| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 28/09/21

 

"Μας ακούνε..."

 

Θα ξεκινήσουμε με τις φήμες για μια ΑΜΚ στην Γεκτερνα, με τη διοίκηση της εισηγμένης να συνεχίζει να διαψεύδει και τον κ. Περιστέρη να αγοράζει μετοχές …. Εμείς θα παραπέμψουμε σε αυτά που πολλές φορές έχουμε γράψει στο GFF και πιστεύουμε. Πως αν και δεν ξέρουμε το πότε … Η εισηγμένη θα χρειαστεί ΑΜΚ, αφού παρά το μέγεθος της εισηγμένης και τη σοβαρότητα της διοίκησης. Οι υποχρεώσεις της εισηγμένης είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Και αφού το λέει ο επικεφαλής ανάλυσης του GFF …. Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα :)

 

 

Και όσον αφορά τη Γεκτερνα, έχουμε γράψει πως σε κάποια στιγμή δεν αποκλείουμε και κάτι άλλο. Η εισηγμένη να προχωρήσει σε συγχώνευση της Γεκτερνα με την ΤΕΝΕΡΓ, στα πλαίσια μιας γενικής αναδιάρθρωσης του ομίλου. Πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να έχουμε ΑΜΚ στην Γεκτερνα. Αλλά και μια συγχώνευση, προσωπικά δεν την αποκλείουμε…

 
 

Και επειδή πιάσαμε τις κατασκευές …. Ως GFF πιστεύουμε στο εγχείρημα της ΛΑΜΔΑ και το Project του Ελληνικού …. Δεν κρύβουμε πως υπάρχει κάτι που μας ανησυχεί …. Ο κίνδυνος που υπάρχει η ΛΑΜΔΑ να αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού έχει κάνει μεγάλες προπωλήσεις και την ίδια ώρα το κόστος κατασκευής (λόγω πληθωρισμού – αύξηση πρώτων υλών) αυξάνεται. Και αφού το ψάξαμε, τώρα νιώθουμε πιο ήρεμη. Και αυτό γιατί μαθαίνουμε πως η εισηγμένη και με premium σε σχέση με τις προβλέψεις, έχει κάνει τις πωλήσεις. Και κυρίως είχε σταθμίσει τον κίνδυνο μιας αύξησης του κόστους κατασκευής ….. προβλέποντας στο business plan υψηλότερο κόστος  … Και θα πούμε ένα μπράβο στην εταιρεία για αυτό!!

 
 

Χρηματιστής τώρα μας εκμυστηρεύτηκε τη μεγάλη του ανησυχία …. Χαρακτηριστικά είπε: “θα δείτε πως μέσα σε όλα που έχουμε, θα μας “σκάσει” και καμία διόρθωση στις διεθνείς αγορές …. Και αυτό θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για την αγορά μας …. Γιατί μπορεί να το συζητάμε συνεχώς για μια διόρθωση στις αγορές …. Και να μη συμβαίνει … Ωστόσο αυτό δε σημαίνει τίποτα … Και ο Οκτώβριος είναι ένας πολύ επίφοβος μήνας να συμβεί μια διόρθωση” … Και ας ευχηθούμε να διαψευστεί η πρόβλεψη του…

 

 

Στα του Μυτιληναίου ….Για πρώτη φορά χθες και μετά από πολύ καιρό, ξένος επενδυτής που ήδη έχει θέση στην εισηγμένη, αποφάσισε να κάνει αγορές, απορροφώντας μέρος των πωλήσεων που συνεχίζουνε να υπάρχουνε από κάποιους άλλους θεσμικούς …. Κανείς δε μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω πτώση. Ωστόσο ότι βγήκε ο συγκεκριμένος ξένος επενδυτής αγοραστής είναι μια θετική είδηση, αφού είναι πολύ πιθανό τις επόμενες συνεδριάσεις να έχουμε νέες αγορές….

 

 

Και κλείνοντας ….. Επίσης μαθαίνουμε πως η επιτροπή κεφαλαιαγοράς άρχισε ελέγχους στις συναλλαγές που έχουνε γίνει στη ΔΕΗ τον τελευταίο καιρό …. Ενδιαφέρον θα λέγαμε, αν και πολύ σπάνια γίνεται τίποτα …. Και αυτό αφού ανάμεσα σε άλλα, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, με συνεχές trading, να βρει κανείς άκρη ….

 

Οι 2 ατάκες της εβδομάδας

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum