| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 15/09/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο ανθρώπου της αγοράς ….. «Τα πράγματα είναι πολύ – πολύ σοβαρά στη διαγραμματική εικόνα των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών…. Ξέρω πως αυτό το έχω πει και το λέτε και εσείς στο GFF. Και πως την τελευταία στιγμή πάντα κάτι γίνεται και έστω αποφεύγουμε τα χειρότερα ….. Αλλά μετά και την τελευταία πτώση και ειδικά την πτώση της Τρίτης στη Wall Street. Το πράγμα βαραίνει όλο και περισσότερο. Επιδεινώνεται σε τέτοιο σημείο, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή οι αγορές να βρεθούνε μπροστά σε ένα νέο ξεπούλημα. Ξέρω πως επαναλαμβανόμαστε, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».
 

 
Ο S&P 500 μετά το προχθεσινό -4% βρίσκεται πάλι χαμηλότερα των 4.090 – 4.100 μονάδων. Υψηλότερα των οποίων θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα. Διαφορετικά περιμένουμε νέα πτώση περίπου 6% με τις στηρίξεις στις 3.670  - 3.690 μονάδες να είναι αυτές που ορίζουνε αν το μακροπρόθεσμο trend είναι ανοδικό ή πτωτικό.
 

 
Βλέπαμε τα στατιστικά της στήλης Κυνηγός και τις αποδόσεις σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή. Θα το πούμε ξανά. Μετά τα όσα έχουμε περάσει εδώ και περίπου 12 χρόνια, ποιός να φανταζόταν πως θα βλέπαμε τις τραπεζικές μετοχές, την Εθνική αλλά και την Eurobank, να έχουνε εμφανώς καλύτερες χρηματιστηριακές αποδόσεις σε σχέση με πολλές από τις λεγόμενες καλές μη – τραπεζικές μετοχές. Όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μιλάμε πραγματικά για μια νέα εποχή στις τράπεζες, με τι πιο χαρακτηριστικό πως πια μιλάμε και για μερίσματα!!!
 

 
Εν συντομία τώρα ….. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με μετοχή εταιρείας που ο κλάδος της έχει τόσο κυκλικότητα (αν και αυτό σηκώνει συζήτηση). Είναι η πρώτη φορά που έχουμε θετική άποψη για μετοχή του ομίλου Βιοχάλκο, τον οποίο χρηματιστηριακά πάντα, δε συμπαθούμε. Από όπου όμως και αν το πιάσει κανείς, η ΕΛΧΑ είναι πραγματικά φτηνή με την πτώση της μετοχής από τα προ – μηνών υψηλά της, να την κάνει ακόμη πιο ελκυστική.  
 

 
Τώρα τι έλεγε χθες ο γνωστός trader; Πως περιμένει με ενδιαφέρον να δει τι θα κάνει σήμερα και κυρίως αύριο η μετοχή της ΛΑΜΔΑ. Είπε κυρίως αύριο γιατί έχουμε και τις περιβόητες αλλαγές στους δείκτες της FTSE Russell όπου θεωρητικά πάντα περιμένουμε εισροές στη ΛΑΜΔΑ. Όλα όμως θα τα δούμε στην πράξη, αφού πολλές φορές η μετοχή μας έχει προσφέρει ένα «σκωτσέζικο ντους».  
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum