| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 17/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

«Αυτή τη φορά ποντάρω πως μάλλον θα τα καταφέρει …. Αλλά …» …. Η αγορά έκλεισε χθες στις 872 μονάδες και για δεύτερη φορά και αυτή τη φορά εννοείται πιο πειστικά, προσπαθεί να αφήσει πίσω την πολύ σημαντική ζώνη των 850 – 840 μονάδων. Θυμίζω πως τη Δευτέρα η αγορά βρέθηκε στο υψηλό ημέρας (+2,5%) στις 850 μονάδες και μετά έχασε όλα τα κέρδη κλείνοντας αμετάβλητη. Όλα πάντως δείχνουνε πως αυτή τη φορά η αγορά βάζει πλάτη αυτά τα επίπεδα και πάμε για τις 900 – 910 μονάδες, επίπεδα που τα γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό …..» Άντε να δούμε θα πούμε εμείς, σχολιάζοντας αυτά που είπε άνθρωπος της αγοράς.  

 

 

Που τώρα κολλάει το παραπάνω αλλά («Αυτή τη φορά ποντάρω πως μάλλον θα τα καταφέρει …. Αλλά …») …..Όπως έλεγε το ίδιο στέλεχος της αγοράς: «Συνεχίζω να πιστεύω πως πάνω από 900 – 910 μονάδες δεν είναι εύκολο να πάει η αγορά, παρά τη χθεσινή εικόνα …. Όχι μόνο το Χ.Α., αλλά και γενικά οι διεθνείς αγορές θα κολλήσουνε, με προβληματισμό για την επόμενη ημέρα, λόγω της κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία. Και φυσικά όλα αυτά στο σενάριο που τελειώσει ο πόλεμος, κάτι το οποίο είναι το πιο πιθανό, αν και ποτέ κανείς δε μπορεί να ξέρει» …..

 

 

Βέβαια να πούμε και το δικό μας σενάριο, βλέποντας και τη χθεσινή μεγάλη άνοδο. Πως υπάρχει πιθανότητα, η αγορά με την προσδοκία της λήξης του πολέμου να φτάσει 900 – 910 μονάδες. Εκεί οριστικά να ανακοινωθεί το τέλος του πολέμου … Και να έχουμε σε αυτά τα επίπεδα μια μεγάλη αντίδραση, με την αγορά έστω ενδοσυνεδριακά να προσεγγίζει τα επίπεδα των 950 – 960 μονάδων, έχοντας για παράδειγμα μια συνεδρίαση της τάξης του +5% με αφετηρία τις 900-910 μονάδες. Προσωπικά αυτό μας φαίνεται ένα πολύ πιθανό σενάριο … ελπίζοντας πάντα πως δε θα έχουμε ένα σκωτσέζικο ντους, από τα γνωστά των αγορών και ειδικά του Χ.Α.

 

 

Ας πούμε πως η αγορά πάει 900 – 910 μονάδες. Ξέρετε από τι θα μπορούσε να εξαρτηθεί η συνέχεια… Όπως κατά καιρούς έχουμε γράψει και έχει φανεί. Από το τι θα κάνουνε οι μικροί επενδυτές. Αν για παράδειγμα φτάσουμε στις 900 – 910 μονάδες και οι μικροί στη διαδρομή της ανόδου, αλλά και σε αυτά τα επίπεδα, βγούνε πωλητές, μην πιστεύοντας την άνοδο. Η αγορά θα μπορούσε να συνεχίσει ανοδικά, με τους μικρούς να τρέχουνε από πίσω, όπως έγινε και προσφάτως που η αγορά βρέθηκε στα υψηλά 7 ετών και τις 970 μονάδες. Τώρα αν φτάσουμε στις 900 – 910 μονάδες …. Ανακοινωθεί κάπου εκεί το τέλος του πολέμου …. Και τρέξουνε όλοι να αγοράσουνε …. Το σενάριο που αναφέραμε παραπάνω, με αδυναμία της αγοράς να πάει υψηλότερα, είναι εξαιρετικά πιθανό.

 

 

Βλέπαμε τα αποτελέσματα της ΕΛΧΑ. Και αν και πάντα με τις κυκλικές εταιρείες υπάρχουν επιφυλάξεις. Σε όρους αποτίμησης η εισηγμένη είναι φτηνή. Είναι πολύ φτηνή στα περίπου 690εκ ευρώ, δικαιολογώντας μια αποτίμηση περίπου 900 με 950εκ ευρώ, δηλαδή επίπεδα τιμών περίπου 30 με 35%. Μάλιστα αυτό στο συντηρητικό σενάριο, αφού στο αισιόδοξο μπορούμε να μιλήσουμε για ακόμη υψηλότερα επίπεδα και πιθανόν επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 3,00 ευρώ.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum