| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 22/12/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πηγαίνοντας προς τα Χριστούγεννα …. Χθες είδαμε την απόλυτη επιβεβαίωση αυτού που λέμε πλήρως ανοδική αγορά …..  H Wall Street είχε διορθώσει την Τετάρτη και οι αγορές και το Χ.Α. ξεκίνησε πτωτικά την Πέμπτη. Τι είδαμε σε αυτό το ξεκίνημα; Ούτε πρόθεση των επενδυτών να πουλήσουνε. Ούτε μεγάλες απώλειες, έστω και ενδοσυνεδριακά ..... Και κυρίως είδαμε στην πρώτη διορθωτική συνεδρίαση από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος της ημέρας, τον πιο χαμηλό τζίρο εδώ και πολύ καιρό … Όπως είπαμε …. Όλα αυτά είναι οι απόλυτες ενδείξεις μιας ανοδικής αγοράς …..  Όχι ότι δεν το ξέραμε …. Αλλά χρειάζονται τέτοιες συνεδριάσεις για επιβεβαίωση …
 

 
Τώρα για την τελευταία διόρθωση της Wall Street (μάλιστα όταν γράφαμε το σχόλιο την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες ήτανε ανοδικοί) από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αναφέρει πως οι βασικοί δείκτες ήτανε υπέρ-αγορασμένοι και περιμέναμε ένα profit taking, ότι πιο υγιές, χωρίς να χαλάει η τάση. Και αυτό είδαμε ….. Μάλιστα δεν αποκλείουμε και ένα περαιτέρω, ελεγχόμενο, pull back μετά τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά….
 

 
Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήτανε ο DAX, ο οποίος είχαμε γράψει πως βρέθηκε στα πιο υπέρ-αγορασμένα επίπεδα εδώ και περίπου 15 χρόνια….Και από την ημέρα που το γράψαμε είχαμε 8 συνεδριάσεις, 7 ελαφρώς πτωτικές (με μεγαλύτερη πτώση το -0,60%) και μια ανοδική. Και κάπως έτσι ο DAX εκτονώθηκε τεχνικά χωρίς σχεδόν να πέσει καθόλου …. Το άριστο θα λέγαμε ….. Και εδώ και πάντα με τα δεδομένα που υπάρχουνε αυτή τη στιγμή, η απόλυτη επιβεβαίωση του ανοδικού trend.
 

 
Επιστρέφουμε στη Wall Street. Σε σχέση με τα παραπάνω θέλετε ένα ενδιαφέρον στατιστικό για τα υπέρ-αγορασμένα επίπεδα  … Μέχρι λοιπόν την πτώση της Τετάρτης, το 46% των μετοχών του S&P 500 είχε δείκτη RSI μεγαλύτερο του 70. Αυτό ήτανε το μεγαλύτερο ποσοστό εταιρειών που έχουνε εισέλθει σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα από το 1991.

 

 
Καλά Χριστούγεννα ….. Κλείνουμε διαφορετικά, όπως έγραψε το Bloomberg χθες με τη μετοχή διεθνώς που σπάει τα κοντέρ, την ώρα που ο CEO είναι φυλακή για inside information ….Η φρενίτιδα των Νοτιοκορεατών εμπόρων λιανικής πώλησης για οτιδήποτε σχετίζεται με μπαταρίες EV προκάλεσε το 2023 ιλιγγιώδες ράλι στη μετοχή μίας εταιρείας που σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο.
 
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μετοχή της Ecopro Co. σημείωσε την καλύτερη επίδοση από όλες τις εταιρείες του παγκόσμιου δείκτη Bloomberg World Index, που αριθμεί 2.647 μέλη, με τα κέρδη της να φθάνουν φέτος το 571%, αφήνοντας αρκετά πίσω τη δεύτερη σε επιδόσεις Kum Yang Co., μια άλλη κορεατική εταιρεία που βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της τρέλας των ηλεκτρικών οχημάτων.
 
Η εταιρεία είδε την τιμή της μετοχής της να εκτοξεύεται στα ύψη κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους: από 110.000 γουόν στις αρχές του 2023 υπερδεκαπλασίασε την αξία της μέσα σε επτά μήνες. 
 
Το ράλι της εταιρείας προσέλκυσε επενδυτές που κυνηγούν γρήγορες αποδόσεις, ενώ πίεσε τους σορτάκηδες που πόνταραν στην πτώση της μετοχής, να αγοράσουν επιθετικά.
 
Η εταιρεία επωφελήθηκε εν μέρει από τις προσδοκίες για υψηλότερες παραγγελίες μπαταριών EV νωρίτερα φέτος, αλλά τα κέρδη της συνεχίστηκαν ακόμη και όταν ορισμένοι αναλυτές μείωσαν τις προβλέψεις τους για τη ζήτηση. Η μετοχή έχει πλέον υποχωρήσει σχεδόν 50% από το μέγιστο επίπεδο του Ιουλίου.
 
Στη φυλακή ο ιδρυτής της εταιρείας
 
Το ράλι της Ecopro δημιούργησε τεράστιο πλούτο στον ιδρυτή της, Lee Dong-chae, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή φυλακισμένος για συναλλαγές που βασίζονται σε εμπιστευτικές πληροφορίες.
Ο ίδιος και η οικογένειά του είδαν την περιουσία τους να διογκώνεται κατά περίπου 3,3 δισ. δολάρια φέτος, φθάνοντας τα 3,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum