| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 24/05/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε τη σημερινή συνεδρίαση, για να δούμε τι θα γίνει στο Τ+2 της μεγάλης ανόδου της Δευτέρας, μιας και πάντα σε τόσο έντονες που πάντα υπάρχει κάποιος αέρας που ανοίγει για να κλείσει στο Τ+2, κάποιες φορές αν το επιτρέπει η χρηματιστηριακή στην υπερημερία, στο Τ+3 (δηλαδή στην αυριανή συνεδρίαση). Θέλουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η αγορά, συνεχίζοντας πάντως να πιστεύουμε περισσότερο στο θετικό σενάριο και πως οι αγοραστές, παρά την όποια φυσιολογική νευρικότητα, θα απορροφήσουνε τις όποιες πιέσεις, λόγω των πωλήσεων για το λόγο που αναφέραμε. Έτσι και αλλιώς όπως είχαμε επισημάνει και χθες, μιλάμε για τελείως κούφια διαγράμματα από αντιστάσεις, κάτι στο οποίο κυρίως θα επιμείνουμε.
 

 
Είπαμε λίγο πολύ, τι θα παρακολουθούμε εμείς περισσότερο. Τι κάνουνε οι μικροί επενδυτές και γενικά πιο είναι το view των ΜΜΕ. Πόσος δηλαδή αισιοδοξία υπάρχει. Μέχρι στιγμής, ναι μεν βλέπουμε αρκετή αισιοδοξία από τα ΜΜΕ, με απόψεις για τα περιθώρια μεγαλύτερης ανόδου (βέβαια σε αυτό βοηθάνε κυρίως οι τελευταίες εκθέσεις ξένων επενδυτών). Ωστόσο όπως είχαμε γράψει και χθες, δε βλέπουμε τους μικρούς επενδυτές να βγαίνουνε επιθετικά αγοραστές. Μάλιστα όπως γράψαμε και χθες, κατά τη μεγάλη άνοδο της Δευτέρας, περισσότεροι ήτανε οι πωλητές. Κλασσικά εμείς θα πούμε πως δε θέλουμε να δούμε να πέφτει πολύ αισιοδοξία και μαζικές αγορές από τους μικρούς, με τους μεγάλους επενδυτές να συνεχίσουνε να παίζουνε μπάλα μόνοι τους, πηγαίνοντας την αγορά υψηλότερα.
 

 
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να σταθούμε σε κάτι ενδιαφέρον το οποίο ακούσαμε για την ταλαιπωρημένη μετοχή της ΛΑΜΔΑ. Κάτι το οποίο θα λέγαμε μακάρι να ισχύει, για το λόγο που θα καταλάβετε, αν και κρατάμε αρκετές επιφυλάξεις. Σε κάτι το οποίο λοιπόν ακούσαμε για πρώτη φορά για τη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, άνθρωπος της αγοράς έλεγε πως τους τελευταίους μήνες η μετοχή είχε δεχθεί πιέσεις από ξένο Fund, λόγω της ανησυχίας που υπήρχε για το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως έλεγε το συγκεκριμένο πρόσωπο, υπήρχε μια ανησυχία σε κάποιους ξένους και ειδικά έναν από αυτούς. Πως μια νέα κυβέρνηση θα ήτανε αρκετά λιγότερο φιλική προς το Project του Ελληνικού. Και δεδομένων των δυσκολιών που υπάρχουνε. Αυτό θα ήτανε ένας μεγάλος κίνδυνος για τη μετοχή. Είπαμε πως ευχόμαστε αυτό να ισχύει, αφού σε αυτήν την περίπτωση, μετά και το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρητικά η μετοχή θα μπορούσε να ξυπνήσει. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν ξέρουμε αν το πρόβλημα είναι αυτό, όσο και αν όλα τα παραπάνω δεν ακούγονται περίεργα.
 

 
Κακά τα ψέματα. Εμείς πιστεύουμε πως το βασικό ερώτημα για τη ΛΑΜΔΑ είναι αυτό που αναφέρετε στην ανάλυση του GFF για τη μετοχή της ΛΑΜΔΑ αυτήν την εβδομάδα. Αν δηλαδή υπάρχει θέμα ΑΜΚ το επόμενο διάστημα. Μέσω τρίτων εμείς θέσαμε το ερώτημα πολύ υψηλά στη διοίκηση της εισηγμένης. Η απάντηση ήτανε κατηγορηματικά όχι, με τους ανθρώπους της διοίκησης σε όλους τους τόνους να ξεκαθαρίζουνε πως δεν υπάρχει ανάγκη και πως η εισηγμένη, μαζί με τις εισπράξεις που θα υπάρχουνε το επόμενο διάστημα από την πώληση ακινήτων, έχει τη ρευστότητα που απαιτείται. Και σε αυτήν την περίπτωση θα πούμε μακάρι…
 

 
Ενδιαφέρουσες οι τελευταίες συνεδριάσεις για τις MEZZ, που και σε αυτές υπάρχει η εκτίμηση πως περιορίζεται το όποιο πολιτικό ρίσκο, για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε. Θα μείνουμε στην Phoenix Vega MEZZ, κάνοντας μια ενδιαφέρουσα τεχνική παρατήρηση. Στο διάγραμμα βλέπουμε πως υπάρχει ένα μεγάλο gap στα επίπεδα των 0.0595 ευρώ, από τον περσινό Νοέμβριο και την αποκοπής του μερίσματος (0.0144 ευρώ, απόδοση άνω του 20%). Περιμένοντας και φέτος ένα αντίστοιχο μεγάλο μέρισμα στο 15 με 20%, χωρίς να αποκλείεται ακόμη μεγαλύτερο. Πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο gap θα κλείσει μέσα στους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και γρηγορότερα, πιθανόν και με μια απότομη κίνηση. Επίπεδο σχεδόν 23% υψηλότερα της τρέχουσας τιμής.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum