| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 23/01/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Καλή εβδομάδα ….. Και άντε να δούμε τι θα κάνει η αγορά, μετά από μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα που είχε την Πέμπτη τη χειρότερη συνεδρίαση από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με πτώση 2%, με την αγορά πάντως να ανακάμπτει, σε σημαντικό βαθμό, την Παρασκευή. Πάντως μην ακούσουμε κανέναν να γκρινιάζει, αφού μια τέτοια συνεδρίαση, μετά το ράλι της αγοράς, είναι πάντα στο πρόγραμμα. Έτσι όπως έλεγαν παλιά για να βγει ο αέρας 😊. Με πιο επιστημονικούς όρους. Για να εκτονωθεί η αγορά και οι δείκτες από τα υπερ-αγορασμένα επίπεδα που βρίσκονταν. Αρκετά ενδιαφέρουσα λοιπόν η καινούργια εβδομάδα, που κλείνει την Παρασκευή και με την αξιολόγηση της Fitch, αν και θα πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους, έχοντας αναφερθεί στο ζήτημα κατά την προηγούμενη εβδομάδα.
 

 
Πάντως εμείς σας το είχαμε πει. Ακριβώς πριν έλθει η πτώση της Πέμπτης είχαμε γράψει δύο σερί αισιόδοξα σχόλια για την πορεία της αγοράς. Και όπως είχαμε σχολιάσει, πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου. Είχαμε πολύ καιρό να γράψουμε δύο σερί θετικά σχόλια και να γίνουμε αισιόδοξοι. Και πολύ φοβούμασταν πως έρχονταν μια διόρθωση. Και μια που το γράψαμε και μια που ήλθε η μεγάλη πτώση της Πέμπτης 😊
 

 
Κακά τα ψέματα και στη λογική που ξέρετε πως συνηθίζουμε να έχουμε …. Μετά την τελευταία νευρικότητα στην αγορά, το  μεγάλο ερώτημα είναι  τι θα κάνουνε οι μικροί επενδυτές. Θα φοβηθούνε, βλέποντας και τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ειδικά αν έλθει μια ακόμη διόρθωση. Και θα πουλήσουνε. Ή θα βγούνε αγοραστές πιστεύοντας πως αυτό είναι ευκαιρία. Νομίζουμε πως έχετε μάθει τη λογική μας. Ακούγεται περίεργο ίσως σε κάποιους. Αλλά το συνοψίζουμε. Δε θέλουμε πολύ αισιοδοξία. Θέλουμε προβληματισμό άντε μια “ντεμί κατάσταση”. Όχι πάντως πολύ αισιοδοξία. Γιατί μόλις πέφτει πολύ από τέτοια, έρχεται η ανώμαλη προσγείωση – διόρθωση, όπως είδαμε και την προηγούμενη Πέμπτη.  
 

 
Βέβαια θυμίζουμε και κάτι άλλο. Πως από τον Δεκέμβριο λέγαμε πως περιμέναμε μερικές καλές εβδομάδες στο ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι περίπου 20 - 25 Ιανουαρίου. Και πως μετά από εκεί φοβόμαστε πως σταδιακά οι αγορές θα προσγειωθούνε στην πραγματικότητα και τα προβλήματα που υπάρχουνε στην παγκόσμια οικονομία. Δε μιλάμε για καμία μεγάλη οικονομική κρίση. Μιλάμε απλώς για ένα περιβάλλον σημαντικά χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης τόσο φέτος, όσο και την επόμενη χρονιά. Μια προβληματική κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, που τουλάχιστον εμείς πιστεύουμε πως μπορεί να οδηγήσει τα χρηματιστήρια σε χαμηλές πτήσεις, τουλάχιστον κατά μέσο όρο τη φετινή χρονιά.
 

 
Ολοκληρώνοντας πάμε να δούμε και τα στατιστικά (θα τα καθιερώσουμε κάθε Δευτέρα) για τις πρώτες εβδομάδες του 2023, με 3 σερί ανοδικές την καινούργια εβδομάδα (η ημερομηνία είναι αυτή του ξεκινήματος της εβδομάδας):
 
1η Εβδομάδα (02/01): +2.33%
2η Εβδομάδα (09/01): +1,78%
3η Εβδομάδα (16/01): +0,75%
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum