| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 28/05/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Αν και υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες να έχουμε και σήμερα μια σχετικά ήρεμη συνεδρίαση .. Δεν κρύβουμε πως περιμένουμε τη σημερινή συνεδρίαση με ενδιαφέρον για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως θέλουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η αγορά μετά την αργία της Wall Street, αφού αρκετές φορές και μετά από αργίες έχουμε δει αύξηση της νευρικότητας. Δεύτερον, επειδή από σήμερα ισχύουνε οι νέες σταθμίσεις μιας σειράς διεθνών δεικτών της FTSE, με την αύξηση του ποσοστού στάθμισης της ΜΥΤΙΛ. Θέλουμε να δούμε αν μένουνε κάποια υπόλοιπα εντολών που δεν εκτελέστηκαν χθες στις δημοπρασίες κλεισίματος λόγω της αργίας στη Wall Street … Γιατί πέραν της ΜΥΤΙΛ, επηρεάζονται, σε ένα βαθμό και οι υπόλοιπες μετοχές, όπως σε ένα βαθμό είδαμε χθες….
 

 
Να πούμε σε αυτό το σημείο πως για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε πως σε ημέρες αργίας της Wall Street οι τζίροι στο Χ.Α. μειώνονται κατακόρυφα. Αυτό είναι και κάτι που το ξέρουμε εδώ και χρόνια και που συμβαίνει όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά συνολικά στις αγορές. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι άλλο … Παρατηρώντας για ακόμη μια φορά πως συμπεριφέρονται μερικές μετοχές. Διαπιστώνουμε πως ειδικά κάποιες μετοχές όταν δεν παίζει η Wall Street, παίρνουνε ανάσες και σχεδόν πάντα κινούνται ανοδικά …. Γιατί ναι μεν μπορεί να είναι διεθνοποιημένες οι αγορές και να μπαίνουνε στο σύστημα εντολές από όλο τον κόσμο ή τα desk των ίδιων οίκων σε διάφορες χώρες. Ωστόσο μια αργία στη Wall Street είναι πάντα ένα τελείως διαφορετικό πράγμα και αυτό φάνηκε για ακόμη μια φορά…. Για να δούμε λοιπόν σήμερα ….
 

 
Επειδή συνεχίζονται να γράφονται διάφορα, αλλά κυρίως γιατί διαπιστώνουμε πως στους μικρούς επενδυτές υπάρχει μια σύγχυση …. Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με τα μερίσματα των τραπεζικών μετοχών, αφού αν και θεωρητικά ανεπίσημα, o SSM έδωσε το πράσινο φως. Χαρακτηριστικό είναι η Πειραιώς συμπεριέλαβε το θέμα στη ΓΣ της … κάτι το οποίο τα λέει όλα …. Σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός τα μερίσματα, ειδικά για τις δύο περιπτώσεις μετοχών (ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ) που είναι και μικρά φέτος … Αλλά το λέμε συνεχώς πως είναι πάρα πολύ σημαντικό και είναι μεγάλο λάθος των επενδυτών να τα απαξιώνουνε….. και να θεωρούνε πως τα μερίσματα δεν έχουνε καμία σημασία…. Όχι απλό λάθος, αλλά μεγάλο λάθος ….
 

 
Θυμίζουμε τις φετινές μερισματικές αποδόσεις των 4 τραπεζών στα χθεσινά κλεισίματα …. Με τις αποκοπές να αναμένονται τους επόμενους 2-3 μήνες….
 
Eurobank: 4,3%
ETE: 4.27%
Τράπεζα Πειραιώς: 1.65%
Alpha Bank: 1.5%
 

 
Όπως είναι γνωστό τα παραπάνω είναι τα πρώτα μερίσματα μετά από περίπου 13 χρόνια…. Με βάση λοιπόν τα όσα έχουνε ανακοινώσει οι τράπεζες και με βάση τις εκτιμήσεις για τη φετινή κερδοφορία. Οι εκτιμήσεις για τα αντίστοιχα μερίσματα των 4 τραπεζών την επόμενη χρονιά είναι τα ακόλουθες:
 
Eurobank: 5,5-6%
ETE: 6%
Τράπεζα Πειραιώς: 3.5%
Alpha Bank: 5-5,5%
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum