| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 18/10/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Τις τελευταίες ημέρες - εβδομάδες και παρά τα όσα γίνονται, τα σχόλια μας χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές αισιόδοξα, με το βασικό συμπέρασμα να είναι πως αν δε γίνει κάτι απρόοπτο και ένα ατύχημα με τον πόλεμο στο Ισραήλ – Γάζα. Η αγορά μάλλον τα χειρότερα τα έχει δει. Ξέρουμε πως αυτή η αναφορά ξαφνιάζει αρκετούς …..
 
Βέβαια για να μη τα βλέπουμε όλα αισιόδοξα. Παρατηρώντας τη νέα χθεσινή πτώση και κυρίως το γύρισμα της αγοράς, αμέσως μετά την προσέγγιση των πολύ ισχυρών αντιστάσεων στις 1.190 – 1.200 μονάδες. Προβληματιστήκαμε κάπως … Και οφείλουμε να πούμε πως λόγω και της σημασίας αυτών των επιπέδων, αν δεν έλθει μια ουσιαστική αύξηση του τζίρου, μια τέτοια υπέρβαση και διάσπαση των πολύ ισχυρών αντιστάσεων στις 1.190 – 1.200 και εν συνεχεία στις 1.220 – 1.230 μονάδες δεν είναι εφικτή. Και μέχρι τότε θα ελπίζουμε να μη χαθούνε οι στηρίξεις στις 1.160 – 1.140 μονάδων και πάμε σε νέο γύρω πτώσης.
 

 
Πάντα στη βάση πως δε θα έχουμε κάποιο ατύχημα με τον πόλεμο και γενικά, κάτι το οποίο ποτέ δε μπορεί να αποκλειστεί στα χρηματιστήρια. Ξέρετε ποιο είναι το feeling μας για την πορεία της αγοράς; Λίγο πολύ τα έχουμε γράψει. Πως εκεί που όλοι θα είναι απογοητευμένοι, κάποιοι πωλητές κτλ … κτλ … Έχοντας η αγορά στο ενδιάμεσο κουράσει όσο περισσότερους μπορεί και έχοντας κάψει όσο περισσότερους traders μπορεί (αναφερόμαστε αυτοί που παίζουνε το T+2). Εκεί που κανείς δε θα το περιμένει, η αγορά θα δώσει μια πολύ ισχυρή αντίδραση….. Διασπώντας με βίαιο τρόπο και τις αντιστάσεις που αναφέραμε παραπάνω, χωρίς κανείς να προλάβει να  το πάρει χαμπάρι….. Ξέρουμε πως αυτό ακούγεται αρκετά αισιόδοξο σενάριο ….. Αλλά αυτό συνεχίζουμε να πιστεύουμε 😊  και βλέπουμε ….  
 

 
Σε σχέση και με τα όσα γράφουμε σήμερα στη στήλη Λεωφόρος Αθηνών για τη διαδικασία πώλησης του μισού περίπου ποσοστού που έχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, περίπου 20%, με διπλό βιβλίο προσφορών, για θεσμικούς (15%) και Έλληνες επενδυτές (περίπου 5%). Σκεφτόμασταν πως μιλάμε για ένα ποσό περίπου 1δις ευρώ. Ένα ποσό αρκετά μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα. Μια διαδικασία που σε ένα βαθμό έστω, αναμένεται να δημιουργήσει κάποιο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα ρευστότητας. Το έχουμε ξαναδεί σε ΑΜΚ και δημόσιες εγγραφές, μια μικρή ζημία να γίνεται. Το κρατάμε αυτό, ειδικά την ώρα που οι πληροφορίες επιμένουνε πως η διαδικασία θα τρέξει άμεσα, ακόμη και μέχρι το τέλος του μήνα … Γιατί ναι μεν θα μπούνε νέα χρήματα, αλλά σίγουρα θα υπάρξουνε και κάποιες πωλήσεις, για να συμμετέχουνε κάποιοι επενδυτές στη διαδικασία.
 

 
Ρεαλιστικές … Απόλυτα ρεαλιστικές, αυτό θα είναι το σχόλιο μας για ακόμη μια φορά για τις τιμές στόχου που θέτουνε για τις ελληνικές τράπεζες, ελληνικές και ξένες χρηματιστηριακές. Όλα αυτά με αφορμή τις νέες τιμές στόχου της Alpha Finance, με μεγάλα περιθώρια ανόδου, από 31% ως 43%.
 

 
Βλέπαμε τώρα τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, οι οποίες σε γενικές γραμμές είναι στη λογική των δικών μας εκτιμήσεων. Θα μείνουμε όμως κυρίως στα μερίσματα που προβλέπει, με τις ελληνικές τράπεζες να επιστρέφουνε στη διανομή μερισμάτων, μετά από πάρα – πάρα πολλά χρόνια, περίπου 15-16 χρόνια. Με βάσεις λοιπόν τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση για την ETE διαμορφώνεται στα 0,18 ευρώ, δηλαδή μια μερισματική απόδοση περίπου στο 3,3%. Στην Eurobank στα 0,06 ευρώ, δηλαδή μια μερισματική απόδοση περίπου στο 4%. Τέλος, για την Πειραιώς η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση διαμορφώνεται στο περίπου 5%.  Not Bat at all θα λέγαμε, μερισματικές αποδόσεις που σίγουρα θα βγάλουμε κάποιους αγοραστές στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum