| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 26/05/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Λέτε ….. Το 90% των επενδυτών ποντάρει πως οι αγορές έχουνε και άλλο κάτω …. Κατ’ επέκταση κανείς δεν πιστεύει πως μπορεί να έχουμε μια μεγάλη αντίδραση. Κανείς δεν αγοράζει. Θα έλεγα περισσότερο πουλάνε οι μικροί. Και όπως και άλλες φορές έχουμε σχολιάσει, όταν κανείς δεν πιστεύει σε μια αντίδραση …. Και κυρίως όταν η «μαρίδα» δε συμμετέχει τότε είναι που τις περισσότερες φορές βλέπουνε τα καλά στο ρηχό Χ.Α. …. Συνεχίζω να πιστεύω πως οι αγορές έχουνε ταλαιπωρία μπροστά τους …. Αλλά θα επιμείνω στο σενάριο μιας βραχυπρόθεσμης αντίδρασης, με το Χ.Α. κάτι να έχει κάνει τελευταία, αντιδρώντας από τα χαμηλά, έστω και με χαμηλό τζίρο» …. Τα παραπάνω σχολίαζε μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης ο υπεύθυνος του GFF ….
 

 
Και προσπαθώντας να μαζέψουμε πληροφορίες τι έκαναν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι μικροί επενδυτές. Η απάντηση που πήραμε από τις περισσότερες χρηματιστηριακές ήτανε ένα τεράστιο …. ΤΙΠΟΤΑ ….. Σίγουρα δεν αγοράζουνε, περισσότερο πουλάνε έλεγε χαρακτηριστικά χρηματιστής. Και παντρεύοντας τα δύο σχόλια και με ελάχιστους να πιστεύουνε την αντίδραση, ποτέ κανείς δεν ξέρει μήπως ξαφνικά βρεθούμε μπροστά σε μια πιο ισχυρή – κάπως πιο πειστική αντίδραση…
 

 
Δε θα αναφερθούμε σήμερα σε συγκεκριμένα επίπεδα τιμών. Θα το κάνουμε σε επόμενα σχόλια και μάλλον αύριο. Ωστόσο συζητούσαμε στο GFF για την αρνητική διαγραμματική εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων, κάτι για το οποίο έχουμε γράψει - προειδοποιήσει πολύ έγκαιρα, σχεδόν με το ξεκίνημα της τελευταίας διόρθωσης. Και κρατάμε αυτό που έλεγε το “Boss” ….. Ελάχιστοι μπορούνε να καταλάβουνε πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση στον S&P 500 …. Είναι σε τεχνικά επίπεδα, που αν χαθούνε πάμε για sell off. Μάλλον όχι για απλή διόρθωση. Αλλά για ισχυρό ξεπούλημα ….
 

 
Ενδιαφέρουσα η τελευταία αντίδραση της ΛΑΜΔΑ (6,23 ευρώ, +3%), θυμίζοντας πως συγκεκριμένος trader είχε πει (το είχαμε γράψει) στα 5,70 – 5,70 πως φαίνεται μετά από καιρό οι αγοραστές να παίρνουνε τα ηνία από τους πωλητές. Και με δεδομένο πως η μετοχή βρίσκεται στις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις, θέλουμε να δούμε αν θα έχουμε γύρισμα ή πάμε για 7,00 ευρώ.
 

 
Πάντως ο ίδιος trader χθες σχολίαζε και κάτι άλλο. Πως παρακολουθεί τη μετοχή των ΕΛΠΕ, η οποία υπάρχουνε αυξημένες πιθανότητες να διορθώσει μέχρι τις ισχυρές στηρίξει στα 6,40 – 6,30 ευρώ (πιθανόν αυτό να το κάνει και ενδοσυνεδριακά). Και όπως μας είπε, σε αυτά τα επίπεδα κάποιες πρώτες αγορές θα τις κάνει. Σημειώνεται πως ο ίδιος επενδυτής είχε πουλήσει στα περίπου 7,4 και στα 7,00 ευρώ (σε αυτά μετά την αποκοπή του μερίσματος).
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum