| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 21/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Το ερώτημα δεν είναι πως είδαμε τη χθεσινή συνεδρίαση. Το σωστό ερώτημα είναι ποιά συνεδρίαση μέχρι τις 16:30 και ας είχαμε στο τέλος κλείσιμο στο υψηλό ημέρα ημέρας; Μέχρι τις 16:30 είχαμε καθαρό τζίρο μόλις 26εκ ευρώ και η συνεδρίαση δεν υπήρχε. Συνοψίζοντας τώρα όλα όσα έχουμε γράψει τις τελευταίες ημέρες. Δε φαίνεται πως μπορεί να γίνει η υπέρβαση στην αγορά, δηλαδή στη φάση που είμαστε να έχουμε διάσπαση των αντιστάσεων στις 850 – 860 μονάδες. Και αυτό να συμβεί χωρίς μια πολύ μεγάλη θετική είδηση (είχαμε αναφερθεί χθες). Και πάντα βάζοντας όλα κάτω, το καλύτερο που έχει να κάνει η αγορά είναι να κρατηθεί η επαφή με τις 890 – 900 μονάδες. Και αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που η χθεσινή, τόσο απίστευτα βαρετή συνεδρίαση (πάντα μέχρι τις 16:30) δε μας χάλασε.
 

 
Εννοείται πως με τέτοιους τζίρους έχει πέσει απίστευτη μιζέρια στις χρηματιστηριακές. Και η λέξη μιζέρια ίσως να είναι λίγη. Την ώρα λοιπόν που συμβαίνει αυτό, δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητες οι φήμες που κυκλοφορούνε (οι πιο κοντά στην αγορά ξέρουμε τι εννοούμε) πως ειδικά σε 3 χρηματιστηριακές υπάρχει τεράστια πρόβλημα. Για την ακρίβεια, τεράστια προβλήματα … Αμαρτίες πολλών ετών (εν μέσω ελληνικής κρίσης κτλ) που έρχονται και δένουνε με τους τελευταίους, ολοένα και πιο χαμηλούς τζίρους …
 

 
Μάλιστα η πρόβλεψη παλαιού χρηματιστή είναι πως και για τις 3 χρηματιστηριακές θα του έκανε έκπληξη αν σε 2 χρόνια υπάρχουνε. Και είναι αλήθεια πως βλέποντας τις λογιστικές καταστάσεις και ξέροντας και εμείς αρκετά πράγματα. Και εμείς δεν το βλέπουμε…..
 

 
Είχαμε αναφέρει χθες και γενικά τις τελευταίες ημέρες πως ο ΟΛΠ κινδυνεύει να βγει από τον FTSE 25 και πως μετά την προχθεσινή άνοδο, ο ΟΛΠ πήρε βαθιές ανάσες. Ξέρετε όμως με ποιά μετοχή κοντράρεται ο ΟΛΠ για το ποιος θα γλυτώσει τον FTSE 25. Με βάση όλα τα δεδομένα με τον ΑΔΜΗΕ, η κεφαλαιοποίηση του οποίου είναι 395εκ ευρώ, την ώρα που του ΟΛΠ πήγε, μετά την τελευταία άνοδο, στα 397,5εκ ευρώ. Ενδιαφέρουσα μάχη, που όλα δείχνουνε πως θα κριθεί στο νήμα στο τέλος του μήνα …..
 

 
Ακούσαμε και ένα ενδιαφέρον σχόλιο ανθρώπου που δουλεύει σε χρηματιστηριακή. Γελώντας έλεγε χθες, ο γιός μου (16ετών) με ρώτησε μήπως είναι ώρα να πάρουμε Bitcoin τώρα που έπεσε!! Και όταν οι 16 χρόνοι αρχίζουνε να ρωτάνε για το Bitcoin και να «βλέπουνε» επενδυτικές ευκαιρίες. Πολύ φοβόμαστε πως το δράμα με τα crypto έχει συνέχεια….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum