| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 16/02/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξεκινάμε με ένα σχόλιο για την πορεία της αγοράς, σε πλήρη σχέση με τα όσα αναφέρουμε τον τελευταίο καιρό: “Η αγορά τα πηγαίνει εξαιρετικά … .Πηγαίνει ακριβώς έτσι όπως περιμέναμε ….Η αγορά έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό στις 1.400 μονάδες που είναι και υψηλά 14ετών ….. Εκτονώνεται με μια παλινδρόμηση – συσσώρευση, συντηρώντας επαγγελματικά τα τρέχοντα επίπεδα….. Είναι απαραίτητο να κάνει μια νέα βάση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.. Όπως και κάνει …. Και αν και μια ανησυχία για βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στη ρευστότητα της αγοράς από το placement της Πειραιώς (έστω για 2-3 συνεδριάσεις) την έχω. Και κυρίως να μην επιβεβαιωθεί και φέτος πως ο Μάρτιος είναι ένας ένα πραγματικά κακός χρηματιστηριακός μήνας για τα χρηματιστήρια. Πιστεύω πως μετά από μια περίοδο συσσώρευσης – παλινδρόμησης κοντά στα τρέχουσες τιμές…. Φεύγουμε για ένα νέο ράλι στην αγορά, με τις τράπεζες να είναι το πιθανότερο πως θα πρωταγωνιστήσουνε” …..
 

 
Με πάσα από τα παραπάνω και στο ζήτημα του placement της Πειραιώς. Κλασσικά σε αυτές τις περιπτώσεις το μεγάλο ερώτημα είναι σε ποια τιμή θα γίνει το placement. Με το αυτονόητο να είναι όσο υψηλότερα, τόσο καλύτερα. Και για την Πειραιώς, αλλά και φυσικά για όλη την αγορά και τις τραπεζικές μετοχές. Ως “feeling” και κυρίως σταθμίζοντας τα όλα, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το placement δε θα γίνει σε τιμές που διαβάζουμε εδώ και εκεί, για 4,20, 4,30 κτλ …. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το placement θα γίνει κάπου στα 3,5, άντε 3,60 – 3,70 ευρώ, αν ανεβάσουμε την εκτίμηση μας, με ώθηση και από τα τελευταία αποτελέσματα του 2023.  
 

 
Πάμε να δούμε τις δίκαιες αποτιμήσεις – τιμές στόχου που έθεσαν μεγάλοι ξένοι οίκοι για τη μετοχή της Πειραιώς, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Ο μέσος όρος είναι 4,54 ευρώ, δηλαδή περίπου 15,2% υψηλότερα της τρέχουσας τιμής….
 
Axia (Buy / Τιμή Στόχος 5,00 ευρώ) 
JPMorgan (Overweight / Τιμή Στόχος: 5,00 ευρώ) 
GS (Buy / Τιμή Στόχος: 4,70 ευρώ) 
MS (Overweight / Τιμή Στόχος: 4,58 ευρώ) 
Jefferies (Buy / Τιμή Στόχος: 4,45 ευρώ) 
Citi (Buy / Τιμή Στόχος: 4,15 ευρώ) 
Mediobanca (Neutral / Τιμή Στόχος: 3,95 ευρώ) 
 

 
Θυμίζουμε εν τάχει τα Fair Value που έχουμε θέσει για τις 4 τραπεζικές μετοχές, σημειώνοντας πως μετά τα αποτελέσματα του 2023 προχωράμε σε αύξηση της δίκαιης αποτίμησης από τα 4,20 στα 4,7 ευρώ:
 
Eurobank: 2,50 ευρώ
ETE: 8,80 ευρώ
Alpha Bank: 2,20 ευρώ
Τράπεζα Πειραιώς: 4,7 ευρώ
 

 
Να κλείσουμε ένα πολύ γρήγορο trading comment για τη Μυτιληναίος. Μέσο-μακροπρόθεσμα παραμένουμε απόλυτα θετικοί για τη μετοχή, πιστεύοντας πως δικαιολογεί αισθητά υψηλότερες αποτιμήσεις. Ωστόσο μετά από αρκετό καιρό υπάρχει επιδείνωση της βραχυπρόθεσμης τάσης. Πρέπει άμεσα να έχουμε αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 37,80 – 38,00 ευρώ. Αλλιώς πάμε για νέα πτώση, μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 34,00 – 33,90 ευρώ ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

#

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum