| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 27/10/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Θα ξεκινήσουμε με ένα γρήγορο poll που κάναμε σε επαγγελματίες της αγοράς …. Όπως και άλλες φορές έχουμε κάνει, ρωτήσαμε 10 επαγγελματίες αναφορικά με τι πιστεύουνε για το Χ.Α. μέχρι τέλος του 2023. Οι 5 απάντησαν πως βλέπουνε η αγορά να κλείσει τη χρονιά κοντά στα τρέχοντα επίπεδα (+/-2%) …. Οι 3 χαμηλότερα και προς τις 1.100 μονάδες ….. Και μόλις 2 μίλησαν για υψηλότερα επίπεδα, αν και δύο χαρακτήρισαν πολύ δύσκολο η αγορά να κινηθεί στις 1.300 πόσο μάλλον υψηλότερα επίπεδα ….
 

 
Τώρα ρωτήσαμε 10 μη επαγγελματίες, αλλά επενδυτές που τους ξέρουμε, αρκετά καλοί γνώστες της αγοράς …. Εδώ οι 5 μίλησαν για χαμηλότερα επίπεδα, από 1.050 ως 1.100 μονάδες …. Οι 2 για ένα κλείσιμο της χρονιάς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα …. Και 3 για υψηλότερα επίπεδα από 1.250 μέχρι 1.350 μονάδες ….
 

 
Τι πιστεύουμε τώρα εμείς το ξέρετε; Αν και έχει προκύψει το απρόοπτο του πολέμου…. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αν δε συμβεί κάτι πολύ ακραίο σε αυτό το μέτωπο (που δεν το πιστεύουμε) …. Η αγορά θα έχει ένα καλό δίμηνο, κλείνοντας τη χρονιά κοντά αν όχι υψηλότερα των 1.350 μονάδων ….. Άντε να δούμε λοιπόν ….
 

 
Τον έχουμε ακούσει αρκετές φορές να το λέει ο υπεύθυνος του GFF. Πως ένα πραγματικά καλό προϊόν για το μέσο επενδυτή, πολλές φορές ακόμη και για τους ίδιους τους επαγγελματίες είναι το ΑΔΑΚ, δηλαδή το ETF του FTSE 25. Όπως χαρακτηριστικά λέει το “Boss 😊, ξέρω πως δεν είναι ένα ελκυστικό προϊόν στο μάτι του μέσου επενδυτή. Ίσως είναι λίγο σύνθετο, με υψηλή απόλυτη τιμή (βέβαια αυτό δεν έχει κανένα νόημα) που το εμφανίζει μη ελκυστικό. Ωστόσο πιστεύω πως 9 στους 10 επενδυτές θα είχανε και θα έχουνε πολύ καλύτερες επιδόσεις επιλέγοντας το ETF του FTSE 25 από το να επιλέγουνε οι ίδιοι μετοχές. Δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για αρκετούς επαγγελματίες, όπως χαρακτηριστικά είπε και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε ….
 

 
Είχαμε αναφερθεί και πριν μερικές ημέρες …. Θέμα χρόνου να έχουμε τις τελικές ανακοινώσεις για την ακριβή αποκοπή της επιστροφής της Phoenix Vega Mezz, θυμίζοντας πως πάμε για 0,0144 ευρώ, απόδοση 24% …..  Ξέρετε πως τη θεωρούμε την πιο ενδιαφέρουσα risky επιλογή του Χ.Α. ….. Και νομίζουμε πως μας έχει δικαιώσει, με απόδοση 60% το 2023 και μερίσματα (μαζί με το φετινό που αναμένεται σε μερικές εβδομάδες – μάλλον μέσα Νοεμβρίου) 50% μέσα σε 13 μήνες (μαζί δηλαδή με το περσινό που είχε αποκοπεί 9 Νοεμβρίου 2022) !!! No Bad at all …..
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum