| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 18/01/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Όπως καθημερινά κάνουμε …. Παρακολουθούσαμε τη χθεσινή συνεδρίαση και συζητούσαμε μεταξύ μας για την εικόνα που έχει η αγορά ….. Συμπέρασμα …. Ξεκάθαρα μιλάμε για μια ανοδική αγορά …. Μιλάμε για ένα ανοδικό momentum, το οποίο αν δε συμβεί κάτι απρόοπτο σε διεθνές περιβάλλον, δε σπάει εύκολο. Λίγο πολύ αυτά που σας είχαμε γράψει και χθες στο ξεκίνημα, μεταφέροντας την άποψη χρηματιστή. Αυτό μάλιστα φάνηκε χθες στο ότι κατά τις πρώτες περίπου 2 ώρες που η αγορά δεν είχε κέφι και μάλιστα η Ευρώπη ήτανε ελαφρώς πτωτική, λόγω κυρίως των μάκρο στην Κίνα. Οι επενδυτές ήτανε απρόθυμοι να βγούνε πωλητές με το τζίρο να είναι σημαντικά χαμηλότερος από τις προηγούμενες ημέρες. Μόλις η αγορά ανέβασε στροφές, ο τζίρος αναλογικά ανέβηκε πολύ περισσότερο, χαρακτηριστικό του ανοδικού momentum που υπάρχει στην αγορά, ανάμεσα φυσικά σε όλα τα άλλα (διαγράμματα κτλ)….
 

 
Πάντως για να γελάσουμε, παρατηρήστε κάτι ….. Πως μετά από πολύ – πολύ καιρό …. Δύο ημέρες σερί …..ξεκινήσαμε με θετικά σχόλια (ένα χρηματιστή ένα δικό μας) ….. Πως μπορεί να το μεταφράσει κανείς αυτό; Με τους βασικούς δείκτες να είναι σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, μην αποκλείουμε ένα profit taking 😊 ….. Για όποιον μπερδεύτηκε εξηγούμαστε …. Δε μας αρέσει να πέφτει αισιοδοξία …. Θέλουμε να υπάρχει φόβος και γενικά σκεπτικισμός για την πορεία των τιμών, με την αγορά συνήθως να κάνει το αντίθετο …. Αυτό ισχύει για τους πάντες και για εμάς τους ίδιους …. Παρατηρήσαμε λοιπόν πως μετά από πολύ καιρό, για πρώτη φορά έχουμε δύο θετικά σχόλια σερί 😊 Γελάσαμε λοιπόν και είπαμε στους ίδιους μας τους εαυτούς μας, καθίστε μην έχουμε κανένα profit taking (εννοείται όλα αυτά μεταξύ σοβαρού και αστείου).
 

 
Πλάκα – πλάκα πάντως, μέχρι στιγμής τα πράγματα στις αγορές και κυρίως το Χ.Α. εξελίσσονται όπως γράφαμε στο GFF εδώ και καιρό  …. Είχαμε γράψει, επαναλαμβάνουμε εδώ και καιρό, πως τον Ιανουάριο και περίπου μέχρι τις 20-25/01 περιμέναμε καλή εικόνα και κέρδη, λίγο πολύ όπως έγινε πέρσι. Μετά από εκεί ανησυχούμε μην έχουμε τίποτα παρατράγουδα, όχι μόνο στο Χ.Α., αλλά και γενικά στα χρηματιστήρια. Ανησυχούμε, χωρίς φυσικά να θεωρούμε πως αυτό είναι δεδομένο.
 

 
Οι τράπεζες είναι εδώ και καιρό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, κάτι το οποίο δεν μας εκπλήσσει, γράφοντας αρκετά συχνά πως ξεκάθαρα μιλάμε για νέα δεδομένα. Ξεχώρισαν λοιπόν από τη χθεσινή ημέρα οι τιμές στόχοι της GS για τις ελληνικές τράπεζες. Προτού τις θυμηθούμε και αν θέλετε την άποψη μας. Αυτή είναι πως μέσο-μακροπρόθεσμα τουλάχιστον αυτές οι τιμές δικαιολογούνται απόλυτα και είναι απόλυτα εφικτές, με βάση πάντα τα νέα δεδομένα ….
 
Οι τιμές στόχου λοιπόν είναι οι ακόλουθες:
 
Για την Εθνική Τράπεζα η τιμή στόχος είναι 5,2 ευρώ (έναντι 4,2 ευρώ προηγουμένως) και η σύσταση διατηρείται «αγορά». Εχει δηλαδή περιθώρια ανόδου 29%...
 
Για την Eurobank η τιμή στόχος είναι 1,4 ευρώ (από 1,04 ευρώ) και η σύσταση διατηρείται «ουδέτερη». Εχει δηλαδή περιθώρια ανόδου 22%
 
Για την Alpha Bank η τιμή στόχος είναι 1,6 ευρώ (από 1,19 ευρώ) και η σύσταση διατηρείται «αγορά». Περιθώρια ανόδου περίπου 40%
 
Για την Πειραιώς η τιμή στόχος είναι 2,2 ευρώ (έναντι 1 ευρώ προηγουμένως) και η σύσταση αλλάζει από «ουδέτερη» σε «αγορά». Περιθώρια ανόδου 39%
 

 
Να κλείσουμε τώρα με κάτι διαφορετικό και έναν κανόνα που προσωπικά δεν τον γνωρίζαμε …. Σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο Tom Lee της Fundstrat παρατήρησε ότι η ιστορία της αγοράς λέει ότι το ράλι του S&P 500 τις πρώτες ημέρες του έτους – μια περίοδος που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη – είναι αναμφισβήτητα θετικό.
 
Επικαλούμενος τον κανόνα των «πέντε πρώτων ημερών», ο Lee σημειώνει ότι σε επτά προηγούμενες περιπτώσεις στις οποίες ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,4% ή περισσότερο τις πέντε πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης του έτους μετά από μια χαμένη χρονιά, ο δείκτης κατέγραψε ετήσια κέρδη κάθε φορά — με μέσο κέρδος 26%.
 
«Με άλλα λόγια, η «βασική» περίπτωση για το 2023 είναι ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να κερδίσει >25%,» έγραψε ο Lee προσθέτοντας ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών που βλέπουν τον S&να πέφτει στις 3.000 το πρώτο εξάμηνο του 2023, προτού ανακάμψει για να παραμείνει σταθερός. Εν ολίγοις, «το 2023 θα πρέπει να έχει πολύ ισχυρότερες αποδόσεις από ό,τι περιμένουν πολλοί».
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum