| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -27/09/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξεκινάμε με σχόλιο του υπεύθυνου του GFF …. “Με βάση τα όσα γράφαμε, το Χ.Α. πάει απόλυτα προβλεπόμενα. Είχε ένα εντυπωσιακό 6μηνο, με εντυπωσιακά κέρδη σε όλο το ταμπλό και κυρίως τις τράπεζες. Όπως συνεχώς προειδοποιούσαμε είχε ένα αρκετά μέτριο 3ο τρίμηνο και κυρίως είχε έναν κακό Αύγουστο και ακόμη πιο κακό Σεπτέμβριο, μια περίοδος η οποία τελειώνει σε μερικές ημέρες. Και μάλιστα, πάντα σε σχέση με τα όσα γράφαμε, η πρόσφατη διόρθωση του Χ.Α. ολοκληρώθηκε (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) ακριβώς στις ισχυρές στηρίξεις που αναφέραμε, στις 1.180 – 1.170 του ΓΔ και (κυρίως) τις πολύ ισχυρές στηρίξεις του τραπεζικού δείκτη στις 880 – 870 μονάδες ….. Και ήλθε η τελευταία αντίδραση ….. Που φυσικά ευχόμαστε να συνεχιστεί” …..
 

 
Τι λοιπόν πιστεύουμε για τη συνέχεια της αγοράς; ….. “Όλα τα παραπάνω τα γράφαμε σχεδόν από τα τέλη Ιουνίου, πριν ξεκινήσει το 3ο τρίμηνο που τελειώνει την Παρασκευή. Δεν έχουμε λοιπόν κανένα λόγο να αλλάξουμε αυτά που πιστεύαμε για τη συνέχεια .. Αυτά που γράφαμε μήνες πριν … Πως μετά από μια διόρθωση της αγοράς μέχρι τις συγκεκριμένες στηρίξεις που αναφέραμε παραπάνω. Θα έρχονταν η αντίδραση, η οποία κατά μέσο όρο θα έχει συνέχεια μέχρι το τέλος του χρόνου. Με τα χρηματιστήρια ποτέ φυσικά κανείς δεν ξέρει. Αλλά αυτό πιστεύαμε και αυτό συνεχίζουμε να πιστεύουμε. Πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι η διόρθωση να ολοκληρώθηκε στα χαμηλά της προηγούμενης Πέμπτης (ακόμη και αν έχουμε ένα νέο, ελεγχόμενο, pull back προς αυτά τα επίπεδα) και σταδιακά να βρεθούμε σε υψηλότερα επίπεδα...
 

 
Μάλιστα αν ρισκάραμε μια πρόβλεψη, θα λέγαμε πως η χρονιά θα κλείσει σε νέα υψηλά έτους, δηλαδή υψηλότερα δηλαδή των 1.350 μονάδων. Θυμίζουμε πως τις 1.370 – 1.390 μονάδες τις οποίες έχουμε θέσει ως μεγάλο μακροπρόθεσμο στόχο εδώ και πολύ καιρό. Παρακινδυνευμένη πρόβλεψη, αλλά έτσι και αλλιώς όλα αυτά θα τα δούμε στο ταμπλό….
 

 
Ξέρετε τι φοβόμαστε περισσότερο; Τι μας φοβίζει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις …. Η διαγραμματική εικόνα των διεθνών αγορών που έχει σημάνει πραγματικός συναγερμός και απαιτείται άμεσα αντίδραση …. Σήμερα δε θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένα επίπεδα (είχαμε τη Δευτέρα συγκεκριμένο σχόλιο για τον DAX). Αυτό που θα πούμε είναι πως βασικοί δείκτες, κάποιοι (όπως και ο DAX) βρίσκονται οριακά χαμηλότερα και κάποιοι δοκιμάζουνε κρίσιμες στηρίξεις. Με απλά λόγια λοιπόν. Έχει σημάνει συναγερμός και απαιτείται άμεσα αντίδραση …. Αλλιώς πάμε για έναν νέο κύκλο πτώσης που φυσικά θα επηρεάσει και το Χ.Α.
 

 
Θα γίνουμε πάντως πολύ αισιόδοξοι…. Πως και πτώση 5% να κάνουνε οι διεθνείς αγορές και κάποιες ακόμη μεγαλύτερη. Δεν πιστεύουμε πως η αγορά θα πάει χαμηλότερα των πρόσφατων χαμηλών. Μπορεί να δοκιμάσει και πάλι τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 1.180 – 1.170μνδ. Ίσως αν τα πράγματα σφίξουνε αρκετά περισσότερο διεθνώς, να πάμε στις στηρίξεις στις 1.160 – 1.150 μονάδες. Αλλά δεν πιστεύουμε πως θα δούμε χαμηλότερα επίπεδα και σε δεύτερο χρόνο και εκεί που δε θα περιμένει κανείς, θα έλθει ισχυρή αντίδραση …..
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum