| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 17/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο τεχνικού αναλυτή: “Δυστυχώς η διαγραμματική εικόνα των βασικών δεικτών και μετοχών του FTSE 25 έχει βαραίνει πάρα πολύ. Έχει βαρύνει σε τέτοιο βαθμό που αν δεν έχουμε άμεσα αντίδραση, δυστυχώς όλα δείχνουνε πως πάμε για σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Δυστυχώς δε μιλάμε μόνο για το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και τους βασικούς διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες, όπου επίσης καταγράφεται σημαντική επιβάρυνση στα διαγράμματα. Το ίδιο λοιπόν ισχύει για όλες τις αγορές. Εδώ και τώρα αντίδραση. Μάλιστα, μια ισχυρή αντίδραση, αφού διαφορετικά θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις και νέο κύκλο πτώσης”. 
 

 
Είχαμε γράψει χθες την εκτίμηση πως υπάρχουνε αυξημένες πιθανότητες οι τραπεζικές μετοχές να πάμε στον ΚΜΟ 200 ημερών, με την Alpha Bank να είναι η πρώτη που πλησιάζει αυτά τα επίπεδα, κλείνοντας χθες στα 1,10 ευρώ, με χαμηλό ημέρας 1,101 ευρώ (υψηλό ημέρας τα 1,1845 ευρώ το πρωί). Για να δούμε τη συνέχεια και αν θα έχουμε αντίστοιχη κίνηση και από τις άλλες τράπεζες, πόσο μάλλον αν χαθούνε αυτά τα επίπεδα, που με βάση την τεχνική ανάλυση τα πράγματα περιπλέκονται πάρα πολύ ….
 
Απλώς θυμίζουμε τις σχετικές τιμές:
 
ΕΥΡΩΒ: O ΚΜΟ200 στα 1,09 – 1,08 ευρώ.
ΑΛΦΑ: O ΚΜΟ200 στα 1,09 – 1,08 ευρώ.
ΕΤΕ: O ΚΜΟ200 στα 3,90 – 3,80 ευρώ.
ΠΕΙΡ: O ΚΜΟ200 στα 1,67 – 1,65 ευρώ.
 

 
Μια που αναφερθήκαμε και σήμερα στους ΚΜΟ 200ημερών των 4 τραπεζικών μετοχών, να αναφέρουμε και τον ΚΜΟ 200d και για τον τραπεζικό δείκτη, στις 678 μονάδες, με το δείκτη να κλείνει χθες στις 772 μονάδες…
 

 
Φυσικά τα limit down στην Τράπεζα Αττικής συνεχίστηκαν, με κλείσιμο χθες στα 12,24 ευρώ, -10%, με ανεκτέλεστο 12.234 μετοχές …. Όπως έχουμε γράψει το ερώτημα είναι σε πιο limit down σταματάει ο λογαριασμός (6ο σερί χθες, 4ο μετά την επιστροφή από το reverse split) …. Και δεν έφταναν όλα, όπως ανακοινώθηκε χθες, στη λήψη πρόσθετων προβλέψεων ύψους 0,3 δισ. ευρώ προβαίνει η Αttica Bank.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η «Τράπεζα»), κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 13-02-2023 ανακοινώσεως της, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι εξελίσσεται η υλοποίηση της εγκριθείσας από το Διοικητικό της Συμβούλιο Στρατηγικής Μείωσης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPE Strategy), η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη σταδιακή αποεπένδυση της Τράπεζας από τίτλους των τιτλοποιήσεων της Τράπεζας ή/ και πωλήσεις χαρτοφυλακίων και ειδικότερα, στο παρόν στάδιο, από τους τίτλους των τιτλοποιήσεων Astir 1 και Metexelixis.
 
Και όπως αναφέρονταν στην ανακοίνωση, εφόσον υπάρχει συμφωνία για τα άνω σκέλη της αποεπένδυσης σε χρόνο μέχρι τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 2022, αυτό θα συνεπαχθεί τη λήψη πρόσθετων προβλέψεων εκτιμώμενου ύψους περίπου 0,3 δισ. ευρώ, η οποία θα αποτυπωθεί στις άνω οικονομικές καταστάσεις.
 

 
Χθες είχαμε πει πως η πιθανότητα χρεοκοπίας της CS με βάση τα CDs είναι 35%. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στο σχεδόν 50%, κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Γιατί ναι μεν υπάρχει η πρόθεση στήριξης της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, ωστόσο το σενάριο του σπασίματος της τράπεζας, το οποίο ενεργοποιεί τα CDs, προσωπικά το θεωρούμε αρκετά πιθανό σενάριο…..
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum