| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 27/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξεκινάμε με ένα γρήγορο σχόλιο, με βάση τα όσα μας έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα του ΤΧΣ, της νομοθεσίας κτλ (έχει περάσει από υψηλόβαθμη θέση στο ταμείο) …. Σε σχέση λοιπόν με όλες αυτές τις συζητήσεις για placement των μετοχών που έχει το ΤΧΣ στις τράπεζες και το φερόμενο προκαταρκτικό ενδιαφέρον συγκεκριμένων επενδυτών-fund κτλ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο έλεγε, με χαρακτηριστικό και επίμονο τρόπο, πως να προχωρήσει όλη αυτή η διαδικασία του placement μόνο εύκολο πράγματα δεν είναι. Εξηγώντας μας μάλιστα πολλά πράγματα και χωρίς να θέλουμε να βάλουμε άλλες σάλτσες. Αυτό που καταλήγουμε είναι πως θα είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι αν η όλη διαδικασία προχωρήσει μέσα στο 2023 και δεν πάμε το 2024!!!
 
Επαναλαμβάνουμε, τουλάχιστον με βάση τα όσα μας είπε το συγκεκριμένο πρόσωπο, πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά για να φτάσουμε στο τελικό placement.
 

 
Δε θέλουμε να γίνουμε γραφικοί, ωστόσο θα επιμείνουμε και σήμερα πως χωρίς την βοήθεια μιας πραγματικά πολύ θετικής είδησης διεθνώς. Μια είδηση ΣΟΚ, όπως τη χαρακτηρίζουμε. Όσες θετικές ενδείξεις (μετά την τελευταία αντίδραση) και αν υπάρχουνε στα διαγράμματα, δεν είναι εύκολο να έχουμε την υπέρβαση. Και πάντα ανησυχούμε πως είναι θέμα χρόνου να έλθει μια ανώμαλη προσγείωση. Φυσικά ποτέ κανείς δεν ξέρει …. Ας ελπίσουμε πως η τελευταία αντίδραση των αγορών προεξοφλεί κάποιες εξελίξεις, όπως έχουνε τη μαγεία να κάνουνε οι αγορές (φυσικά και το ανάποδο, προεξοφλώντας αρνητικά τις κακές ειδήσεις). Και σύντομα θα σκάσει αυτό που χαρακτηριστικά λέμε, η θετική είδηση ΣΟΚ που θα οδηγήσει τις αγορές στη μεγάλη υπέρβαση.
 

 
2 συνεδριάσεις απομένουνε για το τέλος του Οκτωβρίου. Στη βάση λοιπόν των όσων αναφέρουμε τον τελευταίο καιρό, ο ΟΛΠ είχε χθες κεφαλαιοποίηση 386,5εκ ευρώ με την αντίστοιχη του ΑΔΜΗΕ, μετά και τη χθεσινή αντίδραση, να είναι 389,3εκ ευρώ. Και θυμίζουμε πως με βάση την κεφαλαιοποίηση της Δευτέρας, παίζεται κατά 90-95%, για το ποιά από τις δύο μετοχές θα διαγραφεί από τον FTSE 25.
 

 
Βέβαια αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση μας και έχουμε διαγραφή από τον FTSE 25. Το ερώτημα είναι ποιά μετοχή θα μπει στο δείκτη. Εδώ και καιρό λοιπόν η μάχη είναι μεταξύ δύο μετοχών, της Cenergy και της Autohellas και οι δύο επιλαχούσες μετοχές για είσοδο. Η πρώτη έχει κεφαλαιοποίηση 545,8εκ ευρώ και η δεύτερη 538,8εκ ευρώ, με την πρώτη να έχει πάρει κάποιο κεφάλι για την είσοδο της στο δείκτη.  
 

 
Ολοκληρώνουμε διαφορετικά. Αυτές τις ημέρες ήτανε η επέτειος του μεγάλου κραχ του 1929. Νομίζουμε λοιπόν πως οι παρακάτω αριθμοί τα λένε όλα για τις επιπτώσεις του «Κραχ» στις ΗΠΑ:
 
12.000.000 έμειναν άνεργοι.
12.000 έχαναν τη δουλειά τους κάθε μέρα.
20.000 επιχειρήσεις κήρυξαν πτώχευση.
1.616 τράπεζες πτώχευσαν.
1 στους 20 γεωργούς ξεσπιτώθηκαν.
23.000 αυτοκτονίες σημειώθηκαν σ’ ένα χρόνο, αριθμός ρεκόρ.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum