| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 28/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο ανθρώπου της αγοράς ….. “Καλή συνεδρίαση χθες στα χρηματιστήρια …. Καλή συνεδρίαση και στο Χ.Α., αν και με αρκετά πιο χαμηλό τζίρο …. Για την ακρίβεια, έναν από τους χαμηλότερους εδώ και μήνες  … Έχουμε πει πως δεν εμπιστευόμαστε τα χρηματιστήρια … Και πως οι επόμενοι μήνες μπορεί κατά μέσο όρο να είναι πλάγιο – καθοδικοί …. Διευκρινίζουμε πως δε μιλάμε ντε και καλά για μια μεγάλη κρίση. Και πως μιλάμε για μια, όπως χαρακτηριστικά είπαμε, πλάγιο-καθοδική κίνηση, όπως λίγο πολύ ήδη συμβαίνει τον Μάρτιο, που χάθηκε ένα καλό μέρος των κερδών των αγορών κατά τους πρώτους δύο μήνες. Τώρα όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών, δηλαδή για τις επόμενες εβδομάδες. Θα έλεγα πως μετά από μια αντίδραση χθες, μετά τη μεγάλη πτώση της Παρασκευής. Αν δεν γίνει πάλι κάτι πολύ απρόοπτο, θα μπορούσε σιγά – σιγά η κατάσταση να ηρεμήσει και να πάμε για ένα χρονικό διάστημα σε συνεδριάσεις χαμηλότερων τόνων, με μικρότερες μεταβολές και γενικά μια κίνηση των αγορών σε ένα πιο στενό εύρος τιμών” ….
 

 
Λίγο πολύ συμφωνούμε με το παραπάνω σχόλιο, θυμίζοντας πως την ερχόμενη Παρασκευή 07/03 έχουμε το καθολικό Πάσχα (μια εβδομάδα πριν το δικό μας Πάσχα). Και όπως συνήθως συμβαίνει (είχε αναφερθεί και πάλι πριν από μερικές ημέρες…), στο δρόμο για το Καθολικό Πάσχα, τα περισσότερα χρόνια οι αγορές κατεβάζουνε στροφές και πάνε πιο χαλαρά, αν φυσικά δε συμβεί κάτι πολύ απρόοπτο, όπως έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, με τη φημολογία γύρω από την Deutsche Bank.  
 

 
Τώρα τι σημαίνουνε τα παραπάνω για το Χ.Α.; Αν φυσικά πηγαίναμε σε ένα πιο χαλαρό τέμπο για 2-3 εβδομάδες (αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα είναι η δική μας Μεγάλη Εβδομάδα).  Πως ο ΓΔ του Χ.Α.   θα μπορούσε να κινείται μεταξύ για παράδειγμα των 1.020 – 1.060 μονάδων, με αρκετά χαμηλές συναλλαγές. Επίπεδα που έχουνε και νόημα όσον αφορά την τεχνική ανάλυση, με γνωστή τη σημασία της ζώνης στις 1.040 – 1.060 μονάδες.
 

 
Επαναλαμβάνουμε φυσικά όλα πως παραπάνω μιλάμε καθαρά για τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών, πιστεύοντας πως μέσο – μακροπρόθεσμα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τις αγορές. Και θα είναι δύσκολα γιατί όπως λέμε στο GFF, αν και θα αποφευχθεί μια μεγάλη οικονομική κρίση, έχει ξεκινήσει μια εποχή πολύ χαμηλών πτήσεων στην παγκόσμια οικονομία. Μια εποχή που θα κρατήσει καιρό. Ενδεχομένως και πολλά χρόνια. Μια κατάσταση που σταδιακά θα επηρεάζει όλο και περισσότερο τα χρηματιστήρια. Και συμφωνούμε τις ανησυχίες κάποιων οίκων της Wall Street. Πως με το που ανακοινωθούνε τα πρώτα αποτελέσματα για την πορεία των οικονομικών των εισηγμένων το 2023, θα αρχίσει ένα νέο κύμα ρευστοποιήσεων. Για την ιστορία, οι ανακοινώσεις ξεκινάνε αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα σε περίπου 2 με 2,5 εβδομάδες.
 

 
Όπως αναφέρονταν σε κάποια τελευταία ρεπορτάζ σχετικά με το σκάνδαλο της Folli – Follie. Μετά τις αναβολές της δίκης …. Η επόμενη δίκη είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου. Η παραπάνω ημερομηνία, σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν την υπόθεση τίθεται ξανά εν αμφιβόλω λόγω των εθνικών εκλογών … Νομικοί κύκλοι μάλιστα αναφέρουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει επαναληπτικός γύρος δεν αποκλείεται η εκδίκαση της υπόθεση να πάει ακόμη και το Φθινόπωρο.
 
Μόνο ένα πράγμα θα πούμε εμείς. Πως συνεχίζουμε να κοροιδευόμαστε, όπως άπειρες φορές έχει γίνει στη χώρα. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας, αν όχι το μεγαλύτερο. Και λόγω των γνωστών γνωριμιών των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, για το μέγεθος του σκανδάλου, έχουνε πέσει, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας, στα μαλακά.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum