| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 27/07/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Μην μαυρίσουμε τις ψυχές μας στα πρώτα σχόλια μετά από ένα μικρό «Break» …. Αλλά δυστυχώς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το πιο πιθανό σενάριο για το Χ.Α. και γενικά τις αγορές, μέσο – μακροπρόθεσμα, παραμένει το αρνητικό. Νιώθουμε πως ακόμη και αν οι αγορές για κάποιο διάστημα το προσπαθήσουνε …. Ακόμη και να πάμε ελαφρώς υψηλότερα ή τουλάχιστον να συντηρηθούμε σε αυτά τα επίπεδα. Στην πρώτη ευκαιρία θα φύγουμε κάτω …..
 

 
Με απλά λόγια όλα τα παραπάνω. Θα παιδευόμαστε 1 και 2 μήνες να πάμε από τις 780 στις 830, 840 άντε και 850 μονάδες ….. Και στην πρώτη ευκαιρία και μέσα σε μερικές ημέρες θα γίνει κάτι στις αγορές και θα έχουμε μια βίαιη διόρθωση. Κάπως έτσι, μέσα σε μερικές ημέρες θα χαθεί όλη η προσπάθεια των τελευταίων εβδομάδων. Και το χειρότερο; Οι αγορές θα βρεθούνε χαμηλότερα από τα προηγούμενα χαμηλά.
 

 
Ε! Τι σημαίνει τώρα τα παραπάνω για το Χ.Α.; Ευχόμαστε να μη συμβεί και να διαψευστούμε. Σημαίνει πως κάτι γίνεται στις αγορές …… Έχουμε ένα βίαιο κύκλο πτώσης, όπως αναφέραμε παραπάνω …. Χάνουμε την επόμενη φορά τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 790 – 780 μονάδες …. Και πάμε για έναν νέο κύκλο πτώσης προς τις 700 μονάδες ….
 

 
Θυμίζοντας, έστω σε ένα μικρό βαθμό, τον περσινό καλό Ιούλιο (όταν η μετοχή του FTSE 25 με τα μεγαλύτερα κέρδη), κάτι δείχνει τελευταία η ΛΑΜΔΑ, η οποία χθες είχε μια νέα καλή συνεδρίαση (κέρδη 3% στα 5,88 ευρώ). Προσωπικά και λόγω του συνολικού κλίματος στις αγορές και αν και υπάρχουνε ενδείξεις πως οι πωλήσεις από ξένα χαρτοφυλάκια έχουνε στεγνώσει. Δεν πιστεύουμε πως η μετοχή μπορεί να κάνει εύκολα την υπέρβαση της διάσπασης των 6,00 – 6,10 και 6,20 ευρώ. Προσωπικά πάντως συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η εταιρεία σε αυτές τις αποτιμήσεις είναι αρκετά φτηνή.
 

 
Συνεχίζοντας με τη ΛΑΜΔΑ,  στα πλαίσια των τελευταίων ανακοινώσεων και σε κάτι το οποίο έχουμε ξαναγράψει. Επαναλαμβάνουμε πως η εταιρεία στις τρέχουσες αποτιμήσεις (1δις ευρώ), διαπραγματεύεται μόνο την αξία των εμπορικών κέντρων, μην αποτιμώντας καθόλου το project του ελληνικού.  Χαρακτηριστικά, με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, η αξία των εμπορικών κέντρων ανήλθε σε 889 εκατ. ευρώ, επαναλαμβάνοντας με την τρέχουσα αξία της εισηγμένης να είναι στο 1δις ευρώ.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum