| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 20/05/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Κακό…. Αρκετά κακό» Αυτό έλεγε και ξαναέλεγε χθες ο υπεύθυνος του GFF για την πτώση του τραπεζικού δείκτη χαμηλότερα των 555 – 545 μονάδων, αν και οι απώλειες μαζεύτηκαν κάπως και ο δείκτης έκλεισε σε μια σχετική επαφή με αυτά τα επίπεδα (541 μονάδες, χαμηλό ημέρας 531,09 μονάδες) …. Υπάρχουνε αναλυτικά σχόλια για τον τραπεζικό δείκτη στο GFF ….. Και θα υπάρχουνε και τη Δευτέρα. Αυτό πάντως που έλεγε είναι πως παραμονή χαμηλότερα τους οδηγεί σε έναν νέο κύκλο πτώσης, με μεγάλα περιθώρια προς τα κάτω, με κίνδυνο σε 1-2 μήνες να μιλάμε για τις 420 – 410 μονάδες !! Επαναλαμβάνουμε ο δείκτης βρίσκεται στις 540 μονάδες, άρα μιλάμε για μια πτώση περίπου 25% από εδώ που είμαστε!!!
 

 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως από αυτά που ξεχωρίζουνε από τη χθεσινή συνεδρίαση ήτανε η άνοδος του ΟΤΕ (17,98 ευρώ, +6%). Και κυρίως αυτό που ξεχωρίζει είναι τα σενάρια που ξαφνικά κυκλοφόρησαν (όχι ότι δεν έχουνε ακουστεί και άλλες φορές), πως η Deutsche Telecom ετοιμάζεται για δημόσια πρόταση για να βγάλει τον ΟΤΕ από το χρηματιστήριο. Μια εξέλιξη που φυσικά κανείς δε μπορεί να αποκλείσει, με τους γερμανούς να έχουνε πλέον το 50% του οργανισμού (εκτός των ιδίων μετοχών). Προσωπικά αν ήμασταν στη θέση της DT δε θα βγάζαμε την εταιρεία από το χρηματιστήριο (ούτε πιστεύουμε πως αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο). Κανείς πάντως δεν ξέρει τα σχέδια τους, αφού είναι αλήθεια πως μια μη – εισηγμένη εταιρεία κανείς την κάνει ότι θέλει (σπάσιμο σε κομμάτια κτλ..).
 

 
Φυσικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ξεχώρισε και κάτι άλλο. Κάτι εντυπωσιακό, όπως και αν το δει κανείς. Πως είχε δεν είχε η Τράπεζα Πειραιώς, κατάφερε η μετοχή της να βρεθεί σε επίπεδα χαμηλότερα της ΑΜΚ. Βέβαια χαμηλότερα της τιμής της ΑΜΚ βρίσκεται και η ΑΛΦΑ, ωστόσο στην Πειραιώς το εντυπωσιακό είναι άλλο. Πως η μετοχή βρίσκεται πλέον σε νέα ιστορικά χαμηλά!! Θυμίζοντας πως η ΑΜΚ είχε γίνει μετά το πλήρες dilution των παλαιών μετόχων και σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα!!
 

 
Να βάλουμε τώρα ένα quiz …. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 541 μονάδες ….. Λαμβάνοντας υπόψη τα δύο reverse split που έχει κάνει ο δείκτης (10 προς 1 στις 04/02/2015 και 20 προς 1 στις 21/06/2016) ξέρετε ποιά είναι η ιστορική τιμή του δείκτη; Οι περίπου 1.470.000 μονάδες του δείκτη στα τέλη του 2007. Προσοχή δεν είναι λάθος. Η ιστορική υψηλή τιμή του δείκτη είναι οι 1,47εκ μονάδες !!!!!! Και από τις 1.470.000 μονάδες σήμερα βρισκόμαστε στις 541 μονάδες, με τις ελληνικές τράπεζες να έχουνε χρεοκοπήσει χρηματιστηριακά επί της ουσίας 3-4 φορές και τους μετόχους να έχουνε χάσει στο 100% τα χρήματα τους.
 

 
Γελάσαμε με την ψυχή μας με την παρακάτω photo και σας ευχόμαστε καλό ΣΚ ….

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum