| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 26/05/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Κάναμε ένα άτυπο γκαλοπάκι σε 10 χρηματιστές …. Που βλέπουνε την αγορά τους επόμενους περίπου 4 μήνες …. Οι 5 λοιπόν απάντησαν 1.200 με 1.250 μονάδες. Οι 3 στις 1.300 με 1.350 μονάδες. Και οι δύο κάπου εδώ 1.150 με 1.200 μονάδες, αναφέροντας πως το Χ.Α. έχει προεξοφλήσει τις όποιες θετικές εξελίξεις ….
 

 
Θέσαμε το ίδιο ερώτημα και σε 10 ανθρώπους - επενδυτές που ασχολούνται καθημερινά με το χρηματιστήριο αν και δεν είναι επαγγελματίες του κλάδου. Η απάντηση που πήραμε εδώ ήτανε οι 4 στους 10 πως βλέπουνε την αγορά 1.300 με 1.350 μονάδες. Ο ένας 1.400 και ένας δεύτερος στις 1.500 μονάδες. Ενδιαφέρον πως 4 στους 10 βλέπουνε την αγορά κάπου εδώ ή και χαμηλότερα, αναφέροντας και αυτοί που στην άνοδο της αγοράς έχει προ εξοφληθεί το θετικό story της αγοράς.
 

 
Έχουμε και ένα στοιχηματάκι τώρα. Το έβαλε ο υπεύθυνος του GFF με φίλο επενδυτή του GFF. Το “Boss” λοιπόν εκτιμά πως το Χ.Α. θα πάει το προσεχές διάστημα στις 1.380 – 1.390 μονάδες, τα υψηλά του Μαρτίου του 2014. Ο φίλος επενδυτής πως σύντομα το Χ.Α. θα ξεφουσκώσει, έχοντας προεξοφλήσει το θετικό σενάριο, αλλά κυρίως λόγω του ότι τα πράγματα στις διεθνείς αγορές δε θα πάνε καλά το επόμενο διάστημα, με διόρθωση των αγορών, αργά ή γρήγορα.
 

 
Αναφέραμε παραπάνω την άποψη που υπάρχει σε μερίδα της αγοράς πως η άνοδος της αγοράς μπορεί να είναι και προεξοφλημένη. Είναι λοιπόν; Την απάντηση θα τη δώσει στο ταμπλό. Ωστόσο συζητήσαμε το θέμα με τον υπεύθυνο του GFF και πάμε να δούμε την άποψη του. “Αν ήτανε μόνο η επενδυτική βαθμίδα θα μπορούσε να πω ίσως. Αν ήτανε μόνο η εκλογική νίκη της ΝΔ και η διαφαινόμενη αυτοδυναμία. Θα μπορούσε πάλι να πει κάποιος πως η είδηση έχει προεξοφληθεί.  Ωστόσο υπάρχει και κάτι άλλο που σηκώνει συζήτηση. Δεν έχουμε μόνο την επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα. Έχουμε και την επερχόμενη (τους επόμενους μήνες) αναβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς σε αναπτυγμένη αγορά. Μια αναβάθμιση η οποία θα έλθει μετά την επιστροφή της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα. Μια εξέλιξη στην οποία πιθανόν κρύβεται και η απάντηση της πολύ καλής εικόνας του Χ.Α. και τις αυξημένης πιθανότητας η άνοδος να συνεχιστεί, παρά τα μεγάλα κέρδη που ήδη καταγράφονται”.
 

 
Πανηγύρι χθες για τη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, που μετά από καιρό είχαμε μια τόσο καλή συνεδρίαση (6,12 ευρώ, +4,97%). Κάποιοι μάλιστα τη σταύρωναν χθες 😊.  Περιττό να πούμε πως έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στο χαρτί. Αν και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αξίζει πολύ υψηλότερες αποτιμήσεις (είχαμε ανάλυση στο GFF αυτήν την εβδομάδα). Τώρα οι επόμενες συνεδριάσεις είναι κρίσιμες και από άποψης τεχνικής ανάλυσης. Και αυτό γιατί μένοντας υψηλότερα των 6,00 – 5,90 και διασπώντας οριστικά και τα 6,20 ευρώ. Μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια και το Φεβρουάριο του 2021 μιλάμε για θετική τάση !!! Άντε να δούμε θα πούμε ελαφρώς ιδρωμένοι και με φόβο μην μας αδειάσει πάλι η μετοχή 😊
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum