| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 24/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξέρετε τι αναρωτιόταν χθες χρηματιστής. Πήραμε μια εικόνα; Που αναφέρονταν …. Πατά την άνοδο, κυρίως κατά την τελευταία ώρα, στην γενικά πιο άνευρη συνεδρίαση που είχαμε, με μικρότερες διακυμάνσεις και μικρότερες συναλλαγές. Μάλιστα, σε ένα βαθμό, κάτι τέτοιο είχαμε δει και την Τετάρτη. Και όχι μόνο στο Χ.Α., αφού και στις διεθνείς πέφτουνε οι τόνοι. Όπως παρατηρούσε ο χρηματιστής, με την αγορά/αγορές να έρχονται από μεγάλα προβλήματα και μια περίοδο μεγάλων διακυμάνσεων – νευρικότητα (volatility). Δεν αποκλείεται κάπου εδώ να ηρεμήσουνε. Να πάνε σε μια κίνηση σε ένα πιο στενό εύρος τιμών, κατεβάζοντας τζίρους και περιμένοντας να δουν πως εξελίσσονται τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία.
 

 
Να θυμίσουμε εμείς και κάτι άλλο. Πως σε 2 εβδομάδες έχουμε καθολικό Πάσχα (μια εβδομάδα πριν το δικό μας Πάσχα). Και όπως σχεδόν κάθε χρόνο γίνεται. Όσο πλησιάζουμε στο Καθολικό Πάσχα, οι ξένοι επενδυτές ρίχνουνε, συνήθως, τους τόνους, οδηγώντας τις αγορές σε μικρότερες διακυμάνσεις και μικρότερους τζίρους … Τώρα ειδικά που ερχόμαστε από μια περίοδο μεγάλων διακυμάνσεων, όπως είπαμε και παραπάνω. Η ανάγκη να ηρεμήσουνε οι αγορές μπορεί να είναι και μεγαλύτερη. Θυμίζουμε πως στο Καθολικό Πάσχα, είναι αργία και στο Χ.Α.
 

 
Όλα αυτά συμβαίνουνε, όπως είχαμε αναφέρει και χθες, με τους 3 βασικούς δείκτες στα όρια κρίσιμων τεχνικών επιπέδων, με τα οποία πρέπει, στη χειρότερη περίπτωση, να κρατήσουνε την επαφή. Θυμίζουμε …. Ο ΓΔ βρίσκεται στις πιο ισχυρές αντιστάσεις στις 1.040 – 1.060 μονάδες, τι οποίες φυσικά δε θέλουμε να χάσει ο γενικός δείκτης (μακάρι να τις αφήσει πίσω). Ο FTSE 25 μετά την τελευταία αντίδραση, βρίσκεται κοντά στις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις (2.570 – 2.590 μονάδες - έκλεισε στις 2.552,35 μονάδες, προχθεσινό υψηλό ημέρας οι 2.581 μονάδες). Στην περίπτωση του τραπεζικού δείκτη, έκλεισε στις 781,41 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 788 μονάδες (προχθεσινό υψηλό ημέρας οι 802,53 μονάδες) και τις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις εδώ, στις 790 – 800 μονάδες. Λαμβάνοντας τα λοιπόν όλα αυτά υπόψη, με αγωνία θα περιμένουμε τις επόμενες συνεδριάσεις, όπως είχαμε γράψει και στο χθεσινό μας σχόλιο.
 

 
Ας πούμε ένα μεγάλο ΜΑΛΙΣΤΑ πριν ξεκινήσουμε το επόμενο σχόλιο…. Με βάση τα όσα λένε στελέχη της Γεκτερνα και κυρίως της ΤΕΝΕΡΓ, οι συζητήσεις για την πώληση της ΤΕΝΕΡΓ συνεχίζονται και μάλιστα βρίσκονται σε καλό δρόμο …. Και, πάντα τουλάχιστον με τα όσα λένε, θα έχουμε σύντομα θετικές εξελίξεις … Είδατε πως ξεκινήσαμε το σχόλιο με ένα μεγάλο ΜΑΛΙΣΤΑ. Πως να μην ξεκινήσουμε έτσι, αφού αυτή η ιστορία κοντεύει να φτάσει τον έναν χρόνο. Θέλουμε και εμείς να πιστεύουμε πως στο τέλος έχουμε κάποιο deal. Όμως πρώτη φορά θυμόμαστε μια τέτοια ιστορία να κρατάει τόσο πολύ καιρό. Αυτό εμάς μας κάνει καχύποπτους.
 

 
Θα αναρωτηθούμε και κάτι άλλο για μια άλλη εισηγμένη. Με αυτήν την επιστροφή κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ, την επί της ουσίας είχε ανακοινώσει η διοίκηση της εταιρείας, στις αρχές Φθινοπώρου. Τι γίνεται; Πιστεύουμε μάλιστα πως αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η μετοχή της εισηγμένης σέρνεται εδώ και πολύ καιρό, με κίνδυνο μάλιστα, λίγο να χαλάσει το κλίμα στο Χ.Α., να φύγει σημαντικά χαμηλότερα.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum