| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 18/01/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Θα ξεκινήσουμε και σήμερα με σχόλιο ανθρώπου της αγοράς:
 
«Άμεσα δεν ξέρω αν η αγορά μπορεί να συνεχίσει υψηλότερα …… Το πιθανότερο είναι η αγορά κάπου εδώ να κάνει νέα βάση, χωρίς να αποκλείω να έχουμε διορθωτικές συνεδριάσεις όπως της προηγούμενης Παρασκευής. Σε κάθε περίπτωση είμαι αισιόδοξος πως η αγορά μπορεί να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και σε λίγο καιρό να μιλάμε για επίπεδα υψηλότερα των 1.000 μονάδων, μετά από αρκετά χρόνια……»….
 

 
Με αφορμή και τα θετικά σχόλια στο GFF για τη μετοχή του ΟΛΠ …… Όχι ότι δεν το ξέραμε …. Αλλά όπως φάνηκε και χθες και όπως εδώ και καιρό. Συγκεκριμένος ξένος θεσμικός συνεχίζει να πουλάει …. Και δε θέλουμε να πούμε ψέματα πως το ξέρουμε σίγουρα …. Ωστόσο υπάρχουνε κάποιες πληροφορίες πως σιγά – σιγά οι πωλήσεις τελειώνουνε …… Και αν και βραχυπρόθεσμα η ταλαιπωρία μπορεί να συνεχιστεί …. Και αν και για πολλούς η μετοχή είναι βαρετή. Και εμείς πιστεύουμε πως η μετοχή του ΟΛΠ είναι φτηνή. Τα 21 με 22 ευρώ τα έχει ευκολάκι … πιθανόν και βίαια, μόλις επιτέλους τελειώσει ο πωλητής….
 

 
Πάμε τώρα σε μια κορυφαία ατάκα που ακούσαμε ….. Χθες είχαν παρουσιαστεί σε άλλη στήλη του GFF οι αποδόσεις του τεχνολογικού κλάδου της Wall Street (Nasdaq), με ομολογουμένως εντυπωσιακές αποδόσεις, ειδικά κατά την τελευταία 3ετία. Και άνθρωπος της αγοράς είπε κορυφαία ατάκα ….. Για την ακρίβεια κορυφαίο καρφί ….
 

 
«Το κακό στη Wall Street και ειδικά τις τεχνολογικές μετοχές πλησιάζει. Με βάση τα επίσημα στατιστικά, οι insiders των αμερικανικών εταιρειών (με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Elon Mask) πουλάνε τους τελευταίους μήνες μετοχές. Και σιγά μην πουλάνε οι βασικοί μέτοχοι. Και αγοράζει η ελληνίδα νοικοκυρά και ο έλληνας μικροεπενδυτής …. Και στο τέλος κερδίσουνε αυτοί και όχι τα μεγάλα κεφάλια της Wall Street, όπως ο Elon Mask που πουλάνε μετοχές»….
 
Nasdaq

2009: +55%

2010: +20%

2011: +4%

2012: +18%

2013: +37%

2014: +19%

2015: +10%

2016: +7%

2017: +33%

2018: +0.04%

2019: +39%

2020: +49%

2021: +27%

2022 YTD: -5%

 

 
Και το παραπάνω σχόλιο έγινε με αφορμή ένα προηγούμενο σχόλιο, πως κατά τους τελευταίους μήνες και στα ιστορικά υψηλά, έλληνες επενδυτές έχουνε δείξει ενδιαφέρον και επενδύουνε στη Wall Street και τις τεχνολογικές μετοχές. Και όλα αυτά στα ιστορικά υψηλά, με την όλη ιστορία να θυμίζει λίγο 99’ όταν οι μικροί μπήκαν μαζικά στο Χ.Α. και σε μερικούς μήνες ξεκίνησε η κατάρρευση που κράτησε περίπου 2,5 – 3 χρόνια….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum