| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 24/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Καλή εβδομάδα. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα εβδομάδα, όπου θα περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η αγορά μετά από 3 σερί θετικές εβδομάδες. Ένα σερί ανοδικών εβδομάδων που είχαμε να δούμε από τον Απρίλιο όταν είχαμε 4 σερί ανοδικές εβδομάδες. Θα επιμείνουμε στα γνωστά. Πως δε βλέπουμε μια υπέρβαση της αγοράς, χωρίς τη συνδρομή μιας πολύ θετικής εξέλιξης από τη διεθνή ειδησεογραφία. Και πως ανησυχούμε ιδιαιτέρως πως εκεί που οι αγορές δείχνουνε να ηρεμούνε κάτι θα γίνει και θα πάρει και θα μας σηκώσει. Αλλά οκ!! Τα πάντα θα τα δούμε στο ταμπλό και ποτέ κανείς δεν ξέρει.
 

 
Πραγματικά εξαιρετική η εικόνα της Μυτιληναίος τον τελευταίο καιρό. Χαιρόμαστε για αυτό, αφού ως γνωστών είναι διαχρονικά στο GFF, μαζί με τον ΟΠΑΠ, εδώ και αρκετά χρόνια. Και όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο υπεύθυνος του GFF, η μετοχή της Μυτιληναίου απέδειξε πόσο καλή μετοχή είναι και στην τελευταία αντίδραση, ανακάμπτοντας με χαρακτηριστική ευκολία από τα πρόσφατα χαμηλά, όσο καμία άλλη μετοχή του FTSE 25. Χαρακτηριστική μάλιστα ήτανε η ευκολία με την οποία η μετοχή άφησε πίσω τα πολύ σημαντικά μακροπρόθεσμα επίπεδα, στα 15 και 15,20 – 15,30 ευρώ.
 

 
Κρατάμε την πτώση της ΕΥΔΑΠ την Παρασκευή. Κυρίως κρατάμε τον πωλητή που εμφανίστηκε στις δημοπρασίες κλεισίματος, με χαρακτηριστικό πως έγιναν 100.000 στις δημοπρασίες, με ανεκτέλεστο περίπου 25.000 μετοχές, στα 7,00 ευρώ, -2,78% που ήτανε και το χαμηλό ημέρας και κλείσιμο. Οι πληροφορίες μας μιλάνε για πωλήσεις από συγκεκριμένο θεσμικό, ο οποίος έχει αρκετά μεγαλύτερη θέση στην εισηγμένη, αν και κανείς δε μπορεί να ξέρει τι μέρος της θέσης θα κλείσει.
 

 
Συνεχίζοντας τα όσα γράφουμε για ΟΛΠ (397,5εκ ευρώ) και ΑΔΜΗΕ (394,4εκ ευρώ), εννοείται πως 5 συνεδριάσεις αυτήν την εβδομάδα και μια την ερχόμενη για το τέλος Οκτωβρίου (μετράει την τελευταία συνεδρίαση του μήνα η κεφαλαιοποίηση), η μάχη για το όπως όλα δείχνουνε ποιά μετοχή θα γλυτώσει την έξοδο από τον FTSE 25 θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. 
 

 
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από πάρα πολύ καιρό υπάρχει αγοραστής στον ΟΛΠ. Η μετοχή βρέθηκε την Παρασκευή στα 15,56 ευρώ το πρωί (έκλεισε 15,90 ευρώ, αμετάβλητη) και αμέσως εμφανίστηκε αγοραστής και μάλιστα για τα δεδομένα της εμπορευσιμότητας της μετοχής, μεγάλος. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις έκανε πράξη στα 15,56 ευρώ, βγήκε ο αγοραστής, γυρίζοντας τη μετοχή σε οριακά θετικό πρόσημο και βάζοντας εντολή αγοράς 10.000 μετοχές στα 15,88 ευρώ!! Όπως γράψαμε και παραπάνω, η μάχη ΟΛΠ – ΑΔΜΗΕ τις επόμενες 6 συνεδριάσεις θα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum