| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 26/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για την πορεία της αγοράς:
 
«Θέλω πολύ να διαψευστώ, αλλά πραγματικά δε μπορώ να πιστέψω πως αυτή η αγορά θα το πάει σερί, θα διασπάσει οριστικά τις 850 – 860 μονάδες (με την έννοια πια πως θα μείνει υψηλότερα τους), μπαίνοντας επίσημα σε ένα νέο ανοδικό κανάλι, προς έκπληξη σχεδόν των πάντων. Μακάρι να συμβεί, αλλά ειλικρινά συνεχίζω να πιστεύω πως το καλύτερο που έχει να κάνει η αγορά είναι να κρατηθεί κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, αποφεύγοντας δηλαδή να μην πέσει (διορθώσει) απότομα. Μετά βλέπουμε για την υπέρβαση».  
 

 
Να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Πως μετά το τελευταίο ράλι της αγοράς, ο ΓΔ το 2022 βρίσκεται στο -3,36%. Την ίδια ώρα ο τραπεζικός δείκτης έχει επιστρέψει σε θετικό πρόσημο, στο +3,13%. Πρέπει όμως να σημειώσουμε κάτι άλλο. Πως με την απόδοση του -3,36%, ο ΓΔ του Χ.Α. μεταξύ των παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών είναι ο χρηματιστηριακός δείκτης με την 8η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως. Παρηγοριά στον άρρωστο μπορεί κάποιος να πει, δεδομένου ότι κατά μέσο όρο τα προηγούμενα χρόνια το Χ.Α. έχει χάσει όλο το παγκόσμιο ράλι. Αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς, το ότι σε μια τόσο κακή χρονιά, η αγορά διασώζεται, κάτι είναι και αυτό!!
 

 
Ο ΓΔ του Χ.Α. είναι λοιπόν ο χρηματιστηριακός δείκτης με την 8η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως. Την ίδια ώρα όμως έχει και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε όλη την Ευρώπη, μετά την Πορτογαλία (PSI) που είναι και το μοναδικό χρηματιστήριο της Ευρώπης που βρίσκεται σε θετικό πρόσημο, έστω και οριακά, +0,52%.
 

 
Πάντως είπαμε και παραπάνω πως δικαιολογημένα κάποιος θα πει πως ότι σωζόμαστε φέτος είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Θέλετε ένα χαρακτηριστικό στατιστικό; Σε επίπεδο 3ετίας, ο ΓΔ του Χ.Α. βρίσκεται ουσιαστικά στο μηδέν (αμετάβλητος). Βλέποντας λοιπόν κανείς τα αντίστοιχα στατιστικά για τους υπόλοιπους παγκόσμιους χρηματιστηριακούς δείκτες, διαπιστώνει πως σε επίπεδο 3ετών αυτή είναι μια εξαιρετικά μέτρια εικόνα. Συγκεκριμένα, μεταξύ 44 παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών, το Χ.Α. βρίσκεται στην 31η θέση …. Που μόνο επιτυχία δεν είναι αυτό!
 

 
Τώρα να κάνουμε και ένα σχόλιο για την Ιντρακάτ (1,34 ευρώ, -18,8%)… Εμείς θα θυμίσουμε πως όταν είχε ανακοινωθεί το γνωστό deal με Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου, σε τιμές κοντά στα 3 ευρώ, είχαμε συστήσει προσοχή. Μεγάλη προσοχή. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην τελευταία ΑΜΚ, ύψους ως 100εκ ευρώ, όταν η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι 100εκ ευρώ!!! Και αυτός είναι ο λόγος για τη χθεσινή μεγάλη πτώση. Ένας επενδυτής λοιπόν που τοποθετήθηκε στα 2,3, 2,4 και 2,5 ευρώ στις αρχές του καλοκαιριού, μετράει ήδη μεγάλες απώλειες περίπου 45%, με την εισηγμένη να έχει μπροστά της και μια πολύ μεγάλη ΑΜΚ.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum