| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 24/05/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Δεν πείθουνε. Δεν μπορεί να πει κανείς πως μαγεύτηκε από τη χθεσινή εικόνα των αγορών και ειδικά του Χ.Α., όπως και την πρόσφατη προσπάθεια ανόδου κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Τζίρο δεν έχει. Δεν πιστεύουμε πως μέσο – μακροπρόθεσμα τα χειρότερα έχουνε τελειώσει (γενικά για τις αγορές). Ωστόσο βραχυπρόθεσμα συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως δε μπορεί να αποκλειστεί μια αντίδραση των αγορών, όσο και αν η εικόνα δεν πείθει»…. Αυτό είναι σήμερα το δικό μας σχόλιο με το οποίο θα ξεκινήσουμε ….
 

 
Κάτι που ξεχωρίζει τις τελευταίες ημέρες είναι η κακή εικόνα της μετοχής της Πειραιώς, η οποία βρίσκεται σε νέα ιστορικά χαμηλά !!!!  … Όχι ότι η υπόλοιπη αγορά είναι καλή. Και όχι ότι για παράδειγμα και η ΑΛΦΑ δεν έχει αρκετά κακή εικόνα. Ωστόσο η κακή εικόνα της Πειραιώς είναι αλήθεια πως ξεχωρίζει. Ξέρετε λοιπόν κάθε φορά που βλέπουμε αυτήν την κακή εικόνα τι θυμόμαστε; Το σχόλιο του υπεύθυνου του GFF: «Τα προηγούμενα χρόνια όταν άκουγα πως οι 4 τράπεζες θα συγχωνευτούνε μεταξύ τους, απαντούσα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να συμβεί αυτό. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, παρακολουθώντας και πως εξελίσσονται τα πράγματα παγκοσμίως στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Για πρώτη φορά πιστεύω πως υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες τα επόμενα 1-2 χρόνια να έχουμε συγχώνευση τραπεζών. Και κατά την άποψη μου, ο πιο αδύναμος κρίκος είναι η Τράπεζα Πειραιώς και είναι η τράπεζα που θα συγχωνευτεί  από μια από τις άλλες 3».
 

 
Στη Motor Oil που προσφάτως βρέθηκε σε διαδοχικά υψηλά 2 και πλέον ετών. Είναι γνωστό πως την έχουμε στις βασικές μας επιλογές κατά τους τελευταίους μήνες και νομίζουμε πως μας έχει δικαιώσει (εν μέσω μάλιστα ενός κακού κλίματος στις αγορές). Πάντως καλός παίχτης της αγοράς (trader) έλεγε πως με δεδομένο και το κλίμα στις αγορές, κάπου εδώ το βραχυπρόθεσμο trend της μετοχής μπορεί και να ολοκληρώνεται …. Όπως είπε, θεωρεί πολύ πιθανό ένα pullback της μετοχής, 1 με 1,5 ευρώ, μέχρι περίπου τα 14,5 – 14,2 ευρώ. Μάλιστα όπως γνωρίζουμε, το συγκεκριμένο πρόσωπο έκλεισε την Παρασκευή και στα χθεσινά υψηλά ημέρας (το πρωί), ένα μέρος της θέσης του (όχι πάντως όλα), θεωρώντας πιθανό το γύρισμα που αναφέραμε, αν και με βάση την τεχνική ανάλυση η τάση είναι πλήρως θετική.
 

 
Ας αφήσουμε όμως τη ΜΟΗ που τελευταία τα πηγαίνει αρκετά καλά. Αυτή που εδώ και καιρό, για την ακρίβεια από το περσινό καλοκαίρι και μετά, τα έχει πάει άσχημα είναι η ΛΑΜΔΑ. ΛΑΜΔΑ που χθες ανακοίνωσε πως παίρνει πίσω το 31% της ΛΑΜΔΑ Malls που είχε πουλήσει σε αμερικάνικο fund (Varde Partners) πριν από περίπου 5 χρόνια.  Και παρακολουθώντας κανείς τις τελευταίες ειδήσεις γύρω από την εισηγμένη και τα Malls, φαίνεται πως προχωράνε οι διαδικασίες εισαγωγής της ΛΑΜΔΑ Malls στο Χ.Α., το πιθανότερο είναι στις αρχές του 2023, λαμβάνοντας υπόψη πως η συμφωνία με την Varde Partners για την πώληση του 31% της ΛΑΜΔΑ Malls θα ολοκληρωθεί το γ΄τρίμηνο, όπως η ίδια η εισηγμένη ανέφερε. Θα θυμίσουμε πως αυτό είναι κάτι που έχουμε χαρακτηρίσει κλειδί για να ξυπνήσει επιτέλους η μετοχή, ειδικά αν η εταιρεία χειριστεί την όλη ιστορία έξυπνα, με συμφέρον και για αυτήν και για τους μετόχους …..
 
Βέβαια για τα λέμε όλα, το να βγάλει κάποιος 79% σε 5 χρόνια, το λες «no bad at all» ….. Το λέμε αυτό γιατί η Varde Partners αγόρασε τον Απρίλιο του 2017 το 31,7% της εταιρείας έναντι 61,3 εκατ. ευρώ. Και το πούλησε 5 χρόνια μετά 109εκ ευρώ.
 

 
Και κρατάμε και ένα σχόλιο που έκανε ο trader που είπε πως βλέπει πως κάπου μια πιθανότητα ενός ελεγχόμενου γυρίσματος της ΜΟΗ. Πως μετά από καιρό αρχίζει να βλέπει τους αγοραστές να κερδίζουνε τους πωλητές στην περίπτωση της ΛΑΜΔΑ. Δε λέει ακριβώς πως τελείωσε το κάτω της ΛΑΜΔΑ (αφού κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στις αγορές). Αυτό που λέει είναι πως πλέον έχουνε αυξηθεί οι πιθανότητες η μετοχή από εδώ και πέρα να έχει καλύτερες συγκριτικά αποδόσεις σε σχέση με αυτές που είχε τους τελευταίους μήνες και μετά το περσινό καλοκαίρι που βρέθηκε στα 8,43 ευρώ.   
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum