| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 15/02/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για την αγορά: “Οι βασικοί δείκτες είναι σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα ….. Σε υπερβολικά υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, αν και αυτό το τελευταίο στη βάση της ελληνικής γλώσσας είναι λάθος 😊 Και υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες κάπου εδώ να έχουμε ένα profit taking …. Για να έχουμε τεχνική εκτόνωση και των βασικών δεικτών. Όσο αυτή η φυσιολογική διόρθωση αργεί, το πιθανότερο είναι πως θα γίνει υψηλότερα και θα είναι μεγαλύτερη. Διευκρινίζω πως μιλάμε καθαρά για μια γρήγορη τεχνική εκτόνωση, χωρίς ντε και καλά να μιλάμε για γύρισμα της τάσης σε αρνητική”.
 

 
Τι θέλετε να σας πούμε τώρα για την Αττικής. Θέλετε να σας μιλήσουμε σκληρά ….. Δεν ξέρουμε τι γίνεται με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς …. Αν μπήκε σε χρηματιστηριακά γραφεία και πήρε αρχεία… Δεν ξέρουμε στήθηκε παιχνίδι και ποίοι το έκαναν (που σίγουρα που κάποιοι το έκαναν) ….. Ο επενδυτής που παίρνει Αττικής είναι άξιος της μοίρας του …… Σας είπαμε θα είμαστε σκληροί …. Οι αρχές πρέπει να προστατεύουνε τους επενδυτές, αλλά την ευθύνη την έχουμε εμείς που επιλέγουμε τις μετοχές….. Για την ιστορία η μετοχή της Αττικής έκλεισε χθες σε νέο -30%, με ανεκτέλεστο 2,2εκ μετοχές.
 

 
Τώρα πως θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία με την Αττικής, δεν ξέρουμε. Αλλά βλέποντας πως έχουνε τα πράγματα, δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, ούτε το χειρότερο σενάριο για τους μετόχους, αν και ευχόμαστε να μη συμβεί αυτό!! Τι εννοούμε; Μέχρι και να φτάσουμε στην αναστολή διαπραγμάτευσης….
 

 
Κάποιος θεωρητικά θα μας απαντήσει ….. Μα η μετοχή της Αττικής βρίσκεται ακόμη στο +128% από τις αρχές του 2023. Καλά θα απαντήσουμε εμείς και ούτε θέλουμε να αναφερθούμε στις αποδόσεις των τελευταίων ετών. Εμείς θα πούμε πως ήδη μέσα σε μερικές ημέρες και τα υψηλά των 0,27, 0,28 και 0,30 – 0,32 ευρώ, επίπεδα στα οποία παγιδεύτηκαν πολλοί επενδυτές, καταγράφονται απώλειες 50% με άγνωστο μάλιστα το μέλλον. Για να καταλάβετε όμως γιατί φωνάζουμε θα σας πούμε ένα παράδειγμα. Έχουμε γνωστό φίλο, που παρά τις τεράστιες απώλειες που καταγράφει όλα αυτά τα χρόνια …. Μυαλό δε βάζει …. Και προσφάτως είχε ασχοληθεί και πάλι με μια σειρά κατά την άποψη μας κακών εισηγμένων, γράφοντας σημαντικά κέρδη …. Στα μέσα λοιπόν της προηγούμενης εβδομάδας αγόρασε Αττικής στα 0,31 ευρώ και μέσα σε μόλις 3 συνεδριάσεις χάνει 50%. Κάπως έτσι λοιπόν, μέσα σε μερικές συνεδριάσεις, χάνει σχεδόν όλα τα κέρδη που είχε γράψει το προηγούμενο διάστημα, αγχωμένος όπως είναι λογικό, τι γίνεται από εδώ και πέρα.
 

 
Πάλι δεν τα κατάφερε … Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο μας για την αδυναμία της ΛΑΜΔΑ να αφήσει πίσω την τόσο σημαντική ζώνη αντιστάσεων που έχει επισημάνει στα επίπεδα των 6,40 – 6,50 ευρώ, με κλείσιμο χθες στα 6,485 ευρώ, -0,23%, με υψηλό ημέρας το πρωί τα 6,56 ευρώ. Βέβαια θα πούμε πως η χθεσινή συμπεριφορά της και πως μάζεψε τις απώλειες που γράφονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας (χαμηλό ημέρας τα 6,35 ευρώ) μας άρεσε, με τη μετοχή στο γύρισμα να αυξάνει και όγκο συναλλαγών (348.000 μετοχές). Έχοντας γράψει για τη σημασία αυτών των αντιστάσεων, θεωρητικά δεν είναι έκπληξη πως δυσκολεύεται η μετοχή, τις οποίες ευχόμαστε να διασπάσει σύντομα. Το ξανά – λέμε πως όταν αυτή η περιβόητη διάσπαση συμβεί, όλα δείχνουνε ένα νέο ράλι για τη μετοχή, με περιθώρια για κίνηση αισθητά πάνω των 7,00 ευρώ, μέχρι περίπου τα 7,70 – 7,80 ευρώ ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum