| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 17/01/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Η αγορά επιβεβαίωσε την Παρασκευή πως βρίσκεται σε ανοδικό trend. Είχε μια διόρθωση … που έφτασε μέχρι περίπου το -1,4% και μετά αντέδρασε αισθητά, κάτι το οποίο αναμένονταν. Και η αγορά αναμένεται να κάνει μια στάση εδώ στα όρια των κρίσιμων αντιστάσεων (945 – 950 μονάδων), κάτι που θεωρώ απαραίτητο για να εκτονωθεί τεχνικά η αγορά ….. Να μη συμβεί κάτι και πιστεύω πως υπάρχουνε όλες οι προϋποθέσεις για να δούμε θετικές εκπλήξεις» …. Θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα με το παραπάνω σχόλιο ανθρώπου της αγοράς για τη συνεδρίαση της Παρασκευής και γενικά την τελευταία εικόνα της αγοράς ….
 

 
Εμείς θα αναφερόμαστε συχνά σε κάτι που θεωρούμε καθοριστικό για το πως μπορεί να πάει η αγορά από εδώ και πέρα. Όπως λοιπόν έχουμε γράψει. Όσο οι μικροί δεν γίνονται πολύ αισιόδοξοι και δεν αγοράζουνε επιθετικά. Τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουνε να γίνει η θετική έκπληξη και να φύγει η αγορά προς υψηλότερα επίπεδα. Και όπως μαθαίνουμε, κατά μέσο σε καμία από τις προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις, όπως και τη διορθωτική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι μικροί δεν ήτανε αγοραστές. Το αντίθετο, ήτανε περισσότερο πωλητές. Και αυτό θα λέγαμε πως αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί ένα σενάριο που είχαμε αναφέρει. Η αγορά πήγε υψηλότερα. Οι μικροί σε γενικές γραμμές πουλάνε και σίγουρα δεν αγοράζουνε …. Και η αγορά μπορεί να «εκτοξευτεί», με τους μικρούς να τρέχουνε από πίσω …… Να μη συμβεί λοιπόν τίποτα απρόοπτο στις διεθνείς αγορές και γενικά και δεν αποκλείουμε να βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το σενάριο….
 

 
Και όπως σχολίαζε και άνθρωπος του GFF …. Από τα πιο θετικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, ήτανε πως στην πρώτη πτωτική συνεδρίαση μετά τα ρεκόρ 8ετίας και την προσέγγιση των καθοριστικών αντιστάσεων στις 945 – 955 μονάδες, ο τζίρος ήτανε αισθητά χαμηλότερος όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Και αυτό, μαζί ότι με ευκολία μαζεύτηκαν οι απώλειες ήτανε το θετικό νέο της συνεδρίασης, απόδειξη πως μιλάμε για πλήρως θετικό trend, τουλάχιστον όσο δε συμβαίνει κάτι απρόοπτο.
 

 
Και να πούμε τώρα πως είναι θέμα χρόνου, πιθανόν και μέσα στην εβδομάδα, ο ΟΔΔΗΧ να ανακοινώσει πως πάμε για μια έκδοση ομολόγου, διάρκειας 15-20ετών…  Και κάπως έτσι αναμένεται να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμα δανεισμού του 2022, μία χρονιά που αναμένεται να δανειστούμε ως χώρα περίπου 12 δισ. ευρώ. Και όλα αυτά φυσικά με φόντο την τελευταία αναβάθμιση του outlook από τη Fitch….
 

 
Μπορεί πάντως με την Fitch να κρατούσαμε χαμηλά τον πήχη και λίγο πολύ δικαιωθήκαμε …… Ωστόσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μια σειρά πολύ θετικών ειδήσεων – εκθέσεων για την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο. Και αυτό δεν είναι εκτίμηση, αλλά σε μεγάλο βαθμό πληροφορίες….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum