| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 25/10/21

 

"Μας ακούνε..."

 

Να ευχηθούμε καλή εβδομάδα …. Η οποία, ανάλογα και με τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, δεν αποκλείεται να είναι και αρκετά ενδιαφέρουσα …. Οι δικές μας λοιπόν πληροφορίες αναφέρουνε πως υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες να έχουμε μέσα σε αυτήν την εβδομάδα τις τελικές ανακοινώσεις για την ΑΜΚ που δείχνει πως μάλλον θα πάει προς το 1,5δις ευρώ …. Και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, να ανοίξει το βιβλίο προσφορών …

 

 

Και ως γνωστών η αγωνία του GFF είναι πόσο αυτή η αύξηση θα επηρεάσει το Χ.Α. …. Πάντως υπάρχει και η εκτίμηση πως και μια-δύο κακές συνεδριάσεις να έχουμε (για παράδειγμα 2% ή και -2,5%), έστω ενδοσυνεδριακά. Θα ήτανε μια πρώτης τάξη ευκαιρία για τοποθετήσεις στην αγοράς, που δείχνει να δουλεύει το ανοδικό σενάριο …..

 
 

Και πάμε τώρα στη Jumbο, με σχεδόν όλους να θεωρούνε σίγουρη τη διαγραφή της μετοχής από τον MSCI…. Ωστόσο άνθρωπος της αγοράς την Παρασκευή έλεγε πως αν και δεν το αποκλείει …. Δεν καταλαβαίνει γιατί η αγορά το έχει σίγουρο … Όπως είπε θα περιμένει τις τελικές ανακοινώσεις, πιστεύοντας πως οι πιθανότητες είναι 50-50%, χωρίς μια πιθανή παραμονή της Jumbo στους δείκτες, να αναιρεί μια πιθανή είσοδο της Εθνικής Τράπεζας, που φαντάζει εξαιρετικά πιθανή …

 
 

Και όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα … Έχουμε και μια πρόβλεψη … Η Εθνική Τράπεζα έχει μπει ξεκάθαρα σε ανοδικό κανάλι …. Και όπως εκτίμησε ο αναλυτής χρηματιστηριακής είναι θέμα χρόνου να κινηθεί προς τα 3,00 ευρώ ….. Και η αλήθεια είναι πως σε αυτήν την εκτίμηση συνηγορεί και η διαγραμματική εικόνα της μετοχής, αν και σίγουρα τα πάντα έχουνε σχέση με τη συνολική τάση στο Χ.Α…..

 

 

Και με τα cryptocurrencies να είναι η απόλυτη μόδα … Όπως χαρακτηριστικά σχολίαζε γνώστης των αγορών, αν και από τους πιο παραδοσιακούς …. Τα όσα έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη θα πρέπει να τα έχουμε υπόψη, για τους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουνε, σε μια αγορά επί της ουσίας χωρίς κεντρική ελεγκτική αρχή … Και όλα αυτά με αρκετούς επενδυτές να έχουνε πέσει παγκοσμίως θύμα απάτης, αν και δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχουνε βγει απίστευτες αποδόσεις.

 

Για όποιον λοιπόν δεν ξέρει την ιστορία της προηγούμενης εβδομάδας. Μια πτώση της τάξης του 87% κατέγραψε η τιμή του Bitcoin την Πέμπτη. Συγκεκριμένα στο ανταλλακτήριο Binance από τις 63.000 δολάρια το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα έπεσε στις 8.200 δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg η πτώση της τιμής οφείλονταν σε ιό που εισχώρησε στον αλγόριθμο με αποτέλεσμα να είναι αρκετά διαφορετική σε άλλα ανταλλακτήρια. Μάλιστα χρειάστηκε να περάσουν λίγα λεπτά για να επανέλθει η πραγματική τιμή του Bitcoin.

 

 «Ενας από τους θεσμικούς μας traders μας είπε ότι είχαν ένα σφάλμα στον αλγόριθμο συναλλαγών τους, το οποίο φαίνεται να προκάλεσε το sell off», δήλωσε το Binance.«Συνεχίζουμε να εξετάζουμε το συμβάν, αλλά από ό,τι καταλαβαίνουμε έχουν πλέον διορθώσει το σφάλμα τους και το ζήτημα φαίνεται να έχει επιλυθεί», πρόσθεσε.

 

Ωστόσο και όπως και κανείς αν το δει, μιλάμε για ένα υπερβολικά σοβαρό θέμα, αφού αν και οι πάντες διαβεβαιώνουνε για τα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα όσα έγινα προκαλούν προβληματισμό…

 

Οι ατάκες της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum