| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 19/01/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Πάντως τεχνικά εκτονωθήκαμε» ….. Αυτό σχολίασε άνθρωπος της αγοράς, ο οποίος όπως είχαμε γράψει χθες, είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να υπάρχει μια ελεγχόμενη πτώση – κατοχύρωση κερδών. Και όπως σχολίασε και χθες και συμφωνούμε απόλυτα, η πτώση κρίνεται πολύ χρήσιμη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις εκτονώθηκαν τα υπέρ-αγορασμένα επίπεδα….
 

 
Σε ερώτηση τι βλέπει από εδώ και πέρα. «Η απάντηση ήτανε πως η ταλαιπωρία κοντά στα τρέχοντα επίπεδα μπορεί να συνεχιστεί. Ωστόσο έχουνε αυξηθεί οι πιθανότητες η αγορά να εκπλήξει θετικά και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, να κάνει την υπέρβαση ….. Και ως υπ’ αριθμό ένας κίνδυνος έχει τεθεί μια ξαφνική κρίση στις διεθνείς αγορές»…. Και να πούμε πως και με αυτό συμφωνούμε απόλυτα….
 

 
Ξέρετε πάντως τι πιστεύουμε εμείς; Πως όσο υπάρχει η μετάλλαξη όμικρον τις αγορές δε τις φοβόμαστε τόσο!! Υπάρχει η προσδοκία …. Αυτό που λέμε στις αγορές το expectation …. Οι επενδυτές συνεχίζουνε να παίζουνε το τέλος της πανδημίας και αυτό δίνει καύσιμα στις αγορές ….. Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά εμείς τις αγορές τις φοβόμαστε περισσότερο, με την ολοκλήρωση της πανδημίας ….. Καθαρά στη λογική «αγόραζε στη φήμη πούλα στην είδηση»….
 

 
Μεταξύ των τραπεζών και όπως περιμέναμε στο GFF και το είχαμε γράψει, είναι φανερό πως το τελευταίο διάστημα η ΑΛΦΑ έχει μακράν την καλύτερη εικόνα μεταξύ των τραπεζών. Και αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί ….. Και είναι κάτι που δε θα πρέπει να μας παραξενεύει. Αν κανείς δει προσεκτικά τις τιμές, θα καταλάβει πως η μετοχή της ΑΛΦΑ λόγω της ΑΜΚ το 2021, είχε μείνει εμφανώς πίσω σε σχέση με την ΕΤΕ και την Eurobank.
 

 
Πάμε να δούμε συγκεκριμένες τιμές ….Όταν η αγορά τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2020 (δηλαδή πριν από περίπου 2 χρόνια) είχε περίπου τις ίδιες τιμές (για την ακρίβεια είχε 930, 935 μονάδες)…. Η ΕΤΕ είχε 2,95 με 3,00 ευρώ, δηλαδή κοντά στις τρέχουσες τιμές. Η Eurobank είχε 0,90 με 0,95 ευρώ (ούτε αυτή απέχει τόσο πολύ). Και η ΑΛΦΑ είχε 1,70 με 1,80 ευρώ, απέχοντας δηλαδή περίπου 35%!! Και σίγουρα έχει μεσολαβήσει η ΑΜΚ, ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτά τα νούμερα, που ανάμεσα σε άλλα, δικαιολογούνε γιατί τελευταία η ΑΛΦΑ έχει καλύτερη πορεία και υπάρχει η προσδοκία αυτό να συνεχιστεί…
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum