| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -24/08/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Ψυχρά αν το δει κανείς τα έχει πάει πολύ καλά το Χ.Α. τελευταία, καταφέρνοντας να κρατήσει τις στηρίξεις στις 1.280 – 1.270 μονάδες, δίνοντας την τελευταία διήμερη αντίδραση, επιστρέφοντας στα όρια των 1.300 μονάδων. Όχι γιατί την Τετάρτη είχαμε μια μικρή πτώση 0,5%. Αλλά γιατί ασχέτως αν έχουμε τις αναμενόμενες αναβαθμίσεις του Σεπτεμβρίου. Συνεχίζω να πιστεύω πως η αγορά δεν είναι έτοιμη να φύγει πολύ υψηλότερα. Δεν είναι έτοιμη να πάει άμεση στο “Full Bullish” σενάριο, με στόχο τις 1.370 – 1.390 μονάδες. Τη διάσπαση τους κτλ…. Δεν το αποκλείω. To εύχομαι να συμβεί τώρα. Αλλά μέσα μου, σαν feeling για την αγορά, δίνω αρκετές πιθανότητες η αγορά να συνεχίσει να ταλαιπωρείται και τις επόμενες εβδομάδες, επαναλαμβάνω όσο και αν έχουμε τις αναμενόμενες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας”.  Αυτό ήτανε το τελευταίο σχόλιο του υπεύθυνου του GFF, αν και όπως και ο ίδιος, ευχόμαστε να διαψευστεί.
 

 
Συνεχίζοντας ….. Τα παραπάνω είναι και ο λόγος που ως πρώτος στόχο για το Χ.Α., μέχρι τουλάχιστον τις αρχές Οκτωβρίου, θέτει την αποφυγή της απώλειας της ζώνης στις 1.280 – 1.270 μονάδες. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε: “Δεν πειράζει αν βαλτώσει η αγορά κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, κάνοντας μια νέα βάση ….. Και ας κινηθεί σε δεύτερο χρόνο υψηλότερα ….. Εγώ αυτό που θέλω είναι να μη χάσει τις 1.280 – 1.270 μονάδες. Όσο αυτό δε συμβαίνει, όλα πάνε “by the book”, με έναν νέο κύκλο μακροπρόθεσμης ανόδου να είναι θέμα χρόνου”….
 

 
Στα πλαίσια λοιπόν των παραπάνω και συζητώντας το εδώ στο Χ.Α… Καταλήγουμε πως το καλύτερο που έχουνε να κάνουνε οι επενδυτές αν έχουμε μια νέα διόρθωση (μικρή η μεγαλύτερη). Είναι με προσεκτικό τρόπο και όσο διορθώνει η αγορά, να κάνουνε επιλεκτικές αγορές καλών μετοχών …..  Πραγματικά πιστεύουμε πως μετά από 6 με 12 μήνες, σε κάποιες περιπτώσεις μετοχών, οι σημερινές τιμές θα φαντάζουν εξαιρετικές, ακόμη και αν ο νέος κύκλος ανόδου καθυστερήσει λίγο….
 

 
Πιστεύοντας πως οι επόμενοι μήνες θα είναι σχετικά δύσκολοι για τις διεθνείς αγορές, με το Χ.Α. πάντως να μπορεί να αυτονομηθεί, έστω σε ένα βαθμό. Ενδιαφέρον είναι το παρακάτω διάγραμμα. Δείχνει τον μέσο όρο των τιμών του VIX την περίοδο 1990 – 2022 συγκρίνοντας τις τιμές με τις μέχρι στιγμής φετινές τιμές. Μια παρόμοια πορεία θα συμφωνήσετε ….. Αυτό σημαίνει πως αν αυτή η τάση συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, περιμένουμε μεγάλη αύξηση των τιμών του δείκτη VIX (δείκτης φόβου), δηλαδή μεγάλη αύξηση της μεταβλητότητας από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι περίπου τα μέσα προς τέλη Οκτωβρίου.

 

 
Διευκρινίζουμε κάτι στο παραπάνω ενδιαφέρον διάγραμμα. Πως μεγάλη αύξηση της νευρικότητας δε σημαίνει ντε και καλά πτώση. Συμπεριλαμβάνει κακές συνεδριάσεις, αλλά και καλές. Είπαμε δείχνει μια μεγάλη αύξηση της μεταβλητότητας, την οποία είναι πολύ πιθανόν να τη δούμε και φέτος τη συγκεκριμένη περίοδο, όπως κατά μέσο όρο έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum