| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 25/05/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Αντίδραση εδώ και τώρα …. Αυτή η χθεσινή εικόνα των διεθνών αγορών (μέχρι τουλάχιστον τώρα που μιλάμε, 19:00) είναι ότι χειρότερο θα μπορούσαμε να δούμε. Όχι γιατί δεν έχουμε δει αντίστοιχες κακές συνεδριάσεις προσφάτως. Έχουμε δει και χειρότερες. Αλλά με το που οι βασικοί δείκτες πλησιάζουνε (ούτε καν να δοκιμάζουνε) τις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις, να έρχεται μια τέτοια, νέα, πτώση είναι ότι το χειρότερο.  Και αν δεν έχουμε αντίδραση το συντομότερο δυνατόν, δυστυχώς αυξάνονται οι πιθανότητες να είμαστε μπροστά σε έναν νέο κύκλο πτώσης». Με αυτό το όχι και τόσο ευχάριστο σχόλιο ανθρώπου της αγοράς θα ξεκινήσουμε...
 

 
Νέα πακέτα χθες στον ΟΛΠ (37.000 μετοχές στα 16,54 ευρώ), σε συνέχεια των πακέτων της προηγούμενης Πέμπτης (περίπου 1,5%). Τι αναφέρουνε τώρα οι πληροφορίες; Ότι μάλλον κάπου εδώ κλείνει ο κύκλος των πωλήσεων της Lansdowne με το Helikon να ενισχύει την θέση του. Επαναλαμβάνουμε πως όλα αυτά είναι πληροφορίες και τίποτα σίγουρο. Τώρα όσον αφορά τις πληροφορίες πως πίσω από το Helikon βρίσκεται ο κ. Μαρινάκης ….. Δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε …. Ακούμε τις πληροφορίες και σας τις μεταφέρουμε …. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι πως η μετοχή είναι φτηνή όπως πάντα σχολιάζουμε ….
 

 
Για την ιστορία και επίσημα τουλάχιστον, το Helikon ιδρύθηκε από βετεράνους επενδυτές της ιταλικής θυγατρικής της Julius Baer, με σημαντικές θέσεις σε μια σειρά εισηγμένων στο Χ.Α.. Με βάση το τελευταίο μετοχολόγιο οι πιο σημαντικές θέσεις είναι:
 
ΔEH: 6,5%
ΟΛΠ: 5,37%
Πειραιώς: 5,26%
Phoenix Vega Mezz (αυτήν την θέση την έχει λόγω του spin off με την Πειραιώς): 6%
Γεκτερνα: 5,01%
 

 
Αποτελέσματα 3μηνου αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η ΔΕΗ, με το πιο ενδιαφέρον να είναι πως με βάση τις πληροφορίες η ΔΕΗ θα ανακοινώσει την εξαγορά της Voltera από την Άβαξ.  Φυσικά όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αντίτιμο.
 

 
Κλείνοντας να κρατήσουμε κάτι ενδιαφέρον … Μπορεί οι περισσότεροι να περιμένουνε μεγαλύτερη διόρθωση στις διεθνείς αγορές (το πιθανότερο είναι να συμβεί) …. Με βάση πάντως τα επίσημα στατιστικά, είναι η πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2020, που οι insiders αγοράζουνε περισσότερο από ότι πουλάνε …. Όπως είπαμε,  το κρατάμε αυτό το στατιστικό….

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum