| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 18/11/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Όπως αναφέρετε στη στήλη Λεωφόρος Αθηνών για τον FTSE 25, o δείκτης βρίσκεται στις 2.151 μονάδες και όσο βρίσκεται υψηλότερα των 2.070 – 2.050μνδ, η τάση είναι πλήρως θετική. Θετική εξέλιξη, αν και συζητώντας με τον υπεύθυνο του GFF καταλήξαμε πως αυτό έχει μια άλλη πιθανή ερμηνεία. Πως επειδή είναι στο πρόγραμμα ένα profit taking, θεωρητικά εύκολα μπορούμε να διορθώσουμε μέχρι τις παραπάνω στηρίξεις (περίπου 70-80 μονάδες χαμηλότερα) χωρίς να χαλάσει η τάση. Μιλάμε για μια ελεγχόμενη διόρθωση περίπου 3 με 3,5%. Φυσικά δεν είναι καταστροφή, απλώς το αναφέρουμε με το μικρό τελευταίο γύρισμα, να είναι πιθανό να έχει κάποια συνέχεια.
 

 
Είναι γνωστό πως τα «case studies» μας για την πιθανή πορεία της αγοράς είναι θρυλικά 😊 Ξέρετε λοιπόν τι θα θέλαμε τώρα; Να κάνει η αγορά λίγο παρακάτω, πιθανόν μια διόρθωση της τάξης που αναφέραμε παραπάνω (3-3,5%). Να μη χαθούνε κομβικής σημασίας στηρίξεις, με την τάση να παραμένει θετική, όπως λένε και οι τεχνικοί αναλυτές. Να εκτονωθεί διαγραμματικά η αγορά. Πάνω από όλα να φοβηθούνε οι μικροί και να πουλήσουνε (πιθανόν να πουλήσουνε, με κάποια μικρή ζημία, αυτοί που σας είχανε πει πως αγόρασαν, μετά από καιρό, στις 900 μονάδες) ….. Και κάπου εκεί η αγορά να δώσει εκ νέου αντίδραση και να προσεγγίσουμε και πάλι τις 890 και 900 – 910 μονάδες …. Και για τη συνέχεια βλέπουμε ….  
 

 
Φιλική συμβουλή πάντως από όλους εμάς εδώ στο GFF ….. Γενικά να αποφεύγεται να τρέχετε πίσω από την αγορά …. Να αγοράζετε δηλαδή μέσα στην αισιοδοξία και να πουλάτε εν μέσω πτώσης και φόβου …. Επί της ουσίας το ακριβώς αντίθετο πρέπει να κάνει ένας επενδυτής …. Σε κάθε περίπτωση, να μην παρασύρεστε από το γενικό συναίσθημα ….
 

 
Στις τράπεζες τώρα και το ζήτημα των μερισμάτων τώρα. Κύκλοι της διοίκησης της Eurobank επιμένουνε πως είναι θέμα χρόνου οι αποφάσεις για το μέρισμα, με πιθανότητα να έχουμε ανακοινώσεις ακόμη και κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2023!!!  Όλοι καταλαβαίνουμε τι θα σημαίνει αυτό, μετά από περίπου 12-13 χρόνια που έχουνε οι τράπεζες να δώσουνε μέρισμα, εν μέσω πραγματικής χρηματιστηριακής καταστροφής.
 

 
Συζητήσεις τώρα συνεχίζει να προκαλεί το προχθεσινό πακέτο των 2εκ μετοχών που έγινε στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς προς στιγμήν να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Με δεδομένο πως πέραν του δημοσίου ο μόνος βασικός μέτοχος (πάνω από 5%) είναι ο γνωστός επενδυτής John Paulson (έχει το 9,99%), οι συζητήσεις γυρίζουνε γύρω από αυτόν ….  Δεν ξέρουμε κάτι …. Αλλά αφού δεν έχουμε ακόμη ανακοίνωση, πιστεύουμε πως το πιθανότερο είναι να είναι κάποια μεταβίβαση μετοχών από έναν fund του Paulson στο άλλο, κάτι το οποίο αν συμβαίνει είναι για τον επενδυτή της ΕΥΔΑΠ αδιάφορο. Αν τώρα είναι κάτι άλλο, θα το δούμε …. Βέβαια παρατηρήσαμε και κάτι άλλο. Πως τις τελευταίες δύο ημέρες, πιέσεις υπήρξαν και σε άλλα χαρτιά στα οποία έχει θέσει ο γνωστός επενδυτής, αν και αυτό μπορεί να είναι συγκυριακό και να έχει σχέση με τη συνολική πτώση της αγοράς.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum