| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 15/06/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Έχουμε πει εδώ και καιρό πως πιστεύουμε στη δυναμική που έχει το ανοδικό trend το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο ήδη προσφέρει εντυπωσιακές αποδόσεις. Διατηρούμε στο ακέραιο τους στόχους που έχουμε θέσει εδώ και καιρό, δηλαδή τις 1.350 και κυρίως τις 1.370 – 1.390 μονάδες!! Δε μπορούμε όμως να παραβλέψουμε πως από το εβδομαδιαίο διάγραμμα, ο ΓΔ βρίσκεται πια σε αρκετά υπέρ-αγορασμένα επίπεδα …… Με βάση τους σχετικούς ταλαντωτές, σε επίπεδα που βλέπουμε ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ. Και αυτό σίγουρα θέλει την προσοχή του....
 

 
Συζητώντας το με τον υπεύθυνο του GFF ….. Μας είπε πως σε αντίστοιχα υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, από το 2004, δηλαδή εδώ και περίπου 20 χρόνια, ο δείκτης βρέθηκε σε τόσο υπέρ-αγορασμένα επίπεδα περίπου άλλες 7-8 φορές. Και ναι μεν πολλές φορές και ειδικά όταν μιλάμε για ημερήσια δεδομένα, θέλει πολύ προσοχή η έννοια του υπέρ-αγορασμένου (τις περισσότερες φορές οι επενδυτές την πατάνε). Με βάση τα weekly data, όταν ένας δείκτης μπαίνει σε τόσο υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, σίγουρα θέλει προσοχή. Πολύ μεγάλη προσοχή.
 

 
Διευκρινίζουμε πως σε καμία περίπτωση δεν αναιρούμε αυτά που γράφουμε τον τελευταίο καιρό, για τους στόχους που γράφουμε παραπάνω. Αυτό που λέμε είναι πως με βάση τα εβδομαδιαία διαγράμματα η αγορά έχει εισέλθει σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα …. Ε! και πάντα όταν συμβαίνει αυτό, λίγο προσοχή θέλει, έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μέχρι να εκτονωθεί διαγραμματικά. Επειδή όμως μιλάμε για εβδομαδιαία δεδομένα, αυτό μπορεί να συμβεί σε μια, 2 ή και 3 εβδομάδες, ανάλογα και σε πόσο υψηλότερα επίπεδα θα βρεθεί.
 

 
Είπαμε παραπάνω πως δεν αναιρούμε στο παραμικρό τους στόχους που έχουμε θέσει. Αλλά σε σχέση με κάτι το οποίο είχαμε γράψει, υπάρχει και κάτι άλλο που μας προβληματίζει. Πως συγκεκριμένα πρόσωπα που ξέρουμε, μικροί επενδυτές που γίνονται όλο και πιο αισιόδοξοι (κάποιοι από αυτούς αγοράζουνε τώρα στα υψηλά 9+ετών), ακόμη και διάφορα site που καιρό τώρα έβλεπαν καταστροφή (αντικατοπτρίζοντας μια γενική άποψη της αγοράς). Ξαφνικά όλοι έγιναν αισιόδοξοι. Όποιοι μας παρακολουθείτε καιρό, καταλαβαίνεται τι εννοούμε (στη λογική λίγο και των άγραφων κανόνων της αγοράς, με λίγο από contrarian theory). Ξαφνικά λοιπόν όλοι γίνονται αισιόδοξοι, όταν όπως είπαμε παραπάνω έχουμε και υπέρ-αγορασμένα επίπεδα από το εβδομαδιαίο διάγραμμα. Όλα αυτά μας κάνουνε και πάλι να πούμε πως η όλη ιστορία θέλει λίγο ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, έστω και για μια τεχνική εκτόνωση, χωρίς να χαλάει το μακροπρόθεσμο ανοδικό trend.
 

 
Καλή συνεδρίαση χθες για την Phoenix Vega Mezz (στα 0,0554 ευρώ, με κέρδη 3,75%), με γνωστό πως είμαστε θετικοί για αυτήν την τόσο ιδιαίτερη και risky μετοχή (έτσι και αλλιώς αυτήν την εβδομάδα έχουμε ανάλυση στο GFF για τη μετοχή). Συνεχίζουμε να πιστεύουμε λοιπόν πως η μετοχή βρίσκεται προς στο δρόμο για το κλείσιμο του gap στα 0,0595 ευρώ (7,4% υψηλότερα). Φτάνοντας σε αυτά τα επίπεδα και περιμένοντας τις ανακοινώσεις για ένα μεγάλο μέρισμα, θα δούμε …..
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum