| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 26/01/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Ασχέτως αν η δική μας αγορά συνεχίζει να έχει μια εξαιρετική εικόνα, στα όρια των 1.000 μονάδων. Αν κανείς δει την πορεία των διεθνών αγορών θα διαπιστώσει πως κατά τις τελευταίες ημέρες είναι όλο και πιο βαριές. Εννοείται πως μιλάμε για έναν εντυπωσιακό Ιανουάριο, αλλά σχολιάζοντας συνεχώς πως όσο φτάνουμε στο τέλος του μήνα την πορεία των διεθνών αγορών τη φοβόμαστε, το ότι δείχνουνε όλο και πιο αδύναμες, είναι κάτι που το κρατάμε.
 

 
Ουσιαστικά φτάνοντας στο τέλος Ιανουαρίου, φτάνουμε στο σημείο να πούμε πως οι αγορές από εδώ και πέρα χρειάζονται κάτι που κατά καιρούς γράφουμε. Χρειάζονται μια πολύ καλή είδηση. Χρειάζονται νέα καύσιμα, όχι μόνο για μεγαλύτερη άνοδο, αλλά και για να συντηρήσουνε τα κέρδη του εξαιρετικού Ιανουαρίου. Το λέμε αυτό γιατί στις αρχές του χρόνου παραδοσιακά οι αγορές γίνονται αισιόδοξες …. Το έπαιξε αυτό κυρίως η Ευρώπη, με αρκετές αγορές να καταγράφουνε κέρδη 8 με 10%. Και από εδώ και πέρα θέλουνε καύσιμα για καλύτερες ημέρες και περαιτέρω άνοδο. Θέλουνε καύσιμα (θετικές ειδήσεις) ακόμη και για να συντηρήσουνε τα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων …. Αλλιώς δεν αποκλείουμε σιγά – σιγά η άνοδος να ροκανίζεται, με την εικόνα πάντως μέχρι στιγμής να είναι πολύ καλή.
 

 
Βλέπαμε την ανακοίνωση της Τιτάνας για νέα αγορά ιδίων και θα επαναλάβουμε τη γνωστή μας ένσταση για την ΛΑΜΔΑ. Πως προσωπικά μας χτυπάει πολύ άσχημα πως η ΛΑΜΔΑ, περίπου από τις αρχές του περσινού καλοκαιριού, έχει σταματήσει τις αγορές ιδίων. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν παίρνει μια απόφαση η οποία σίγουρα θα βοηθούσε τη μετοχή της να ξεκολλήσει από τη μιζέρια των τελευταίων μηνών. Ξέρετε πως πιστεύουμε την εισηγμένη και θα συνεχίσουμε να την πιστεύουμε, πιστεύοντας όμως πως η απουσία ενός προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών είναι μεγάλο λάθος…
 

 
Μια είδηση που ξεχωρίσαμε είναι πως στο 30%-35% εκτιμάται το ποσοστό των τιτλοποιημένων κόκκινων δανείων που θα καταστεί ενήμερο τα προσεχή χρόνια και θα αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο επαναπώλησής τους είτε σε τράπεζες είτε σε νέα επενδυτικά κεφάλαια. Οι συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά, όπως ονομάζεται η διαδικασία επαναπώλησης δανείων που έχουν ήδη πωληθεί μία φορά από τις τράπεζες, αναμένεται να επιταχυνθούν μέσα στο 2023, καθώς εντατικοποιούνται οι προσπάθειες επίτευξης των επιχειρησιακών στόχων που έχουν αναληφθεί για τα τιτλοποιημένα δάνεια του «Ηρακλή». Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το σύνολο των 86 δισ. ευρώ που έχουν μεταφερθεί σε funds, το 30%-35% των δανείων που θα «πρασινίσει» είτε θα πωληθεί ξανά σε τράπεζες και funds είτε θα τιτλοποιηθεί εκ νέου. 
 

 
Επαναλαμβάνοντας πως μιλάμε για μια αρκετά risky περίπτωση και ιδιαιτέρως επικίνδυνη ειδικά για επενδυτές που δεν γνωρίζουνε και δεν αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες. Παρακολουθώντας κυρίως τη Phoenix Vega Mezz, η οποία προς στιγμήν θεωρούμε ως την πιο αξιόλογη περίπτωση από τις υπόλοιπες εταιρείες MEZZ. Όπως γράφουμε κατά καιρούς, αυτό που θέλουμε να το επόμενο διάστημα είναι αν θα μπορέσει να εισπράξει από κουπόνια αυτά που εισέπραξε το προηγούμενα τρίμηνα. Εννοείται λοιπόν πως την παραπάνω είδηση ότι στο 30%-35% εκτιμάται το ποσοστό των τιτλοποιημένων κόκκινων δανείων που θα καταστεί ενήμερο, δε θα πρέπει να την περνάμε στα ψιλά ….. Και αυτό γιατί όταν έχεις ομόλογα τιτλοποιήσεων, ονομαστικής αξίας, περίπου 2δις ευρώ και έχεις κεφαλαιοποίηση 49εκ ευρώ ….. Σίγουρα αυτή είναι μια είδηση που την κρατάς…..όσο risky περίπτωση και αν είσαι….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum