| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 16/11/21

 

"Μας ακούνε..."

 
Σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει χθες, με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, τόσο στη ΔΕΗ, όσο και στις υπόλοιπες μετοχές που εμπλέκονται στις αλλαγές στον MSCI …. Πάντως αναλυτές από μεγάλες χρηματιστηριακές εκτιμούνε πως οι εισροές θα είναι πολύ περισσότερες από αυτές που είχαμε αναφέρει χθες (50-55εκ ευρώ), με εκτιμήσεις για εισροές περίπου 100 με 120εκ ευρώ!!  Και εννοείται πως όσο μεγαλύτερες οι εισροές, τόσο καλύτερο για τη ΔΕΗ, αν και θα επαναλάβουμε πως και 100-120εκ να είναι οι εισροές, οι εν δυνάμει πωλητές είναι αρκετά περισσότεροι …..
 

 
Και πάντα σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει και χθες. Εννοείται πως σε ένα μεγάλο βαθμό, οι εισροές που αναμένονται στη ΔΕΗ, θα είναι εκροές από τις άλλες 5 μετοχές που συμμετέχουνε στον MSCI Greece Standard Index. Επαναλαμβάνουμε σε μεγάλο βαθμό έστω. Θυμίζουμε πως τώρα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει πέντε τίτλους. ΟΤΕ  (στάθμιση 29,5%), ΟΠΑΠ  (στάθμιση 20,82%), Alpha Bank  (στάθμιση 20,27%), Eurobank Holdings (με στάθμιση 17,22%) και Jumbo (με στάθμιση 12,17%).
 

 
Δίνουμε λοιπόν πιθανότητα να έχουμε πιέσεις προς το τέλος της συνεδρίασης σε κάποιες από τις άλλες 5 δεικτοβαρείς εισηγμένες. Δε λέμε σίγουρα, αφού θα δούμε πόσοι αγοραστές θα βγούνε και πόσο αυτό έχει προεξοφληθεί. Ωστόσο θα μπορούσε, όπως είχαμε γράψει και χθες, να υπάρξουνε επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά αν επιβεβαιωθεί πως οι εκροές – εισροές στη ΔΕΗ, θα είναι περίπου 100-120εκ!!
 

 
Έχουμε και μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα εκτίμηση χρηματιστή. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Υπήρχαν χρήματα που είχανε αποσυρθεί από κάποιες εισηγμένες, για να γραφτούνε κάποια fund στην ΑΜΚ της ΔΕΗ. Και δίνω αρκετές πιθανότητες, κάποια από τα fund να πουλήσουνε, με ένα γρήγορο κέρδος ΔΕΗ και τα χρήματα να επιστρέψουνε και πάλι στις άλλες μετοχές. Και όταν μιλάμε για το ρηχό Χ.Α., 30,40 και 50εκ ευρώ (ενδεχομένως και περισσότερα) είναι αρκετά χρήματα».
 

 
Και θα κλείσουμε με ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό. Ξέρετε λοιπόν πόση είναι η συνολική κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηρίων παγκοσμίως; 123τρις δολάρια. Και ξέρετε ποιό είναι το πιο ενδιαφέρον; Πως πλέον ο δείκτης Κεφαλαιοποίηση / Παγκόσμιο ΑΕΠ είναι στο υψηλότερο σημείο ever. Και όπως το έχει κάνει θέμα η στήλη Κυνηγός κατά καιρούς, αυτό είναι ένα καμπανάκι για φούσκα στις αγορές!!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum