| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -25/07/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Σχεδόν σίγουρη η αναβάθμιση από την Scope στις 04 Αυγούστου. Αυτό είναι θετικό. Αλλά στο ζήτημα της επενδυτικής βαθμίδας ελάχιστη σημασία έχει, αφού ανάμεσα σε άλλα, ο οίκος δεν αναγνωρίζεται από την ECB. Κάθε αναβάθμιση είναι θετική εξέλιξη, αλλά δεν πρέπει να ποντάρουμε σε αυτήν την είδηση και να πιστεύουμε πως αυτή θα υποστηρίξει έναν νέο κύκλο ανόδου. Είναι πολύ πιθανό το ανοδικό momentum να συνεχιστεί, αλλά αυτό δε θα γίνει λόγω Scope”. Με αυτό το σχόλιο ανθρώπου της αγοράς θα ξεκινήσουμε λέγοντας το πατροπαράδοτο …. Άντε να δούμε ….
 

 
Και το συγκεκριμένο πρόσωπο μας έκανε και άλλα σχόλια ….. “Δίνω αρκετές πιθανότητες το επόμενο διάστημα να έχουμε πολλές αντίστοιχες με τη χθεσινή συνεδρίαση, με χαμηλότερες συναλλαγές και διακυμάνσεις. Μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού και αν και δεν αποκλείονται έκτακτες θετικές ειδήσεις, όπως μια έκτακτη αναβάθμιση (πέραν της αξιολόγησης της Scope). Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, στην καρδιά του καλοκαιριού, οι συναλλαγές μειώνονται”.    
 

 
Εμείς πάντως δεν θα αποκλείαμε και ένα μικρό pull back της αγοράς, έτσι για να εκτονωθεί κάπως διαγραμματικά η αγορά. Αν και τα στατιστικά δε λένε τίποτα… Βλέποντας τα κανείς διαπιστώνει πως παραδοσιακά το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος είναι ένα κακό δίμηνο για το  ελληνικό χρηματιστήριο. Βασικά το δίμηνο αυτό είναι ο λόγος που το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος θεωρείται κατά μέσο όρο το χειρότερο τρίμηνο σε αποδόσεις μέσα στη χρονιά. Φυσικά φέτος υπάρχουνε κάποια διαφορετικά δεδομένα, ειδικά όσον αφορά το Σεπτέμβριο που αναμένεται σειρά αξιολογήσεων και αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, στο δρόμο για την επενδυτική βαθμίδα. 
 

 
Σε σχέση με τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικό πως και πάλι το προεκλογικό 2019, όταν το Χ.Α. ήτανε μέχρι το τέλος της χρονιάς πρώτο στον κόσμο σε αποδόσεις. Το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος ήτανε το χειρότερο της χρονιάς. Για την ιστορία, τον Αύγουστο είχε καταγραφεί πτώση 3,54%, ο χειρότερος και ο μοναδικός πτωτικός μήνας της χρονιάς!! Και το Σεπτέμβριο του 2019, το Χ.Α. είχε μείνει ουσιαστικά αμετάβλητο (+0,04%), κάτι το οποίο ήτανε η δεύτερη χειρότερη μηνιαία απόδοση μετά την πτώση του Αυγούστου.
 

 
Επειδή υπάρχουνε ομοιότητες, κυρίως στο ότι ήτανε προεκλογικές χρονιές …… Ξέρετε σε τι δε θέλουμε να μοιάζει το 2023 με το 2019 ….. Οι αποδόσεις του Β΄ εξαμήνου να είναι πολύ πιο φτωχές ….. Το 2019 το Χ.Α. είχε κλείσει το πρώτο εξάμηνο με άνοδο 41,6% και ήταν πρώτο στον κόσμο. Και τερμάτισε συνολικά το 2019 με άνοδο 49,47%, επίσης πρώτο στον κόσμο, σε μια εντυπωσιακή χρονιά. Παρατηρώντας όμως κανείς τα στατιστικά, διαπιστώνει πως το Β΄ εξάμηνο ήτανε ένα εξάμηνο πολύ χαμηλότερων πτήσεων, με άνοδο 7,9% έναντι κερδών 41,6% το πρώτο εξάμηνο, αν και φυσικά στο σύνολο του 2019, με το Χ.Α. πρώτο στον κόσμο, δε θα έπρεπε κανείς να έχει παράπονο. Φέτος λοιπόν το πρώτο εξάμηνο του Χ.Α. έκλεισε με άνοδο 37,52%. Και θέλουμε να ελπίζουμε πως αν όχι με παρόμοιες αποδόσεις στο β΄ εξάμηνο, σίγουρα θα πάμε σε υψηλότερες πτήσεις από το αντίστοιχο β΄ εξάμηνο του 2019, κάτι στο οποίο θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βοηθήσει το ζήτημα της επενδυτικής βαθμίδας.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum