| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 27/01/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Δε θα πρωτοτυπήσουμε …. Βλέποντας τη χθεσινή συνεδρίαση, θα πούμε και πάλι πως μιλάμε για ένα 100% θετικό trend … Αυτό είναι που μετράει και τίποτα άλλο …. Έχοντας εξηγήσει σε πρόσφατα σχόλια μας το σκεπτικό μας, το γενικό σκεπτικό των αγορών (δε βγήκε τυχαία το “Follow the Trend”), με το ανοδικό trend  να βγάζει συνεχώς αγορές μέχρι να σπάσει αυτός ο κύκλος. Το ξανά λέμε λοιπόν. Όσο δε γίνεται κάτι σε διεθνές περιβάλλον, αυτό είναι που μετράει και για αυτό καλπάζει το Χ.Α. Και για αυτό όλα δείχνουνε πως η καλή εικόνα μπορεί άνετα να συνεχιστεί, με επόμενο στόχο τις 1.080 μονάδες!!  
 

 
Θα κάνουμε κάτι διαφορετικό τώρα. Θα παραθέσουμε τις φετινές αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών σε σχέση με τον περσινό Ιανουαρίου, με την καλή εικόνα να επαναλαμβάνεται, σχεδόν με παρόμοια τρόπο (το είχαμε προβλέψει αυτό), με Πειραιώς και Alpha Bank που είχανε υστερήσει χθες να έχουνε στο ξεκίνημα της χρονιάς μια αισθητά καλύτερη εικόνα.
 
2023
 
Τράπεζα Πειραιώς: +26,25%
Alpha Bank: +18,8%
ETE: +15,19%
Eurobank: +11,28%
 
Ιανουάριος 2022
 
Alpha Bank: +23,49%
ETE: +19,03%
Τράπεζα Πειραιώς: +15,50%
Eurobank: +12,41%
 

 
Έχει επισημανθεί τις τελευταίες ημέρες στο GFF πως υπάρχει μια εμφανώς καλύτερη εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, με τους θεσμικούς επενδυτές να είναι φανερό πως παίζουνε το τέλος της ενεργειακής κρίσης και καλύτερες ημέρες στην Ευρωπαϊκή οικονομία, τουλάχιστον από το β΄ εξάμηνο. Το έχουμε ξανά-σχολιάσει. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις πρώτες 10 αγορές σε άνοδο στον κόσμο, οι πρώτες 7 είναι από την Ευρώπη. Με την καλύτερη εικόνα η Ιταλία, στο +9,15%. Στο +8,85% η Ισπανία, δηλαδή με τον νότο να έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Κέρδη 8,29% για Παρίσι (CAC 40). +8,23% η Γερμανία (DAX). Με τη μεγαλύτερη άνοδο σχεδόν 10% ο Stoxx50 (+9,34%).
 

 
Όσον αφορά τις πρώτες δύο αγορές σε άνοδο στον κόσμο. Αυτές είναι το Μεξικό, +13% και το Βιετνάμ στο +11,61%. Ξέρετε ποιο χρηματιστήριο έχει μέχρι στιγμής τη χειρότερη εικόνα; Το Τουρκικό με πτώση 4%. Ωστόσο αυτό μετά το περσινό, εντυπωσιακό +196%, την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, αν και πάντα πρέπει αν βλέπουμε σε αυτήν την περίπτωση και την πορεία του τουρκικού νομίσματος.
 

 
Θα κλείσουμε ανοίγοντας μια σαμπάνια (αστειευόμαστε …. Παρά την άνοδο του χρηματιστηρίου δεν υπάρχουνε χρήματα για τέτοια …. Άντε κανένα τσίπουρο) ……. Λέγοντας ένα δόξα το θεό ….. Ένα μπράβο …. Και ένα άντε να δούμε …. Με την αγαπημένη μας ΛΑΜΔΑ, που είναι η μοναδική μετοχή που μας έχει απογοητεύσει τόσο τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο, να ξυπνάει χθες για τα καλά, πρώτη σε άνοδο στον FTSE 25, 6,125 ευρώ, +5,33%. Αυτό που κυρίως κρατάμε … Αυτό που ήτανε το πιο αισιόδοξο. Ήτανε ο όγκος συναλλαγών, με 444.000 μετοχές …  Και αν και βραχυπρόθεσμα με τη ΛΑΜΔΑ πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις …. Όλα δείχνουνε πως το ράλι θα έχει συνέχεια, μια μετοχή πως τη θεωρούμε, με βάση τις προοπτικές και την αποτίμηση του project του ελληνικού, στα τρέχοντα επίπεδα, ως μια από τις πιο υποτιμημένες μετοχές του FTSE 25.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum