| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 29/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να μαζέψουμε κάποια τελευταίας μας σχόλια για το Χ.Α. και τις διεθνείς αγορές. Ξεκινώντας με τις δεύτερες, φαίνεται πως μπαίνουνε σε μια περίοδο χαμηλότερων διακυμάνσεων και τζίρων, με την επόμενη εβδομάδα να είναι η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, που διαχρονικά οι τζίροι πέφτουνε. Όποιος παρακολουθούσε χθες τα μεγάλα χρηματιστήρια (κυρίως σε Ευρώπη), έβλεπε αυτό που λέμε με μια flat συνεδρίαση, με πολύ μικρές συναλλαγές. Εκτός απροόπτου λοιπόν, αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί για κάποιες συνεδριάσεις, μετά από μια περίοδο μεγάλων διακυμάνσεων – νευρικότητας.
 

 
Όσον αφορά τη δική μας αγορά. Είναι φανερό πως η επίσημη εξαγγελία εκλογών έκανε κακό, οδηγώντας σε πτώση 1,19%. Να κρατήσουμε όμως πως και εδώ ο τζίρος ήτανε φανερά χαμηλότερος. Αν και λοιπόν η τάση είναι επιβαρυμένη, όπως σημειώνεται σε άλλες στήλες του GFF. Δίνουμε από σήμερα αύριο, οι τόνοι στην αγορά να πέσουνε και άλλο και να πάμε σε οριακές μεταβολές …. Δε μπορούμε να πούμε πως βλέπουμε άμεσα πολύ μεγαλύτερη πτώση, εκτός φυσικά ενός ξαφνικού αρνητικού event διεθνώς, όπως έγινε την προηγούμενη Παρασκευή με την DB….. Λίγο παρακάτω άνετα πηγαίνει η αγορά …. Αλλά πολύ – πολύ παρακάτω και άμεσα, δύσκολα, όχι φυσικά απίθανο, με τα διαγράμματα επιβαρυμένα.
 

 
Πολύ - πολύ κάτω άμεσα δε βλέπουμε …. Για να είμαστε ¨όμως ειλικρινείς …. Δε βλέπουμε πως αυτή η αγορά μπορεί να πάει παραπάνω ….. Σημαντικά παραπάνω. Νιώθουμε πως σε κάθε πάνω της αγοράς, κάποιοι, έστω και λίγοι, θα βρίσκουνε ευκαιρία να μειώνουνε θέσεις. Δε θα μας έκανε εντύπωση για παράδειγμα, σε κάποιες συνεδριάσεις να βλέπουμε κέρδη μέσα στη συνεδρίαση, τα οποία τουλάχιστον να χάνονται, αν όχι οι δείκτες να γυρίζουνε στο μείον.
 

 
Κάποια στιγμή είχαμε μεταφέρει την εκτίμηση τεχνικού αναλυτή. Πως 90% το πάνω της αγοράς τελείωσε, τουλάχιστον για ένα διάστημα. Και πως υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες, αργά ή και γρήγορα, οι βασικοί δείκτες και τραπεζικές μετοχές να διορθώσουνε μέχρι τα επίπεδα του κινητού μέσου όρου 200 ημερών. Σημειώνεται πως αυτή η εκτίμηση είχε γίνει σε επίπεδα άνω των 1.100 μονάδων του ΓΔ.
 

 
Για τις τράπεζες θα πούμε αύριο τα σχετικά επίπεδα. Όσον αφορά τους βασικούς δείκτες, οι τιμές είναι οι ακόλουθες, με κατά μέσο όρο περιθώρια πτώσης περίπου 7 με 8%.
 
ΓΔ: 955 – 950 μονάδες
FTSE 25: 2.300 μονάδες
Τραπεζικός Δείκτης: 690 – 680 μονάδες
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum