| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 18/10/21

 

"Μας ακούνε..."

 

Εννοείται πως όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ΑΜΚ της ΔΕΗ …. με τη ΓΣ να αναμένεται αύριο …. Και όπως σχολιάζονταν στην αγορά, όχι φυσικά ότι δεν το περιμέναμε. Οι ξένοι οίκοι κάνουνε ότι είναι δυνατόν για να φτιάξει το κλίμα στην αγορά …. Κρατώντας παράλληλα και την τιμή, όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις (για να φαίνεται σημαντικό το τελικό discount της ΑΜΚ κτλ) …. Και ανάμεσα σε άλλα είδαμε και τις εκθέσεις για το ενδεχόμενο εισαγωγής της μετοχής της ΔΕΗ στους δείκτες της MSCI, αν και σε αυτό το τελευταίο, το θέμα είναι υπαρκτό, με τη μετοχή να αναμένεται να μπει στο μεγάλο MSCI, αν όχι τώρα, στην επόμενη αναθεώρηση.

 

 

Όσον αφορά την τιμή της ΑΜΚ …. Είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες τιμές τις φήμες που υπάρχουνε … Και δε χρειάζεται να τις επαναλάβουμε. Αυτό που κρατάμε είναι πως οι πάντες συνηγορούνε πως η τιμή της έκδοσης των νέων μετοχών (που είναι και η πεμπτουσία της όλης διαδικασίας) θα είναι σε υψηλά επίπεδα ….. Άντε να δούμε ….

 
 

Δυνατός τον τελευταίο καιρό ο πωλητής στην ΕΥΑΠΣ …. Ακόμη όμως πιο δυνατός τις τελευταίες 2 συνεδριάσεις ο αγοραστής …. Με τη μετοχή να κλείνει την Παρασκευή στα 4,63 ευρώ, +2,89%, με 96.072 μετοχές όγκο συναλλαγών, κάτι το οποίο φυσικά στην ΕΥΑΠΣ σπάνια το βλέπουμε. Δεν έχουμε καταφέρει να μάθουμε αν ο επενδυτής που αγοράζει είναι από το εσωτερικό ή εξωτερικό. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως η ΕΥΑΠΣ το αξίζει … Και όπως λέει και ο υπεύθυνος του GFF, το fair value για τη μετοχή είναι κοντά στα 6 ευρώ…

 
 

Και όσον αφορά την ΕΥΑΠΣ, η οποία μπορεί όπως είχαμε δει την προηγούμενη εβδομάδα (στη σύγκριση με την ΕΥΔΑΠ) να έχει σχετικά φτωχές χρηματιστηριακές αποδόσεις …. Ωστόσο υπάρχει κάτι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Είναι εντυπωσιακό να υπάρχει εισηγμένη εταιρεία που έχει ταμείο το 60% της κεφαλαιοποίησης της, χωρίς δάνεια ….

 

Μετοχή

Ytd

52εβδομάδες

3έτη

5έτη

ΕΥΔΑΠ

+14,76%

+16,97%

+56%

+48%

ΕΥΑΠΣ

+2,05%

+12%

+6,6%

+29,8%

 

 

Μην κάνετε αυτό το λάθος δεν είναι τόσο φτωχές … Αυτό ήταν το σχόλιο του υπεύθυνου του GFF … Σίγουρα η ΕΥΑΠΣ αξίζει υψηλότερες τιμές … Και σίγουρα χρηματιστηριακά σε σχέση με την αγορά δεν τα έχει πάει το ίδιο καλά … Ωστόσο όταν κάποιος έχει πάρει τόσο μικρό ρίσκο και έχει αγοράσει την ΕΥΑΠΣ. Έχει βγάλει στην 5ετία 30% και έχει εισπράξει σε μερίσματα περίπου 25%. Έχει βγάλει στην 5ετία 55%, μια μέση ετήσια απόδοση άνω του 10%. Και όπως χαρακτηριστικά μας είπε. «Βρείτε μου εσείς άλλη επένδυση, να βγάζεις τόσο ξεκούραστα 11% το χρόνο .. Με τη μετοχή μάλιστα να είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα πάει αρκετά υψηλότερα … και πείτε μου την ….»

 

Οι ατάκες της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum