| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 29/04/22

 

"Μας ακούνε..."

 

Συνηθίζουμε να ξεκινάμε με σχόλια ανθρώπων της αγοράς. Και αυτό θα κάνουμε και σήμερα ξεκινώντας με ένα σχόλιο για την Εθνική Τράπεζα. Ασχέτως αν χθες η μετοχή πιέστηκε στο δεύτερο μισό της ημέρας, κλείνοντας σε απόσταση από το πρωινό υψηλό ημέρας. Το σχόλιο ήτανε το ακόλουθο:

 

«Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχει από τις αρχές του χρόνου και εδώ και αρκετούς μήνες την καλύτερη εικόνα μεταξύ των τραπεζών και μια από τις καλύτερες εικόνες μεταξύ όλων των μετοχών του FTSE 25. Ξέρω πως ειδικά τελευταία οι περισσότεροι αποδίδουνε την καλύτερη εικόνα στην προσδοκία εισόδου της μετοχής στον MSCI. Προσωπικά όμως δεν πιστεύω ότι είναι αυτό. Παρακολουθώντας τη μετοχή εδώ και καιρό, βλέπω πως συστηματικά κάποιοι την αγοράζουνε σαν να προ- εξοφλούνται συγκεκριμένες επιχειρηματικές εξελίξεις ….. Σίγουρα παίζει τη σημασία της και η αυξημένη πιθανότητα εισόδου στον MSCI Index. Ωστόσο δε νομίζω πως είναι μόνο αυτό. Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη μου….»

 

 

Όσον αφορά τώρα τη χθεσινή συνεδρίαση. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να λέμε πως αυτή η αγορά δείχνει να θέλει να κινηθεί υψηλότερα (και οι ξένες αγορές δεν της το επιτρέπουνε). Ωστόσο όσον αφορά τη χθεσινή συνεδρίαση, μια μόνο λέξη την περιγράφει. Χώσιμο …. Χώσιμο από το πρωί και φάνηκε πως τελικά το Χ.Α. έκλεισε σχεδόν χαμηλό ημέρας, παράλληλα με τις διεθνείς αγορές που και αυτές στο κλείσιμο του Χ.Α. ήταν σε κάποια απόσταση από το υψηλό ημέρας …..

 

 

Να κάνουμε και ένα σχόλιο για την ΕΥΑΠΣ, μια φτηνή μικρομεσαία εισηγμένη, που κατά την άποψη μας έχει μείνει πίσω, αν και σίγουρα η μειωμένη εμπορευσιμότητα είναι πρόβλημα για κάποιους επενδυτές (ειδικά τους ξένους θεσμικούς). Την παρακολουθούμε καθημερινά. Και τη βλέπαμε και χθες. Και πραγματικά είναι σαν κάποιοι επενδυτές να μη θέλουνε το χαρτί να ανέβει. Δε λέμε πως αυτό σημαίνει αναγκαστικά κάτι. Αλλά δεδομένου πως κατά τους τελευταίους μήνες υπάρχει σημαντικός ξένος πωλητής, νιώθουμε σαν κάποιοι να θέλουνε να κρατήσουνε το χαρτί χαμηλά, για να σκουπίσουνε την προσφορά σε αυτά τα επίπεδα …. Χωρίς να αποκλείουμε και κάποιες άλλες επιχειρηματικές εξελίξεις….

 

 

Και μια που μιλάμε για την χαμηλών τόνων ΕΥΑΠΣ, ας δούμε μερικά θεμελιώδη για την εισηγμένη, που σε γενικές γραμμές είναι φτηνή. Η εισηγμένη έχει κεφαλαιοποίηση 162εκ ευρώ, με μηδενικό δανεισμό και την ίδια ώρα ταμείο 91εκ ευρώ (56% της κεφαλαιοποίησης). Έχει ένα P/E Ratio στο 14χ, με περιθώρια πάντως αισθητής βελτίωσης της κερδοφορίας κατά τα επόμενα χρόνια (εύκολα επιστρέφει στα 14-15εκ ευρώ κερδοφορία κάτι το οποίο σημαίνει περίπου P/E 10x). Υψηλές πάντα οι μερισματικές αποδόσεις, κοντά στο 5% με μεγάλες πιθανότητες (λόγω ταμείου) έκτακτων επιστροφών τα επόμενα χρόνια. Ξέρουμε λοιπόν πως είναι αρκετά συντηρητική περίπτωση η ΕΥΑΠΣ, ωστόσο είναι και φτηνή. Αντικειμενικά φτηνή.   

 

 

Πωλητής συνεχίζει να υπάρχει και στην Eurobank, η οποία μετά από πάρα πολλούς μήνες θα κλείσει το μήνα ως η τραπεζική μετοχή με τη χειρότερη μηνιαία απόδοση. Ξέρουμε ποιος είναι ο ξένος επενδυτής. Όπως ξέρουμε και το λόγο των πωλήσεων. Και αυτές δεν έχουνε καμία σχέση με την Eurobank. Αλλά για πωλήσεις που γίνονται λόγω γενικής ανησυχίας για την πορεία των αγορών, με εκτίμηση για περαιτέρω διόρθωση τους !!

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum