| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 16/06/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Ψυχραιμία θα συστήσουμε για τη χθεσινή πτώση και το τέλος του σερί των 8 ανοδικών συνεδριάσεων, μια πτώση που έτσι και αλλιώς μειώθηκε στο τέλος (να σκεφτείτε πως όταν γράφαμε το σχόλιο η αγορά ήτανε -0,75% και τελικά έκλεισε -0,43%). Από χθες είχαμε πει πως το εβδομαδιαίο διάγραμμα του ΓΔ βρίσκεται σε επικίνδυνα υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, κάτι το οποίο ελάχιστες φορές έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, όπως γράψαμε την Πέμπτη. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Διαγραμματικά, όταν μιλάμε για εβδομαδιαία δεδομένα, σε καμία περίπτωση δεν εκτονώνεται με μια πτώση όπως η χθεσινή. Ακόμη και μια πτώση 1,2%. Δε λέμε πως ντε και καλά πάμε άμεσα για μεγαλύτερη πτώση. Επιμένουμε στους στόχους που έχουμε θέσει. Ωστόσο διευκρινίζουμε και πάλι σήμερα, συνεχίζοντας τα χθεσινά μας σχόλια, πως η αγορά με βάση το εβδομαδιαίο διάγραμμα βρίσκεται σε εξαιρετικά υπέρ-αγορασμένα επίπεδα. Και αυτό θέλει την προσοχή του…..
 

 
Μαζεύοντας τα όλα μαζί …. Πάμε να σας πούμε ένα σενάριο που έχουμε στο μυαλό μας …..Η αγορά συντηρείται μέχρι τις εκλογές ….. Πιθανόν επιχειρώντας προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να κινηθεί υψηλότερα, ελαφρώς υψηλότερα και των 1.300 μονάδων, προεξοφλώντας την εκλογική νίκη της ΝΔ. Είναι όπως είπαμε υπέρ-αγορασμένη. Βγαίνει η ΝΔ με αυτοδυναμία…. Κάνει το Χ.Α. ενδοσυνεδριακά την μεθεπόμενη Δευτέρα υψηλότερα επίπεδα και κάπου εκεί έρχεται και η περιβόητη διόρθωση που σας αναφέραμε, για να εκτονωθεί και η αγορά, χωρίς το ξαναλέμε να μιλάμε ποτέ για το τέλος του μακροπρόθεσμου ανοδικού trend ….  Άντε “Μαντείο των Δελφών” το κάναμε σήμερα.
 

 
Αυτό το παραπάνω λέγεται και κάπως αλλιώς.  Ένας από τους σοφούς κανόνες της αγοράς ….. “Αγόραζε στη φήμη πούλα στην είδηση” …..
 

 
Να μην ξεχνάμε πως από την ερχόμενη Δευτέρα ισχύουνε οι καινούργιες διαρθρώσεις του FTSE 25, με τη πιο ενδιαφέρουσα αλλαγή να είναι φυσικά η είσοδος στον FTSE 25 της Cenergy που αντικαθιστά τη μετοχή του ΟΛΠ, η οποία πηγαίνει στον FTSE Mid Term.  Όπως πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, είναι ενδιαφέρουσες οι δημοπρασίες κλεισίματος, με ερώτημα κατά πόσο αυτές οι αλλαγές έχουνε προεξοφληθεί, ακόμη και στην περίπτωση της μετοχής που μπαίνει στο δείκτη, έχοντας προηγηθεί μια μεγάλη άνοδος, δηλαδή της Cenergy.  
 

 
Πάντως όσον αφορά τη μετοχή του ΟΛΠ που διαγράφεται. Αν για κάποιο λόγο  υπάρξουνε σημαντικές πιέσεις στις δημοπρασίες κλεισίματος ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να υπάρξει ευκαιρία για τοποθέτηση.  Θυμίζουμε πως πάμε για καθαρή κερδοφορία 70εκ ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει ένα P/E Ratio περίπου στο 7,5χ … To 2022 η εταιρεία είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη 52,8εκ ευρώ, αποτελέσματα τα οποία μάλιστα είχανε επιβαρυνθεί με έκτακτα ποσά ύψους 8,2 εκατ. ευρώ από αποζημιώσεις τρίτων και με 7,8 εκατ. ευρώ από φορολογικά πρόστιμα προηγουμένων χρήσεων. Οπότε σε αυτή την περίπτωση τα καθαρά κέρδη θα προσεγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ. Και τα δύο παραπάνω ποσά δεν αναμένεται να επιβαρύνουν τη χρήση του 2023.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum