| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -28/09/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Φυσικά και μετά τα όσα είχαμε γράψει χθες και μετά την τελευταία πτώση, οφείλουμε να ξεκινήσουμε με σχόλιο….. Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα όσα γράψαμε χθες. Η αγορά τα πάει απόλυτα προβλεπόμενα …. Κακή και σε ένα βαθμό μη αναμενόμενη η χθεσινή πτώση. Ωστόσο εμείς κρατάμε πως η αγορά μένει υψηλότερα των 1.200 μονάδων και αυτό είναι που μετράει …. Και όπως χαρακτηριστικά γράψαμε χθες, όλα πάνε απόλυτα προβλεπόμενα …. Βέβαια αυτό εφόσον δεν επιβεβαιωθούνε οι ξαφνικές φήμες που κυκλοφορούνε τις τελευταίες ημέρες και ειδικά κυκλοφόρησαν χθες. Κακές φήμες που χρόνια είχαμε να δούμε ….. 
 

 
Που αναφερόμαστε; Στις ξαφνικές φήμες πως η πρόσφατη ιστορία με την Epsilon Net δεν είναι η μοναδική. Και πως σύντομα θα υπάρξουνε αρκετές ακόμη εταιρείες που θα κληθούνε να αναμορφώσουνε τις οικονομίες καταστάσεις. Μια ιστορία που ξαφνικά έχει ξεσπάσει. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν ισχύει το παραμικρό. Αλλά είναι μια ιστορία που μας έχει προβληματίσει. Ξέρετε όσοι μας διαβάζετε καιρό, πόσο αποφεύγουμε τις φήμες και σχεδόν ποτέ δεν τις γράφουμε καν. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή τη φορά προέρχονται από σοβαρούς ανθρώπους και αυτό μας προβλημάτισε. Σε κάθε περίπτωση, εμείς παραπέμπουμε στα χθεσινά μας σχόλια, λέγοντας όλα καλά και πως τα πάντα είναι υπό πλήρη έλεγχο όσο δε χάνονται κρίσιμες στηρίξεις, με συνεδριάσεις όπως η χθεσινή να είναι στο πρόγραμμα.
 

 
Τώρα κάποιοι έλεγαν χθες πως υπήρχαν πωλήσεις από συγκεκριμένο ξένο επενδυτή, για να εξασφαλίσει ρευστότητα και να μπει στο IPO της Optima Bank την Παρασκευή (δηλαδή Τ+2). Οκ, πιστεύουμε πως ούτε αυτό ισχύει, όσο και αν σε παλαιότερα IPO και ΑΜΚ έχει παρατηρηθεί να υπάρχουνε κάποιες ρευστοποιήσεις.
 

 
Υπάρχει ένα σχετικό, μικρό, σχόλιο στη στήλη Λεωφόρος Αθηνών για τα αποτελέσματα 6μηνου του ΑΔΜΗΕ. Η εικόνα λοιπόν ήτανε πολύ καλή, καλύτερη και από τις προβλέψεις και συμφωνούμε και εμείς με αυτό το συμπέρασμα. Για να είμαστε ειλικρινείς πιστεύουμε πως η εταιρεία έχει αφήσει πλέον πίσω τα χειρότερα και τη μεγάλη χρηματιστηριακή μιζέρια και σταδιακά θα βρεθούμε μπροστά σε πραγματικά καλές ημέρες …. Μάλιστα η τελευταία διόρθωση της μετοχής στα πλαίσια της διόρθωσης του Χ.Α. την καθιστά ακόμη πιο ελκυστική, με περιθώρια ανόδου στο +50%!!
 

 
Θα έχουμε στο GFF την ερχόμενη Δευτέρα αναλυτικό σχόλιο για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ. Πέραν όμως των όσων γράφουμε εμείς και τις αναλύσεις μας στο GFF και πάλι τον τελευταίο καιρό και μετά την πρώτη καλή εικόνα που είχαμε στο τρίμηνο. Ας θυμίσουμε τα όσα είχε γράψει για την εισηγμένη πριν λίγο καιρό η Eurobank Χρηματιστηριακή:
 
Σύσταση «buy» και τιμή – στόχο στα 3,30 ευρώ (από 2,9 ευρώ προηγουμένως) δίνει για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ η Eurobank Equities, η οποία πιστεύει ότι η συμφωνία για το WACC «ξεκλειδώνει» την επόμενη… πίστα για την εισηγμένη.
 
Οι ρυθμιστικές αρχές, σε μια αξιοσημείωτη απόφαση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αναθεώρησαν στο εύρος 7,45% – 7,57% το WACC (απόδοση ρυθμιζόμενης περιουσιακής περιουσίας) για την περίοδο 2023 – 2025 (από 6,1 προηγουμένως).
 
«Αυτή η αλλαγή θα “ξεκλειδώσει” περαιτέρω αξία για τον ΑΔΜΗΕ και θα λειτουργεί ως καταλύτης για την περαιτέρω άνοδο της μετοχής, έπειτα από μια σχετικά απογοητευτική επίδοση μέσα στο 2022» τονίζει η χρηματιστηριακή εταιρεία.
 
Συγκεκριμένα, το ενισχυμένο WACC, σε συνδυασμό με το επενδυτικό πλάνο των 5 δισ. ευρώ σε βάθος 10ετίας, καθιστούν τον ΑΔΜΗΕ ως έναν από τους πλέον ελκυστικούς παίχτες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου.
 
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Eurobank Equities, το υψηλότερο WACC θα οδηγήσει σε αύξηση της κερδοφορίας, καθώς τα EBITDA αναμένεται να αναθεωρηθούν επί τα βελτίω κατά 2% έως 17% σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις.
 
Έτσι, τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) εκτιμάται να φθάσουν κοντά στα 236 εκατ. ευρώ το 2023, σημειώνοντας άνοδο κατά 21% σε σχέση με το 2022. Νέα αύξηση κατά τουλάχιστον 20% αναμένεται και το 2024.
 
Η συμφωνία για το WACC, παράλληλα, είναι πιθανό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη διάθεση του 20% της «Διασύνδεσης Αριάδνη», θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική σύνδεση της Κρήτης. Οι δεσμευτικές προσφορές είναι πιθανό να υποβληθούν εντός του Σεπτεμβρίου, με την σχετική διαδικασία να ολοκληρώνει έως τα τέλη του 2023. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurobank Equities, για το 20% των μετοχών θα μπορούσε να υπάρξει ένα αντίτιμο άνω των 60 εκατ. ευρώ, το οποίο προσεγγίζει το 11% της χρηματιστηριακής αξίας του ΑΔΜΗΕ.
 
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, όπως προαναφέρθηκε, η χρηματιστηριακή εταιρεία αναβαθμίζει κατά 2% έως 17% τους στόχους για την περίοδο 2023 – 2025, περιμένοντας EBITDA 236 εκατ. ευρώ το 2023, 303 εκατ. ευρώ το 2024 και 348 εκατ. ευρώ το 2025.
 
Παρά το γεγονός ότι τα παραπάνω έχουν ήδη αποτυπωθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό, καταλήγει η Eurobank Equities, η μετοχή του ΑΔΜΗΕ παραμένει ελκυστική, καθώς εξακολουθεί να διαπραγματεύονται με discount.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum