| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 23/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να συνοψίσουμε λίγο τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Χ.Α...  Είχαμε μια σημαντική πτώση από τα πρόσφατα υψηλά των περίπου 1.150 μονάδων, μέχρι οριακά χαμηλότερα των 1.000 μονάδων (στα χαμηλά ημέρας τη Δευτέρα), με την αγορά στη συνέχεια να αντιδράει, επιστρέφοντας στη ζώνη των 1.040 – 1.060 μονάδων. Πρώτο συμπέρασμα, πως η αγορά επιβεβαίωσε ότι έχει μια πλήρως θετική κεντρική τάση, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση και όσο και αν κάπως η εικόνα έχει επιδεινωθεί. Το λέμε συνεχώς πως όσο η αγορά δε χάνει τη ζώνη στις 1.040 – 1.060 μονάδες, όλα ελεγχόμενα. Δεύτερον κρατάμε πως αρκετές μετοχές του FTSE 25 έφτασαν κοντά σε πολύ ισχυρές στηρίξεις, οδηγώντας την τελευταία αντίδραση. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως μετά από αυτήν την αντίδραση, οι περισσότερες από αυτές τις μετοχές βρίσκονται στις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις. Θέλουμε λοιπόν να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα και αν δοκιμάζοντας τις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις, θα έχουμε γύρισμα και πάλι των τιμών. Ή θα επιστρέψουμε υψηλότερα αυτών των αντιστάσεων, με ακόμη περισσότερα χαμόγελα, με την τάση πάλι πλήρως θετική.
 

 
Σχετικά με τα παραπάνω, είναι χαρακτηριστικό πως οι 3 βασικοί δείκτες βρέθηκαν, μετά την τελευταία αντίδραση, στα χθεσινά υψηλά ημέρας, στις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις. Θέλουμε λοιπόν πολύ να δούμε τι θα γίνει. Ισχύει ότι γράψαμε παραπάνω. Αν θα κολλήσουνε σε αυτά τα επίπεδα και γυρίσουνε άμεσα ….. Ή θα γίνει η υπέρβαση της διάσπασης αυτών των αντιστάσεων, κάνοντας  μας όπως γράψαμε, να μιλήσουμε για θετική τάση.
 

 
Πάμε όμως να δούμε ποιά είναι αυτά τα επίπεδα των 3 βασικών δεικτών. Ως γνωστών, ο ΓΔ βρίσκεται στις πιο ισχυρές αντιστάσεις στις 1.040 – 1.060 μονάδες, τι οποίες φυσικά δε θέλουμε να χάσει ο γενικός δείκτης. Ο FTSE 25 μετά την τελευταία αντίδραση, βρέθηκε χθες (υψηλό ημέρας 2.580 μονάδες) στις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις (2.570 – 2.590 μονάδες) και αμέσως ζαλίστηκε (έκλεισε στις 2.533,42 μονάδες). Στην περίπτωση του τραπεζικού δείκτη, έκλεισε στις 779,97 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 802,53 μονάδες και τις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις εδώ, στις 790 – 800 μονάδες. Λαμβάνοντας τα λοιπόν όλα αυτά υπόψη, με αγωνία θα περιμένουμε τις επόμενες συνεδριάσεις.
 

 
Μια είδηση τώρα, που μας έκανε εντύπωση. Δεν ξέρουμε μετά από πόσα χρόνια ακούσαμε για μια νέα χρηματιστηριακή που βρίσκεται στα σκαριά, με τις συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο. Βασικός μέτοχος θα είναι γνωστός επιχειρηματίας, μαζί με ένα εφοπλιστή που θα έχει μικρότερο ποσοστό. Την ομάδα βασική διευθυντική ομάδα θα απαρτίζουνε 4 γνωστά και έμπειρα στελέχη του χρηματιστηριακού κλάδου, με τους 3 από τους 4 να εργάζονται αυτή τη στιγμή σε χρηματιστηριακές.
 

 
Εν συντομία να σχολιάσουμε κάτι για τις εταιρείες MEZZ , οι οποίες τελευταία φαίνονται κάπως δραστήριες, ειδικά κάποιες από αυτές. Θα πούμε λοιπόν και σήμερα πως μιλάμε για αρκετά επικίνδυνες περιπτώσεις, που πάντως τις παρακολουθούμε στενά. Τις παρακολουθούμε στενά, αφού όσο risky και αν είναι, βλέπουμε πως η Phoenix Vega MEZZ, με τα δεδομένα που υπάρχουνε αυτή τη στιγμή, δικαιολογεί  πολύ υψηλότερες αποτιμήσεις. Γιατί αν συνεχίσει να εισπράττει κουπόνια ύψους 15 και 20εκ ευρώ, προσφέροντας στους μετόχους επιστροφές 20-25%. Σίγουρα δικαιολογεί κεφαλαιοποίηση πολύ άνω των 54εκ ευρώ που είναι σήμερα. Ακόμη και 100 με 120εκ ευρώ θα λέγαμε, για να μη μιλήσουμε για ακόμη μεγαλύτερα νούμερα και γίνουμε υπερβολικοί, επαναλαμβάνουμε πάντως σε μια κατηγορία αρκετά risky εταιρειών - μετοχών.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum