| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 15/11/21

 

"Μας ακούνε..."

 
Δεν κρύβουμε πως θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την εβδομάδα και κυρίως τη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση και τις δημοπρασίες κλεισίματος της Τρίτης. Γιατί αυτό; Γιατί από την Τετάρτη μπαίνει στο μεγάλο MSCI η ΔΕΗ. Πέραν όμως της ΔΕΗ, να μην ξεχνάμε πως μπαίνοντας στο μεγάλο MSCI η ΔΕΗ, θα υπάρχουνε επιπτώσεις στις άλλες μετοχές που βρίσκονται στο δείκτη, αφού το ποσοστό της η ΔΕΗ το παίρνει από τις υπόλοιπες. Θα έχουμε λοιπόν εκροές, σε ποσό όσο οι εισροές που αναμένοντα στη ΔΕΗ, περίπου 45-50εκ ευρώ!!! Θυμίζουμε πως τώρα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει πέντε τίτλους. ΟΤΕ  (στάθμιση 29,5%), ΟΠΑΠ  (στάθμιση 20,82%), Alpha Bank  (στάθμιση 20,27%), Eurobank Holdings (με στάθμιση 17,22%) και Jumbo (με στάθμιση 12,17%).
 

 
Δεν κρύβουμε λοιπόν πως βλέπουμε πιθανή ευκαιρία στις αυριανές δημοπρασίες κλεισίματος, αν κάποια από τις εισηγμένες δεχθεί μεγάλες πιέσεις, οι οποίες πιστεύουμε πως θα είναι προσωρινές, με τη μετοχή σταδιακά μετά από εκεί να ανακάμπτει. Καλή ευκαιρία και για λίγο trading θα λέγαμε….
 

 
Τώρα όσον αφορά τη ΔΕΗ, που αύριο μπαίνουνε τα νέα κομμάτια από την ΑΜΚ, με την αυριανή δημοπρασία κλεισίματος (17:00 – 17:10) να έχει ενδιαφέρον, αφού από τη μια θα έχουμε τις εισροές από τα passive funds λόγω MSCI και από την άλλη αυτούς που θα θέλουνε να πουλήσουνε και να πάνε για ένα γρήγορο κέρδος. Και σε σχέση με αυτά που αναφέρουμε τον τελευταίο καιρό, σίγουρα η είσοδος στον MSCI βοηθάει να αναχαιτιστούνε οι πιέσεις. Ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως τα κομμάτια που μπαίνουνε και αυτοί που θέλουνε να πάνε για ένα γρήγορο κέρδος, είναι πολύ περισσότεροι από τις εισροές που θα έχουμε λόγω MSCI….
 

 
Τελικά το κέρδισε το στοίχημα … Σε τι αναφερόμαστε; Στο στοίχημα που είχε βάλει στα 16,5 ευρώ ο υπεύθυνος του GFF με χρηματιστή φίλο, με τον πρώτο να λέει πως η μετοχή, παρά το έκτακτο μέρισμα, θα γυρίσει προς τα 15,00 και πιθανόν στις στηρίξεις 14,70 ευρώ και τον δεύτερο να επιμένει πως πάμε για πολύ υψηλότερα επίπεδα. Σας είχαμε γράψει για το στοίχημα όταν μπήκε και ήλθε η ώρα να ανακηρύξουμε το νικητή (να γλύψουμε και λίγο το Boss !!)…
 

 
Και μια που αναφέραμε τον υπεύθυνο του GFF, τον ρωτήσαμε προσφάτως για μια μετοχή για την οποία διαβάσαμε σε άλλο site να γράφονται διθυραμβικά σχόλια. Και η απάντηση τα λέει όλα:
 
«Δε μπορώ να πιστέψω, μετά τα όσα έχουνε γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στο Χ.Α. …. Να υπάρχουνε θετικά σχόλια για εισηγμένες που δεν αξίζουνε μια, με αρνητικά ίδια κεφάλαια και πολλά άλλα προβλήματα …… Σας το υπογράφω. Και 100% να βγάλει κάποιος, επειδή τους τελευταίους μήνες είμαστε σε μια περίοδο που ανεβαίνουνε σχεδόν όλες οι μικρές – αναξιόπιστες εισηγμένες. Στο τέλος και για ακόμη μια φορά, θα χαθούνε όλα τα χρήματα… Δείτε το χρηματιστήριο σαν επένδυση και θα βγάλετε αρκετά χρήματα, με μέση ετήσια απόδοση 12 μέχρι και 15%, πιθανόν και περισσότερο. Δείτε το χρηματιστήριο ως τζόγο και ρουλέτα και απλά θα χάσετε τα χρήματα σας, όπως άπειρες φορές έχει γίνει τα τελευταία 20-21 χρόνια, από το περιβόητο 1999»…
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum