| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 28/04/22

 

"Μας ακούνε..."

 

«H αγορά θέλει να πάει επάνω …  ήθελε και πριν τον πόλεμο περίπου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Ήθελε και τώρα που πήγε και πάλι στις 950 μονάδες. Ωστόσο το διεθνές περιβάλλον δε βοηθάει καθόλου. Ξέρω πως μπορεί αυτό που λέω, ειδικά μετά την τελευταία διήμερη πτώση, να ακούγεται κάπως. Όποιος πάντως κάποιος παρακολουθεί τη συνεδρίαση από την αρχή μέχρι το κλείσιμο … και ξέρει να βλέπει τις εντολές και πως κινούνται τα χαρτιά, το καταλαβαίνει αμέσως». Με αυτό το πολύ ενδιαφέρον σχόλιο για την αγορά μας θα ξεκινήσουμε …..

 

 

Και το παραπάνω σχόλιο έχει και συνέχεια: «Να μην ξεχνάμε πως μέχρι περίπου τα μέσα Φεβρουαρίου, το Χ.Α. ήτανε το χρηματιστήριο με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και με την 4η καλύτερη παγκοσμίως. Θα έλεγα πως και μόνο αυτό το στατιστικό επιβεβαιώνει αυτό που σας είπα παραπάνω. Πως το ελληνικό χρηματιστήριο θέλει το πάνω και δυστυχώς το τόσο κακό διεθνές περιβάλλον δε βοηθάει. Λίγο να βοηθήσει η πορεία των διεθνών αγορών και να σταματήσει το κάτω, το Χ.Α. θα μπορούσε με ευκολία να βρεθεί στα πρόσφατα υψηλά 7-8ετών και τις 970 μονάδες, πιθανόν πιάνοντας και τις 1.000 μονάδες».

 

 

Mε αφορμή τα παραπάνω τώρα. Πάμε να δούμε που βρίσκεται σήμερα ο ΓΔ του Χ.Α. συγκριτικά με την πορεία των παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών από τις αρχές του 2022. Ο ΓΔ με βάση το χθεσινό κλείσιμο βρίσκεται στο +2,82%. Σίγουρα αυτή φαντάζει μια αρκετά φτωχή απόδοση. Ωστόσο με βάση αυτήν, ο ΓΔ του έχει μέχρι στιγμής το 2022 την 6η καλύτερη απόδοση παγκοσμίως. Και τη δεύτερη καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη, μετά το +5,34% της Πορτογαλίας.

 

 

Πάντως αν δείχνουνε κάτι τα παραπάνω στατιστικά …. Αυτό είναι το πόσο κακή χρονιά για τα χρηματιστήρια είναι μέχρι στιγμής το 2022, με τη συντριπτική πλειοψηφία των δεικτών να βρίσκονται στο κόκκινο. Επαναλαμβάνουμε πως με το φτωχό +2,82%, ο ΓΔ είναι ο χρηματιστηριακός δείκτης με την 6η καλύτερη απόδοση παγκοσμίως.

 

 

Είχαμε αναφερθεί και χθες στις διεθνείς αγορές. Και συνεχίζοντας τη συζήτηση με τον υπεύθυνο του GFF …. Το συμπέρασμα; Πως αν το Χ.Α. είναι μια αγορά που θέλει το πάνω, με τα βλέμματα στο εξωτερικό. Οι διεθνείς αγορές βρίσκονται ξεκάθαρα σε πτωτικό trend. Είναι πια ξεκάθαρα πτωτικές αγορές που θέλουμε μια μεγάλη, χειροπιαστή θετική είδηση για να αλλάξει αυτό το σκηνικό. Όσο αυτή η αρκετά θετική είδηση δεν έρχεται, η πλαγιοκαθοδική κίνηση θα συνεχιστεί, κάτι το οποίο περιπλέκει πάρα πολύ τα πράγματα στο Χ.Α.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum