| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 20/04/22

 

"Μας ακούνε..."

 

Θα ξεκινήσουμε με τη Μυτιληναίος που χθες βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά. Τι να πούμε; Ξέρετε πως στο GFF τη μετοχή τη συμπαθούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και εννοείται πως πολύ χαιρόμαστε με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα!! Τώρα όσον αφορά την τελευταία άνοδο. Ξέρουμε πως οι περισσότεροι την συνδέουνε με τα σενάρια εισόδου της μετοχής στον «μεγάλο» MSCI. Ωστόσο, τουλάχιστον με βάση αυτά που ξέρουμε εμείς, η εισηγμένη συνεχίζει να μην τηρεί τα κριτήρια εισόδου, αν και σίγουρα τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί. Κατά την άποψη μας, ο λόγος της ανόδου και τα ιστορικά υψηλά δεν οφείλονται στον MSCI, αλλά στις γενικές προοπτικές της εισηγμένης και τα μεγέθη της. Θυμίζουμε πως στο GFFF ως Fair Value για τη μετοχή έχουμε θέσει τα 21,5 ευρώ.

 

 

Θυμηθήκανε και κάτι άλλο. Πως εδώ και καιρό στο GFF λέγαμε πως μόλις διασπαστούνε οι αντιστάσεις στα 16,00 – 16,10 ευρώ, η μετοχή θα έμπαινε σε ένα επιθετικό νέο κύκλο ανόδου. Και αυτό είναι που πιστεύουμε πως συμβαίνει και όχι ότι η μετοχή ανεβαίνει λόγω MSCI, αν και το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

 

 

Και επειδή πιάσαμε τους δείκτες MSCI. Έχουμε ξαναγράψει πως περισσότερες … Αρκετά περισσότερες πιθανότητες δίνουμε να μπει στον MSCI Standard Index η ΕΤΕ, με τη μετοχή τους τελευταίους μήνες να τα πηγαίνει σχετικά καλά … Όπως και πάλι έχουμε γράψει. Και τώρα να μην συμβεί αυτό, σχεδόν σίγουρα αυτό θα γίνει στην επόμενη αναθεώρηση.

 

 

Όσον αφορά τώρα την Jumbo, με σενάρια – εκτιμήσεις εδώ και καιρό πως η μετοχή θα αφαιρεθεί από το δείκτη. Προσωπικά θα επιμείνουμε πως δεν το βλέπουμε. Κρατάμε τη χθεσινή μεγάλη άνοδο (+5,23%), που πιστεύουμε πως μπορεί να δίνει απαντήσεις στο πόσες πιθανότητες υπάρχουνε να βγει η μετοχή από το μεγάλο δείκτη, αν και πάλι θα πούμε πως ποτέ δε μπορεί κανείς να είναι σίγουρος με τίποτα. 

 

 

Και να κλείσουμε με ένα σχόλιο για τον ΑΔΜΗΕ, όπου ομολογουμένως είχαμε αρνητική εξέλιξη, με αποτελέσματα χειρότερα του αναμενομένου και αρκετά κακή εικόνα στον τελευταίο, 4ο, τρίμηνο. Και επειδή τα χρηματιστήρια λειτουργούν προεξοφλητικά, θα λέγαμε πως αυτός είναι και ο λόγος που η εισηγμένη χρηματιστηριακά τα έχει πάει αρκετά μέτριο τον τελευταίο αυτό ένα χρόνο. Πάντως η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο φαίνεται. Και αυτό γιατί ένας βασικός λόγος για την κακή εικόνα του 4ου τριμήνου ήτανε ότι μέρος εσόδων (περίπου 4εκ ευρώ έχουνε μεταφερθεί σε επόμενες χρήσεις), αλλά και λόγω των καθυστερήσεων της ΡΑΕ. Επαναλαμβάνουμε πως τα αποτελέσματα ήτανε μέτρια. Ωστόσο όχι τόσο τραγικά όσο ακούγεται.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum