| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 17/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Λέτε !! …… Νομίζουμε πως όλοι καταλαβαίνεται πως αναφερόμαστε στο ενδεχόμενο η τελευταία αντίδραση του Χ.Α. να έχει συνέχεια ….. Το είχαμε γράψει την προηγούμενη Παρασκευή. Πως οι αγορές μας έδειχναν πως μπορεί να δώσουνε, βραχυπρόθεσμα, μια ισχυρή αντίδραση. Εν μέρη έγινε (είχαμε βέβαια το μεγάλο γύρισμα της Wall Street στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής) …. Και το βασικό ερώτημα είναι αν θα έχουμε συνέχεια …. Παραπέμποντας στα όσα γράψαμε την Παρασκευή, το καινούργιο που θα προσθέσουμε σήμερα είναι πως θέλουμε αύξηση του τζίρου. Με τζίρο 35, 40 και 45εκ ευρώ όπως τις τελευταίες συνεδριάσεις, δεν είναι εύκολο να πάμε πολύ πιο μακριά …..
 

 
Και το ζήτημα με το τζίρο είναι ακόμη πιο σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη και πως οι 3 βασικοί δείκτες και κυρίως ΓΔ και Τραπεζικός Δείκτης. Όπως γράφουμε σε επιμέρους σχόλια του GFF, βρίσκονται στα όρια των πλέον σημαντικών – μακροπρόθεσμων – αντιστάσεων. Με τέτοιες λοιπόν συναλλαγές, υπέρβαση δε γίνεται ….. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει η αγορά είναι να κρατηθεί κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, που είναι και ο στόχος για τη νέα εβδομάδα.
 

 
Σε αυτό το σημείο να σταθούμε σε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για την προηγούμενη εβδομάδα. Ήτανε λοιπόν η 2η σερί ανοδική, μετά από  6 σερί πτωτικές συνεδριάσεις.
 
Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των τελευταίων 8 εβδομάδων ήτανε οι ακόλουθες:
 
Προηγούμενη εβδομάδα: +2,24%
Εβδομάδα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 03/10: +2,67%
Εβδομάδα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 26/09: -0,65%
Εβδομάδα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 19/09: -4,55%
Εβδομάδα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 12/09: -0,28%
Εβδομάδα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 05/09: -0,34%
Εβδομάδα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 29/08: -5,48%
Εβδομάδα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 22/08: -0,60%
 

 
Στα δύο διυλιστήρια τώρα. Κρατάμε τη δήλωση την οποία έκανε ο πρωθυπουργός στη βουλή, πως μέχρι το τέλος του 2022 θα εισπραχθεί η περιβόητη έκτακτη εισφορά. Με βάση αυτά που εμείς ξέρουμε είναι πως τα πάντα ακόμη είναι ανοιχτά, με το πιθανότερο σενάριο να είναι πως πάμε για ένα συνολικό ποσό (φόρο) περίπου προς τα 350εκ ευρώ. Επαναλαμβάνοντας πως τα πάντα είναι ανοιχτά, αν επιβεβαιωνόντουσαν αυτές οι πληροφορίες – ενδείξεις. Βγαίνει ένα ποσό περίπου 150 με 200εκ ευρώ για τα ΕΛΠΕ. Και 100 με 150εκ ευρώ για τη ΜΟΗ. Ποσά σίγουρα σημαντικά. Αλλά σίγουρα απόλυτα διαχειρίσιμα για τις δύο εταιρείες.
 

 
Μια που αναφερθήκαμε στις δύο εταιρείες πάμε να κάνουμε και κάτι το οποίο είχαμε κάνει προσφάτως και για ΟΛΠ – ΟΛΘ. Να έχουμε μια σύγκριση των αποδόσεων (εκτός μερισμάτων) για 4 διαφορετικές περιόδους (ytd, 52w, 3ετών και 5ετών). Καλύτερη εικόνα στις πρώτες δύο περιόδους για τη ΜΟΗ και με τα δύο πάντως διυλιστήρια να έχουνε καλύτερη επίδοση από την αγορά, τόσο από τις αρχές του 2022, όσο και σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή. Βέβαια όλα αυτά μετά από περίπου 2-3 δύσκολα χρόνια, με χαρακτηριστικές τις αποδόσεις 3 και 5 ετών …
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum