| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 18/04/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για την τελευταία εικόνα της αγοράς: “Η διαγραμματικά εικόνα παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη. Η χθεσινή εικόνα του Χ.Α. δεν έπεισε, όπως και των διεθνών αγορών, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Αυστηρώς – αυστηρώς διαγραμματικά, το σενάριο περαιτέρω βραχυπρόθεσμων προβλημάτων είναι το επικρατέστερο. Είναι πολύ πιθανό μια περαιτέρω πτώση προς τις 1.320 και μάλλον 1.300 – 1.290 μονάδες, τις επόμενες πολύ ισχυρές στηρίξεις, που και στο GFF επισημαίνονται συνεχώς. Όλοι λοιπόν ευχόμαστε να έλθει άμεσα μια ισχυρή αντίδραση”.
 

 
Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω σχολίασε και κάτι άλλο: “Σχεδόν σε όλες τις αντίστοιχες περιόδους που η αγορά βρίσκεται σε μια φάση διόρθωσης μετά από ένα μεγάλο ράλι, όπως ουσιαστικά συμβαίνει εδώ και κάποιες εβδομάδες και περίπου από τις αρχές Μαρτίου. Βασικές μετοχές (ήδη σε πολλές αυτό έχει συμβεί σε αρκετές) και δείκτες πηγαίνουνε και δοκιμάζουνε τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών. Αυτό μπορεί να συμβεί και ενδοσυνεδριακά. Ωστόσο συνήθως αυτό συμβαίνει και κάπου εκεί επιβεβαιώνεται η τάση και ολοκληρώνεται η διόρθωση και επιστρέφουμε στο ανοδικό trend. Όχι ότι δε μπορεί να στραβώσει το πράγμα, αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει. Και θέλουμε να πιστεύουμε πως αν θα διορθώσουνε λίγο ακόμη. Θα πάμε περίπου 1.300 μονάδες και κάπου εκεί θα ολοκληρωθεί η διόρθωση”.
 

 
Εν τάχει λοιπόν να αναφέρουμε τις τιμές του ΑΚΜΟ 200 ημερών των 3 βασικών δεικτών του Χ.Α., χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ντε και καλά σίγουρα πως θα πάμε εκεί. Ή αν θα πάμε δε θα χαθούνε, αν και το δεύτερο δεν το πιστεύουμε.
 
ΓΔ: 1.300 – 1.290μνδ (περίπου 5% χαμηλότερα)
FTSE 25: 3.150 μονάδες (περίπου 5% χαμηλότερα)
Τραπεζικός Δείκτης: 1.090 – 1.080 μονάδες (περίπου 7% χαμηλότερα)
 

 
Τώρα για τον ΑΔΜΗΕ τι να πούμε; Τα αποτελέσματα του 2023 όπως περιμέναμε ήτανε σχεδόν άριστα. Και το βασικό ερώτημα είναι αν η χθεσινή αντίδραση (+5%, 2,195 ευρώ) θα συνεχιστεί, κάτι για το οποίο υπάρχουνε όλες οι προϋποθέσεις (όσο και αν η μετοχή μας έχει απογοητεύσει αρκετές φορές). Και πάνω από όλα η εισηγμένη το αξίζει, δικαιολογώντας τα 3,00 ευρώ, χωρίς πάλι να είναι ακριβή. Αν υπάρχει ένα επόμενο στοίχημα, αυτό είναι να έχουμε επιστροφή υψηλότερα των 2,23 – 2,24 ευρώ και εύκολα μπορούμε να βρεθούμε στα 2,40 και 2,50 ευρώ και βλέπουμε. Για να δούμε λοιπόν πως θα συμπεριφερθεί σήμερα η μετοχή και αν θα καταφέρει την προαναφερθείσα επιστροφή, κάτι που θα ξεμπλόκαρε τη μετοχή, ίσως και γρηγορότερα από ότι θα περιμέναμε …..
 

 
Ξέρετε ποιο έλεγε ο υπεύθυνος του GFF πως είναι το πιο θετικό με τα αποτελέσματα του ΑΔΜΗΕ. Πως αν και είναι σε έναν εξαιρετικό πολύπλοκο κλάδο, τρέχοντας επίσης μια σειρά δύσκολων και πολύπλοκων project. Υπάρχουνε ενδείξεις πως μπορεί τα επόμενα χρόνια να υπάρχει και ένα growth αύξησης της κερδοφορίας, ενδεχομένως αρκετά μεγαλύτερο από ότι πιστεύουμε τώρα, με την πορεία της μετοχής να μας έχει κάνει κάπως επιφυλακτικούς. Σίγουρα όμως, ειδικά σε αυτές τις αποτιμήσεις που βρίσκεται το Χ.Α. και οι υπόλοιπες εισηγμένες, η μετοχή του ΑΔΜΗΕ δικαιολογεί σημαντικά υψηλότερες τιμές, επαναλαμβάνουμε προς τα 3,00 ευρώ.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum