| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 28/12/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Επιμένουμε στην άποψη μας ….. 1 και σήμερα για το τέλος του εξαιρετικού χρηματιστηριακά (δε μπορούμε να ακούμε κάτι διαφορετικό) 2023…. Θα πούμε αυτό που λέγαμε εδώ και καιρό πως και οι δύο αυτές συνεδριάσεις που απέμειναν όπως και οι πρώτες του 2024 θα μπορούσαν να κυλίσουνε πολύ ήρεμα. Επίσης όμως θα επιμείνουμε πως κατά μέσο όρο οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ανοδικές, με την αγορά να πηγαίνει προς νέα υψηλά …. Αυτό πιστεύαμε γενικά για τις τελευταίες εβδομάδες του 2023, αυτό πιστεύουμε και για τον Ιανουάριο, με σταδιακά πιο ζωντανές και κατά μέσο όρο ανοδικές συνεδριάσεις (με τα βλέμματα βέβαια πάντα και στις διεθνείς αγορές) …..
 

 
Να σχολιάσουμε κάτι και για χθες. …. Αισθητά χαμηλότερες οι συναλλαγές, 64εκ ευρώ …. Ωστόσο ήτανε εμφανές, όπως και γενικά τις τελευταίες συνεδριάσεις, πως υπάρχουνε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων. Αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων που θα μπορούσαμε να τις δούμε και τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του 2023 και τις πρώτες του 2024. Θέλουμε ειδικά στο τέλος της χρονιάς μήπως σε κάποια χαρτιά δούμε πωλήσεις – ευκαιρία για αγορές ή και το ανάποδο…
 

 
Χθες είδαμε ΕΤΕ (+1,94%) και ΠΕΙΡ (+1,76%) να είναι πρώτες σε άνοδο στον FTSE 25. Αφού πούμε για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο μπράβο για τη μετοχή της ΕΤΕ που κατάφερε να έχει αυτήν την εικόνα κατά τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το πρόσφατο placement. Θα σας πούμε με ποια σειρά επιλογής θα βάζαμε τις τράπεζες το 2024. ΕΤΕ – Eurobank μαζί στην πρώτη θέση και μετά ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ. Ουσιαστικά με την ίδια σειρά που τις είχαμε και πέρσι και γενικά τα τελευταία δύο χρόνια, με τις αποδόσεις των μετοχών να έχουνε γενικά δικαιώσει τις επιλογές μας..
 

 
Ξέρετε γιατί είχαμε και διατηρούμε την ΑΛΦΑ τελευταίας μας επιλογή από τις τράπεζες, αν και για αυτή βλέπουμε θετικές αποδόσεις. Γιατί απλά θεωρούμε τα νούμερα ειδικά των άλλων δύο τραπεζών αρκετά καλύτερα …. Κυρίως στο μέτωπο των κόκκινων δανείων, μετά τις κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Αλλά και γενικά στο μοντέλο λειτουργίας των τραπεζών. Έχουμε θετική άποψη και για τις 4 τράπεζες …. Ωστόσο είμαστε πιο θετικοί για τις μετοχές των  ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ.
 

 
Στο +67% ο τραπεζικός δείκτης – κλάδος το 2023, υπέρ-αποδίδοντας της αγοράς, όπως και το 2022. Όπως αναφέραμε είμαστε θετικοί και για το 2024 για τις τράπεζες. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε αποδόσεις όπως οι φετινές …. Αν θα ρισκάραμε μια πρόβλεψη θα μιλούσαμε για μια άνοδο 20 με 25% ….. Plus και τα μερίσματα, στα οποία επιστρέφουνε το 2024 οι τράπεζες μετά από πάνω από μια δεκαετία. Όπως έχουμε γράψει, η επόμενη χρονιά θα είναι περισσότερο έτος συντήρησης και ωρίμανσης της βελτίωσης των αποτελεσμάτων των τελευταίων περίπου 2 ετών, παρά έτος ανάπτυξης, αφού δεν αποκλείουμε και μια μικρή μείωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων σε σχέση με αυτά που θα κλείσουνε το 2023. Όπως έτσι και αλλιώς έχουμε γράψει, αυτό έχει ήδη φανεί και από τα τελευταία 2 τρίμηνα του 2023 και ειδικά το τρίτο.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum