| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 16/06/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Ας ελπίσουμε να βγει αυτό που λέτε και εσείς θετική είδηση ΣΟΚ. Να αρχίσουνε κάπως να αλλάζουνε τα δεδομένα και να μιλήσουμε για καλύτερες ημέρες. Ωστόσο θέλω να είμαι ειλικρινής. Τόσο κακή ειδησεογραφία έχω να δω από την εποχή της Lehman Brothers. Πραγματικά κακή και με βάθος αρνητική ειδησεογραφία (για τη διεθνή οικονομία πάντα μιλάω), δεν υπήρχε ούτε επί Covid-19, όταν μάλιστα οι αγορές είχανε πάντα κάτι να παίζουνε ως expectation (δηλαδή το τέλος του πολέμου). Ούτε ποτέ ξανά από την εποχή της Lehman Brothers, δηλαδή πριν από περίπου 12-13 χρόνια». Όπως καταλάβατε θα ξεκινήσουμε με το παραπάνω σχόλιο χρηματιστή.
 

 
Γράψαμε χθες το σχόλιο του υπεύθυνου του GFF πως πρέπει άμεσα η ECB να κάνει κάτι. Και τον ρωτήσαμε πως ένιωσε, που μόλις μερικές ώρες μετά το σχόλιο του, προέκυψε η είδηση της έκτακτης σύσκεψης.  Η απάντηση λοιπόν ήτανε πως ακόμη και τίποτα να μην ανακοινώσει επίσημα η ΕΚΤ (μέχρι την ώρα που το έκανε δεν υπήρχε κάποια επίσημη ανακοίνωση) και μόνο που στην πρώτη αναστάτωση η ΕΚΤ έτρεξε να ανακοινώσει σύσκεψη, αποδεικνύει πως βρίσκεται σε μεγάλη ετοιμότητα. Και όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε: «Στην παρούσα φάση αυτό είναι κυρίως που έχει σημασία, αφού να μην τρελαινόμαστε η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη».
 

 
Τις επόμενες ημέρες θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά. Αλλά ας βάλουμε σήμερα ένα πρώτο quiz. Ποιά τράπεζα ακούγεται πως μπορεί μέσα στους επόμενους μήνες να καταθέσει δημόσια πρόταση για άλλη τράπεζα; Περιμένουμε να μας στείλετε τις απαντήσεις σας. Αλλά ακόμη και αν οι μεγάλες τράπεζες είναι μόνο 4. Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως δε θα το βρείτε.
 

 
Και επιστρέφοντας στις διεθνείς αγορές και τον κακό χαμό που γίνεται. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω διάγραμμα, στο οποίο απεικονίζονται όλες οι διορθώσεις του S&P 500. Όπως λοιπόν φαίνεται, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο -22%, με τις απώλειες στις 3 προηγούμενες διορθώσεις να είναι αισθητά μεγαλύτερες….

 

 
Ποιό είναι λοιπόν το συμπέρασμα βλέποντας το παραπάνω διάγραμμα; Μπακαλίστικα εννοείται. Πως η μέση πτώση των 3 προηγούμενων Bear Markets ήτανε 48%. Και πως σήμερα βρισκόμαστε στο -22%. Είπαμε μπακαλίστικα. Αλλά και μόνο στη λογική της μέσης πτώση των 3 προηγούμενων περιπτώσεων να πάμε. Έχουμε ακόμη πάρα πολύ δρόμο.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum